küçükken pikniklerde tepemizde veyahut elimizdeki salçalı ekmek vb. üzerinde dönen dolanan arıyı uzaklaştırmak için söylediğimiz ezgili korku tekerlemesi.
işe yarardı, daha sonra askeri disiplin içinde arıııı git demeyi öğrendik ki daha etkilidir.
göt korkusunu arıya iletme şekli
geçen laf attığım bir bayanın kaçarken yüzüme bakarak söylediği şarkı. meğersem t-shirt'ü görmüş
*.
(ninca, 03.05.2005 18:25 ~ 18:27)
arı bende bal yok
peteklerde pek çok
diye devam eden arıkovar çocuk şarkısı
bir çocukluk büyüsü, yakınlarda olan arıya söylenen ayrılık türküsüydü. sokma ihtimali olan arıya söylenir ve bizi duyup sokmayacağından medet umulurdu.
arı: vızzzz vızzzzz ulen bi poleni bol papatya yok mu arkadaş siktiğim bahçesinde.
ben: aaaanaa arı geldi kaçın lan kaçın. sokacak biziii.
arkadaş: kaçma lan kaçma. arııı bendeee baaal yok arı bende bal yook.
ben: noluyo lan bu ne?
arkadaş: sölee oğlum, bu ne bak bize gelmez.
beraber: arıııııı bendeeee baaal yook arııı bendeeee baaal yook.
arı: siktirin lan sümüklüböcekler, işim gücüm var.
hayatın her alanında olduğu gibi, bir de işin içinde kızlar olunca değişirdi durum.
erkekler: arııı ayça'da bal vaaaarrr arı ayça'da baaal vaaar.
ayça: salaaaaaaklaaarr ühühühühühühü, ciyaaaaaak.
arı bizi duyacak ve gidip ayça'yı sokacaktı güya. beynimizi sikeyim diyecem ayıp olacak ya neyse demiyorum terbiyemi bozmamak adına.
arıların polenlerden geçimlerini sağladığından bi haber, bende bal yok git onu sok, arı git bunu sok diye ayça'ya yönlendirdiğimizde, ona gidip iğnesini sokacağını hayal ettiğimiz günlerde, çıkıp bir aklı selim büyüğümüz de, çocuklar arının işi gücü var rahat olun demedi bize.
çocuklar topluca söylerler
-arı bende bal yok çiçeklerde bal çok.
+arı bende bal yok çiçeklerde....
^arı bende bal...
arılar en sonunda dayanamaz.dalarlar tüm çocuklara.
*tamam amk, sorduk mu ikide bir söylüyorsunuz?