apranax fort   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. geliştirilmiş, daha etkili apranax.ağrı kesicilerin kralı, alemlerin kurtarıcısı.eğer bu hapla migren harici bir baş ağrısı krizini dindiremiyorsanız gidin kafanızı kesin.
    mavi haplarda hep bir keramet vardır zaten.
    (palanthaser, 11.09.2004 21:00)
  2. diş ağrısından başka her türlü ağrıyı yaklaşık 15-20 dakika içinde kesen ağrı kesici. günlük dozu en fazla 2,5 tablet (1375 mgr) olan ama senelerdir ağrım olduğunda üç tablet almaktan kaçınmadığım canımın içi ilaçtır aynı zamanda. her zaman çantada bulundurulasıdır.
    (chrystal, 26.05.2006 22:51)
  3. kendimden biliyorum etkili maddesi işnsan vücudunda çok kötü alerji yapabilen etkili bir ağrı kesicidir.
    bu ilacı zaman zaman kullanırdım ve hiç aklıma gelmemişti genital bölgemde önce kaşıntı ile ve kaşımadan duramadığın için sonrasında da tatlı yaralar la sonuçlanan bir boktan durumun sorumlusu olduğunu.
    en son yine bu nedenle doktora gittim ve artık korkmaya başlamıştım. *
    dermatoloji uzmanı da bayan çıkmaz mı? ne yapacaksın artık mecburen genel muayene gerçekleşti*
    bir yığın soruya muhatap olduktan ve yüzüm kızardıktan sonra eve geldim. başıma yine ağrılar girmişti ve kurtarıcım apranax fort attım hemen bir tane. ve 10 dk sonra kaşıntıdan öte bir şekilde evde deliler gibi yerlerde süründüm resmen. *
    bir taraftan sevindirici bir durum en azından onla bunla düşüp kalkan erkek imajından kurtulmuştum. yaklaşık iki yıldır süren alerjinin sebebini anlamıştım. ve çok mutluydum.

işte bu yüzden bu ilacı kullanırken çok dikkatli olun. tekrar sünnet olduktan sonraki günlerinize geri dönmek istemiyorsanız. her başınız ağrıdığında kurtarıcı olarak sarılmayın ne zaman alerji yapacağı hiç belli olmaz.
    (beybabacan, 27.05.2006 00:37)
  4. doktorların ve tıp dünyasının bu hapı hastalara cok fazla tavsiye etmemelerinin sebebi bilinenin aksine yan etkileri değildir.günümüzde bazı kanser tedavilerinde kullanılır apranax fort.bu sebepten ilerde kansere yakalanma riskine karşı bünyelerin bagışıklık kazanmaması için tavsiye edilmediği söylenir.
    (guanoapes, 07.07.2006 01:37)
  5. çiğneyerek ya da az suyla alınması beyin kanamasına sebep olabilen ilaç. bir benzeri de pembe renkli aprol forttur.
    (ozzmosis, 07.07.2006 01:49)
  6. özellikle regl sancısı için birebirdir.
    (ozzmosis, 07.07.2006 01:50)
  7. bol suyla günde 5 tane içilebilen ilaçtır.şiddetli bir diş ağrısı için denemiştim ordan biliyorum.ama kilit nokta : bol su!
    (guanoapes, 07.07.2006 01:54)
  8. "çiğnenince beyin kanaması geçirtiyor" denilen süper ağrı kesici... söylenenin doğruluğu kesinleşmemiştir, çoğu doktor da yalan olduğunu belirtmektedir. oldukça sert bir ağrı kesicidir, genelde son kurtarıcı gözüyle bakılır kendisine.
    (alice in darkland, 07.07.2006 04:03)
  9. (bkz: naproksen sodyum)
    (gxix, 08.07.2006 13:58)
  10. ortalama bir gerilim tipi baş ağrısına 2 adeti ziyadesiyle yetmekte iken, bunu mükerrer defalar tekrarlayan salaklarda mide problemleri ayyuka çıkmaya başlar. ve evet o salak benim.
    (gxix, 08.03.2007 00:12)
  11. ülserli bünyeler için son çaredir çünkü ağırlığındandır ki başınızın ağrısını keserken mideyi coşturabilir. aman diyim.
    (kazandibi, 08.03.2007 10:36)
  12. etken madde olarak 550 mg naproksen sodyum içeren ilaç.
    (lepaca kliffoth, 08.03.2007 10:38)
  13. özellikle mide ağrısı bulunanların, ve de bağırsak ya da midelerinde ülser bulunan kişilerin kullanmasının pek tavsiye edilmediği, içerisinde etken madde olarak 'naproksen sodyum' bulunduran, ağrı kesici ilaç.
    (melankolik ayı, 08.03.2007 11:05)
  14. geçirdiği ağrı kadar, mide ağrısı ya da bulantısı verir. bu sefer de başka bir ilaç alıp midenizi düzeltmeye çalışırsınız çoğu zaman. doktorlar tarafından sürekli bunun muadilleri önerilir.

bir dönem maillere bolca malzeme çıkarmıştır. çiğnendiği zaman beyin kanaması yapar diye. bunun da kesinlikle aslı astarı yoktur. her migren krizinde belki bir işe yarar da en azından baş ağrısını alır diye 2şer 3er çiğnememe rağmen yıllarca mide bulantımı arttırmaktan başka bir işe yaramadı bu ilaç. beyin kanaması falan da geçirmedim. olsa olsa ilerde ülsere neden olacak olabilir.
    (ascella, 08.03.2007 17:20)
  15. sayesinde mide kanaması geçirdiğim, en şiddetli baş ağrılarımda bile vermidondan ötesine elimin gitmemesine neden olan ilaç.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 08.03.2007 17:24)
  16. (bkz: @908622)
    (van den budenmayer, 22.04.2007 14:10 ~ 25.08.2007 13:26)
  17. bunu beğenen şunu da beğendi:
    (bkz: mesulid)
    (fakespeare, 22.04.2007 14:20)
  18. overdose alkol alımları sonrasında ortaya çıkan "kafamda filler sikişiyor" şeklindeki geceden kalma durumu bertaraf etmek için kullanılabilecek farmakolojik bir madde.
    (dünyayı kurtaran adam, 15.08.2007 10:47 ~ 10:52)
  19. hayatımın bir parçası haline gelen migren ağrılarımı, aura hissedince aldığımda kayıtsız şartsız dindiren, her çantamın bir gözünde en az iki tane bulundurmak durumunda olduğum mavi hap.
    (blaberus, 15.08.2007 10:50)
  20. hayat kurtaran ağrı kesici..ofiste,çantalarımın hepsinde mutlaka vardır 1 adet..fakat belli bi zaman sonra bağışıklık sistemi ilacı tanımaya başlıyor ve artık fayda etmiyormuş..
    (dream with the fishes, 15.08.2007 11:11)
  21. oğlum olursa koymayı düşündüğüm isim. canım.
    (palanthaser, 07.10.2007 18:32)
  22. sadece 2006 yılında türkiye genelinde 6,5 milyon kutu satmıştır.
    sanırım 19 yıldır naproksen sodyum ya da non steroid anti enflamatuar pazarının lideri olmasından kaynaklı;
    hakkında beyin kanaması yapar şeklinde dedikodular çıkarılmış ağrı kesicidir.

ayrıca:

sayın nervikan,

ürünlerimizle ilgili göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyete teşekkür ederiz. bu mail şirketimize ilk defa iletildiğinde (yaklaşık 3 sene önce), türkiye'deki tüm bölge müdürlüklerimize bu tür bir olayın yaşandığı hastanenin araştırılması ve doktorlarla görüşülmesi ile ilgili talimat verilmiştir. ancak bu tür bir olayın meydana geldiği ne bir hastane, ne de böyle bir olayı yaşayan doktor bulunabilmiştir. dikkat edilecek olursa, internette dolaşan mail'de de hastane veya doktor adı belirtilmemektedir.
    ilaçların küçük parçalara parçalandığında emilimlerinin bir miktar arttığı, referans kitaplarda da yer almaktadır. ancak; apranax'ın etken maddesi olan naproksen sodyum, alındığında zaten tamamen (%99 üzeri) emilen bir moleküldür. absorpsiyon hızı da (zaten) oldukça hızlıdır, öyle ki 5. dakikada ağrı kesici etkisi başlar ve 15-20 dakika arasında ağrı kontrol altına alınmış olur.
    üstelik apranax etken maddesi olan naproksen sodyum, kan-beyin bariyerini aşamaz. dolayısıyla, çiğnenmiş olsa dahi, apranax'ın alınması ile anlatılan mevcut tablo arasında direk bir sebep-sonuç ilişkisi kurulmamalıdır.
    kaldı ki mailde, apranax'ın kullanılmasından önce şiddetli baş ağrısı olduğu belirtiliyor. bilindiği gibi kafa içi basınç artışı durumlarında (beyin kanaması gibi), bu şekilde baş ağrısı tablosu ve arkasından kısa sürede gelişebilen şuur kaybı olabilmektedir.
    apranax kullanımı söz konusu olmuş bile olsa, başlamış bir beyin kanaması sürecinde rastlantısal olarak apranax kullanımı yer almış olabilir. şubat 2005'de, ağrı kesicilerin güvenilirliği ile ilgili kararları almak üzere abd'de yapılan toplantıda;
    32 kişilik fda(abd'de ilaç onaylarını veren resmi kurum, türkiye'deki sağlık bakanlığı'na benzer konumda) danışma kurulu üyeleri arasında, gayri resmi olarak yapılan ankette, "kendileri için hangi ağrı kesici-romatizmal ilacı kullanacakları " sorulmuş ve tüm üyeler naproksen'i tercih etmişlerdir.

bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi ihtiyacınız olursa benimle paylaşmanızı rica ederim

ilginize tekrar teşekkür ederiz
    saygılarımızla
    uzm. dr. osman el jundi
    medikal müdür
    abdi ibrahim ilaç a.ş.
    (nervikan, 01.11.2007 19:22)
  23. midesinde yanma, ekşime, ağrı olan( yani gastrit ve ülserden muzdarip olanlar) kişilerin kesinlikle kullanmaması gereken ağrı kesicidir. bu öneriyi dinlemeyip kullanan olursa; kişinin kendisini mide kanaması ile başbaşa bulması büyük bir olasılıktır.
    mide kanaması deyip geçmeyin. insan kendini bir anda kakaolu pudinge benzeyen ama hiç koklamadığınız kadar kötü kokan kendi dışkısının içinde baygın halde buluyor.
    benden uyarması.
    (diabetik nöropati, 01.11.2007 19:37)
  24. an itibarıyle üreticisine, dağıtıcısına, satan eczanelere ve bu ilacı dolaptan hiç eksik etmeyen değerli eşime, kimbilir kaçıncı kez şükran duygularımı iletmeme neden olan mucize ilaç. midemi ekşitiyor ekşitmesine ama olsun, ekşime nedir ki ağrı sancı yanında.
    (arapbebek, 10.01.2008 12:07)
  25. (bkz: official sponsor of dört)
    (noscho, 24.04.2008 22:11)
 sayfa  / 2