görseller
arılar 

belki ilginizi çeker
  1. · sözlük yazarlarının en sevdiği hitap şekilleri
  2. · itü sözlük tarikatı
  3. · bee movie
  4. · en iyi yönetim biçimi
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · colin kazım richards
  6. · 2012
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · bir insan hem müslüman hem de fenerbahçeli olamaz
  9. · seven sevilirmiş

arılar  

1. duyuru kısmında en çok kullanılan hitap kelimelerinden biridir. genelde duyurular sevgili arılar diye başlar. nedemekse artık. sanırım sözlük yazarları çok çalışkan olduğundan böyle bir kelime seçildi.
    (yasamaktır ask, 03.02.2009 00:14)
  2. (erky, 03.02.2009 00:16)
  3. arılar, arılar, şimdi götümden kanatlandılar
    arılar, arılar, beni bu akşam ağlattılar

ulan çok mu eşcinselce oldu, yok yok, izah çekiim hemen

"arılar, arılar" burada ikileme sanatıyla karşı karşıyayız, anlamı yeterince kuvvetlendirdikten sonra öze dönüp götten havalandıklarını anlatıyoruz. havalanan bu arıların boş durmayacaklarını biliyoruz, sokup, batırıp, acıtıp öyle kanatlanıyor bu arılar. alt cümlede ise yine ikilemenin ardından arıların az önce yaptıkları eylemin bir sonucu oğlan hüznü dinleyiciyle paylaşıyoruz. arıların bizi sokup soğan koklamışa çevirip nasıl ağladıklarını anlatıyoruz, "anneee, beni arı soktu" diye nası koştuğumuzu hatırlayıp çocukuğumuza iniyoruz.

bu basit nakaratta neler saklıymış değil mi a dostlar. ancak hepsi bu değil. arıların ağlatması için sokması gerektiğinden bahsetmiştik, standart bir arı soktuktan sonra ölür, dikenini hedefe gömer sonra eşek cennetini boylarlar, yani götten kanatlanması imkansıza yakın bu arıların, belki havalanabilirler ancak kanatlanamazlar. eğer ki havalandılarsa da buradan bahsi geçen 1. tekil şahsın osurduğunu hayet açık anlayabiliyoruz, arı tarafından sokulan şahıs, yusuftan salıyor, arı da havalanıp gidiyor.

yaa, hiç aklınıza gelmezdi de mi şu iki kelamdan bunca şey çıkacağı, başlarken inanın ben tahmin etmemiştim, düşündükçe aydınlanıyor insan.
    (yaşlı çocuk, 03.02.2009 00:30 ~ 00:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil