geçenlerde
deniz gezmişle ilgili bir bölüm yapan belgesel formatlı program.
neden kimse bir şey yazmadı bilmiyorum. sözlükten bir tek ben mi izledim diye sordum kendime herhangi bir tepki gelmediğini görünce. madem o kadar tepkilisiniz nerelerdesiniz oğlum diye çemkiresim geldi.
programın içeriğini zaten ilk giride anlatmış
nett. edebiyat kokan cümlelerle sizleri etkilemeye çalışmayacağım, kısa yoldan neler olup bildiğini anlatacağım, köşeme çekileceğim. sanırım 6 mayıstı tarih. televizyonun karşısında kumanda eşliğinde uyuklamakla meşgulken,
deniz gezmişin fotoğrafını gördüm kanalın birinde...
* aptal anma törenlerinin aksine belgesel tadında bir şey gibiydi takılayım dedim. o zamanı tekrar öğrenmek, yeni detaylar yakalama şansı doğurabilirdi benim için. izledim , izlemeye devam ettim. izledikçe oha dedim. sözlük aklıma geldi. şu an çoktan kalaylamaya başlamışlardır bizim gençler bu programa dedim. dediğim gibi lafı çok gevelemeyeceğim; adamlar
deniz gezmiş ve arkadaşlarına katil dedi, hırsız dedi, düşman ülkelerin oyuncağı dedi lan gözümün önünde... neredeydiniz oğlum? hepinizin çok mu işi vardı boş işlerle? hede hödö yapan gotik kızı mı izliyordunuz yine? yoksa bilmem ne diyen ostrapoz amca mı ilginizi çekmişti yine?
deniz gezmişe yaptığı suçlamalar ; banka soygunculuğu, adam öldürme, odtü'de cephanelik saklama ,(ki bu bir orduyla savaşacak boyuttaymış) ülkenin mükemmel olan sosyal ve siyasi yapısını bozma vs vs . idi.
ben yoldaşım, ben çok severim, ben çok yaparım, ben çok ederim ben şöyleyim, canım cicim bu adam demiyorum buralarda. bunları diyenler için bakmanız gereken yer için ahanda buraya tıklamanız yeterli:
(bkz:
deniz gezmiş)
bunlar doğru, bunlar yanlış tartışmıyorum buralarda yanlış olmasın. ama madem yukarıdaki başlığın altına methiyeler diziyorsunuz ki sayfalarca giri var altında ve bir tanesi ülke düşmanı bu adam demediğine göre fazlaca seviyoruz o'nu; böyle bir belgesel karşısında neden kimse ''dur oğlum ne diyo lan bunlar!?! o öyle değil aslında şöyle'' demiyor? anket doldurmak ya da seks içerikli giriler girmek daha mı hoşunuza gidiyor? eğer öyleyse
deniz gezmiş başlığının altına yazdığınız yazıları niye yazdınız oğlum? o belgeseli izleyen kaç genç size göre yanlış olan bilgilerler donandı biliyor musunuz? burada niye toplandık? sadece eğlenmek için mi ? yoksa gençliğe göre yanlış giden bir şeyleri birilerine gösterme fırsatı bulmak için mi ? eğer o adama sahip çıkmak, onun idam edilmesini protesto etmek istiyorsanız, o insanın kaybı sizin için önemliyse , onun adına övgü dolu sözler yazmanın yanında, böyle suçlamalarla karşılaştığında da sahip çıkmalısınız.
dediğim gibi; bir tek ben mi izledim o programı lan koskoca sözlükte? hakikaten şaşırdım... kesin tepki vardır dedim. ama yok! malesef yok!