diş ağrısından başka her türlü ağrıyı yaklaşık 15-20 dakika içinde kesen ağrı kesici. günlük dozu en fazla 2,5 tablet (1375 mgr) olan ama senelerdir ağrım olduğunda üç tablet almaktan kaçınmadığım canımın içi ilaçtır aynı zamanda. her zaman çantada bulundurulasıdır.
kendimden biliyorum, etkili maddesi insan vücudunda çok kötü alerjiyapabilen etkili bir ağrı kesicidir.
bu ilacı zaman zaman kullanırdım.nerden bilebilirdim ki genital bölgemi fazla kaşımaktan sonrasında da tatlı yaralara neden olan bir boktan durumun sorumlusu olduğunu.
en son yine bu nedenle doktora gittim ve artık korkmaya başlamıştım. *
dermatoloji uzmanı da bayan çıkmaz mı? ne yapacaksın artık mecburen genel muayene gerçekleşti*
bir yığın soruya muhatap olduktan ve yüzüm kızardıktan sonra eve geldim. başıma yine ağrılar girmişti ve kurtarıcım apranax fort attım hemen bir tane. ve 10 dk sonra kaşıntıdan öte bir şekilde evde deliler gibi yerlerde süründüm resmen. *
bir taraftan sevindirici bir durum en azından onla bunla düşüp kalkan erkek imajından kurtulmuştum. yaklaşık iki yıl süren alerjinin sebebini anlamıştım. ve çok mutluydum.
işte bu yüzden bu ilacı kullanırken çok dikkatli olun. tekrar sünnet olduktan sonraki günlerinize geri dönmek istemiyorsanız. her başınız ağrıdığında kurtarıcı olarak sarılmayın ne zaman alerji yapacağı hiç belli olmaz.
doktorların ve tıp dünyasının bu hapı hastalara cok fazla tavsiye etmemelerinin sebebi bilinenin aksine yan etkileri değildir.günümüzde bazı kanser tedavilerinde kullanılır apranax fort.bu sebepten ilerde kansere yakalanma riskine karşı bünyelerin bagışıklık kazanmaması için tavsiye edilmediği söylenir.
"çiğnenince beyin kanaması geçirtiyor" denilen süper ağrı kesici... söylenenin doğruluğu kesinleşmemiştir, çoğu doktor da yalan olduğunu belirtmektedir. oldukça sert bir ağrı kesicidir, genelde son kurtarıcı gözüyle bakılır kendisine.
ortalama bir gerilim tipi baş ağrısına 2 adeti ziyadesiyle yetmekte iken, bunu mükerrer defalar tekrarlayan salaklarda mide problemleri ayyuka çıkmaya başlar. ve evet o salak benim.
özellikle mide ağrısı bulunanların, ve de bağırsak ya da midelerinde ülser bulunan kişilerin kullanmasının pek tavsiye edilmediği, içerisinde etken madde olarak 'naproksen sodyum' bulunduran, ağrı kesici ilaç.
overdose alkol alımları sonrasında ortaya çıkan "kafamda filler sikişiyor" şeklindeki geceden kalma durumu bertaraf etmek için kullanılabilecek farmakolojik bir madde.
hayatımın bir parçası haline gelen migren ağrılarımı, aura hissedince aldığımda kayıtsız şartsız dindiren, her çantamın bir gözünde en az iki tane bulundurmak durumunda olduğum mavi hap.
hayat kurtaran ağrı kesici..ofiste,çantalarımın hepsinde mutlaka vardır 1 adet..fakat belli bi zaman sonra bağışıklık sistemi ilacı tanımaya başlıyor ve artık fayda etmiyormuş..
sadece 2006 yılında türkiye genelinde 6,5 milyon kutu satmıştır.
sanırım 19 yıldır naproksen sodyum ya da non steroid anti enflamatuar pazarının lideri olmasından kaynaklı;
hakkında beyin kanaması yapar şeklinde dedikodular çıkarılmış ağrı kesicidir.
ürünlerimizle ilgili göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyete teşekkür ederiz. bu mail şirketimize ilk defa iletildiğinde (yaklaşık 3 sene önce), türkiye'deki tüm bölge müdürlüklerimize bu tür bir olayın yaşandığı hastanenin araştırılması ve doktorlarla görüşülmesi ile ilgili talimat verilmiştir. ancak bu tür bir olayın meydana geldiği ne bir hastane, ne de böyle bir olayı yaşayan doktor bulunabilmiştir. dikkat edilecek olursa, internette dolaşan mail'de de hastane veya doktor adı belirtilmemektedir.
ilaçların küçük parçalara parçalandığında emilimlerinin bir miktar arttığı, referans kitaplarda da yer almaktadır. ancak; apranax'ın etken maddesi olan naproksen sodyum, alındığında zaten tamamen (%99 üzeri) emilen bir moleküldür. absorpsiyon hızı da (zaten) oldukça hızlıdır, öyle ki 5. dakikada ağrı kesici etkisi başlar ve 15-20 dakika arasında ağrı kontrol altına alınmış olur.
üstelik apranax etken maddesi olan naproksen sodyum, kan-beyin bariyerini aşamaz. dolayısıyla, çiğnenmiş olsa dahi, apranax'ın alınması ile anlatılan mevcut tablo arasında direk bir sebep-sonuç ilişkisi kurulmamalıdır.
kaldı ki mailde, apranax'ın kullanılmasından önce şiddetli baş ağrısı olduğu belirtiliyor. bilindiği gibi kafa içi basınç artışı durumlarında (beyin kanaması gibi), bu şekilde baş ağrısı tablosu ve arkasından kısa sürede gelişebilen şuur kaybı olabilmektedir.
apranax kullanımı söz konusu olmuş bile olsa, başlamış bir beyin kanaması sürecinde rastlantısal olarak apranax kullanımı yer almış olabilir. şubat 2005'de, ağrı kesicilerin güvenilirliği ile ilgili kararları almak üzere abd'de yapılan toplantıda;
32 kişilik fda(abd'de ilaç onaylarını veren resmi kurum, türkiye'deki sağlık bakanlığı'na benzer konumda) danışma kurulu üyeleri arasında, gayri resmi olarak yapılan ankette, "kendileri için hangi ağrı kesici-romatizmal ilacı kullanacakları " sorulmuş ve tüm üyeler naproksen'i tercih etmişlerdir.
bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi ihtiyacınız olursa benimle paylaşmanızı rica ederim
ilginize tekrar teşekkür ederiz
saygılarımızla
uzm. dr. osman el jundi
medikal müdür
abdi ibrahim ilaç a.ş.
midesinde yanma, ekşime, ağrı olan( yani gastrit ve ülserden muzdarip olanlar) kişilerin kesinlikle kullanmaması gereken ağrı kesicidir. bu öneriyi dinlemeyip kullanan olursa; kişinin kendisini mide kanaması ile başbaşa bulması büyük bir olasılıktır.
mide kanaması deyip geçmeyin. insan kendini bir anda kakaolu pudinge benzeyen ama hiç koklamadığınız kadar kötü kokan kendi dışkısının içinde baygın halde buluyor.
benden uyarması.
an itibarıyle üreticisine, dağıtıcısına, satan eczanelere ve bu ilacı dolaptan hiç eksik etmeyen değerli eşime, kimbilir kaçıncı kez şükran duygularımı iletmeme neden olan mucize ilaç. midemi ekşitiyor ekşitmesine ama olsun, ekşime nedir ki ağrı sancı yanında.
baş ağrımı en iyi geçiren ilaçların başında gelen, mavi renkte, 550 gibi baba bir miligrama sahip ağrı kesici.
(bkz: majezik)
(bkz: vermidon)
efenim yapmanız gereken, bir bardak su ile bu mavi renkteki ilacı lıkır lıkır içmek. ağzınızda bekletmek ya da ezmek gibi bir hataya düşmeyiniz sonra mazallah hastanelik olabülüğsünüz. içtikten sona kendinizi yatağa atıp, deliksiz bir uykuya dalın. dadlı rüyalarr.
soguk bir sonbahar akşamı beni intihara götürecek kadar etkileyen diş ağrımı dindirmiş manyak bir şekilde soyut anlamlar yüklediğim kimyasal.helal olsun bulana.görürsem elini öpücem.