ben çelik arçelik ya sen kimsin repliğinin sahibi yüce robot...
(okang, 05.01.2005 22:49)
her görüşümde bana
çelik yapılar dersini hatırlatacak dolayısı ile sinir katsayımı tavanlara vurduracak robotumsu.
şarkıcı
çelik in telif hakkı istemesine neden olan reklam kahramanı
(bkz:
akla ziyan gerçekler)
anlamsız reklamların baş oyuncusu, sinir bozucu metal.
"sırrı..." ile başlayan her cümlesinin ardından reklamın sonunda "n'ooldu kurudun kaldın" lafıyla habire ayar yiyen robottur.
bi nevi reklam robotudur ama reklamı izleyen kişilerin bir bölümüne göre robot gerçektir ve arçeliğin tüm tasarımlarını, hatta tüm satışa sunduğu ürünleri hem tasarlamakta hem de üretmektedir...
(bkz:
çok fonksiyonlu robot)
(bkz:
yumouş oyuncağı)
sinir bozucu sevimsiz şey. ancak boktan arçelik ürünlerini temsil etmesi bakımından yararlıdır. salaklığının altında "beni üretenler kullanacağınız beyaz eşyaları da ürettiler, aynı salaklığı paylaşıyoruz" sloganı yatmaktadır. yerli sermaye geyiğine girmiyorsanız, "insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" sloganlı bosh amcadan alın derim ben.
yanlış bir tanımlamadır. arçelik'in bu robotu salak değildir.
azra akın'a aşık olan bir makina zevk sahibidir, salak olamaz.
ya bunu bi tek ben mi itici buluyorum diye hayıflandığım,yalnız olmadığımı farkedip sevindiğim durum.
(felis, 14.01.2006 22:35)
biri bunu durdursun,kapama düğmesi yok mu dedirten,salak olduğunda ısrarcı davranacağım arçeliğin başımıza dert ettiği teneke.
robotları yapay zekanın bir ürünü basit şeyler gibi gösteren reklam filmi.
aşk teknolojik bir olaydır diyerek guru mertebesine ulaşmış olan gudik robot.
(troke, 26.04.2006 00:29)
yanına kendi iq'sunun küpkökü değerinde iq'su olan bir insan evladı alarak kendi salaklığını kapatmaya çalışan robottur. lakin hain planları ters tepmiş ve "çelik abimsin","abi senin boyun o kadar da kısa değilmiş" gibi yalaka repliklerle kurbanlarına saldıran insanla istemeden birleşerek iki parçalı bir voltran oluşturmuş ve ışın kılıcıyla da izleyicilerin tahammül sınırını ortadan ikiye ayırmıştır.
arçeliğe bu salak robotu reklamlarında kullanmaları ile satış grafiklerinde nasıl bir etkilenme (artma veya azalma) olduğuna dair mailller attıysam da her hangi bir ipucu içeren bir cevap bile gelmedi. sanırsam bu salak robotla iyi iş başardılar. bize ise sadece robotu salak adletmek ve geyiğini yapmak kaldı sanırım.
reklamlarda ünlü isimleri kullanmayıp tasarruf etmek istiyorlar desem
şafak sezer var bir ara
azra akın da vardı hatta,sempatik olsun diye yapmışlardır desem şahsen ben ukala ve uyuz uyuz konuşan bir robotta hiç bir sempatiklik göremiyorum dedirten bastıbacak maskot. ama arçelik bundan yararlanmayı iyi becermiş.zira anneler babalar "böhö ben çelik istiyorum" diyen çocuklarına yaklaşık 50 cm lik oyuncak çelik almayı bir görev bilmişlerdir..
"ben çelik arçelik, ya sen kimsin?" deyip de gönüllerimizi fethetmiş(!) muhteşem arkadaş. sürekli birilerinin aşk-meşk meseleleriyle uğraşır.
(bkz:
çöpçatan robot)
(dixie, 31.01.2007 21:36)
yandan yemiş
asimo. olsa da dövsek.
özkan uğur tarafından seslendirilen robottur (yani en azından "ben çelik, arçelik. ya sen kimsin?" kısmından eminim).
bir osmanlı tokadıyla kablolarını götünden çıkarmak istediğim robottur.
adının aksine görüntüsünde gram çeliklik olmayan türk yapımı dandik robot.
(mertay, 02.08.2007 02:44 ~ 02:44)
tamamı anonim anima tasarımı robot. sevimli ve özgün bir tasarıma sahip hayal kahramanı. işlevi reklam olduğu içinde asimo gibi garabet bir görünüme sahip olmayan ama zayıf senaryolara sahip reklam objesi.
üzerinde bir kaplama var parmak izi olmuyor.