arşe   

adana çık aradan

1. keman ve diğer yaylı çalgılar olan, viyola viyolonsel kontrobası çalmak içi kullanılır. zaten diğer adıda yay olarak bilinir. tahtası tek parçadan oluşur ve üstündeki kıllarda at kuyruğudur. sadece bir sopa gibi görünsede iyi bir arşe yapmak çok büyük ustalık ister. keman çalma olgusunda iyi bir kemana sahip olmak kadar iyi bir yayada sahip olmak önemlidir.
    (fiddle, 27.09.2005 10:34)
  2. bir diğer adı da fiddle stick tir.her ne kadar sentetik maddelerden yapılan arşe ler bulunsada ve bazı müzisyenler, başarılı bulduklarını söyleseler de en iyi arşe lerin at kuyruğu kılından yapıldığı bir gerçektir..
    iyi bir arşe çalındıktan sonra gevşetilmeli,ilk kullanımında en az 20 dakika,sonrasında ise çalınan süreye bağlı olarak periyodik aralıklarla reçinelenmelidir..
    (manha de carnival, 31.07.2006 23:17)
  3. jimmy page bazen arşeyi gitar çalmak için kullanır. ben de kendisine özenip denedim bi ara evde ama pek başarılı olamadım. fiyatları da çok pahallıdır bu şeyin.
    (culdesac, 31.07.2006 23:23)
  4. fiyat aralığı 20 ile 250 dolar arasında değişebilen keman yayı
    (bade i çu nar, 13.03.2007 02:50)
  5. (bkz: otto/@1008833)
    (manha de carnival, 01.06.2007 15:40)
  6. benim bildiğim 2000 euro'ya kadar keman arşesi var. daha doğrusu benim incelediklerim bu fiyat aralığında. fiyatı 15 dolardan başlayıp telaffuz etmekte zorlanacağımız rakamlara kadar uzanıyor.
    (manha de carnival, 29.11.2007 01:43)
  7. sağlam kalmayı beceremeyen sayılı eşyalarım arasındadır.şuana kadar müzik yolunda 3 tane arşe heba ettim.bir tanesi eve gelen misafir çocuklarının elince ışın kılıcıyken yaşamına son verdi.ikincisine kılı sıkıştırayım derken birşeyler oldu ve hiçbir zaman eski haline dönemedi.diğeride kargonun içinde bakire ölüş genç kız edasıyla çatlamış olarak geldi.acı olan kargonun ziyan ettiği arşem yamahaydı ve fiyatı nerdeyse gövdesinin yarısıydı.
    (scream of the butterfly, 22.08.2008 20:43)