belki ilginizi çeker
  1. · kürt açılımı
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · boylumlama
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · sevilen kötü karakterler
  9. · şahin k replikleri

apo nun yol haritası  

1. kürt sorunun iyiden iyiye ele alındığı şu günlerde ayın onbeşinde açıklanacağı iddaa edilen imralı'da yatan bölücü başının planı.kürt sorunu hesaplıca incelenmesi gereken,üzerinde titizlikle durulup orta kararla her kesimi mutlu edecek bir çözüm isteyen bir konu.kürt sorunudur ,doğu sorunudur,adı herneyse işte belli başlı atılımlarla kardeş kanının son bulmasına yönelik yeri geldiğinde radikal kararları gerektiren bir konu.ülke bütünlüğüne zarar getirmeyen,olmaması gereken tavizleri vermeyen her türlü çözüme destek vermekteyim şahsım adına.umarım güzel bir çözüm bulunur.

amma velakin şu apo'nun yol haritası meselesi canımı sıkmakta.apo kimdir?nedir?ne yapmıştır?bunlar unutularak sayısı 20 milyonu bulan kürt kökenli yurttaşımızın büyük bir bölümünün düşüncesi bu olmamasına rağmen apo'yu kürt halkının hamisi olarak gösterme çabasına ne hakla girişyor bu insanlar anlamış değilim.eli kanlıdır bu adamın arkadaşlar bu unutulmasın.her türlü görüşe saygım sonsuzdur.makul ölçülerde her görüş her istek dikkatli birşekilde incelenmeli derim.ama bir yerde durmak gerekir.o da apo'yu bu işin içine sokma çabasıdır.zaten bu ülkede yeni yeni atılımlar yapılıyor kürt sorunu açısından.unutulmamalıdır ki bu atılımlar apo dağda iken olmadı imralıdayken oldu.bu barış sürecinde apo'nun tek faydası imralıda yatıyor olmasıdır.evet apo'nun kürt sorununa çözüm bulması isteniyorsa apo imralıda sessizce cezasını çekerek bu sürece katkı sağlayabilir.

bu şuna benziyor:diyelim ki hitler intihar etmedi esir düştü.hitlerden ikinci dünya savaşının durması için fikir alışverişinde bulunmaya,ondan yol haritası istemeye benziyor.bu ne kadar saçma ise apo'nun bu konuda ki yol haritası dinlemek öyle saçma olur.evet apo belki o yol haritasında güzel şeyler söyleyecek belki makul planlar yapıcak ama yine olmaz bu saatten sonra onun fikirlerinin hiçbir değeri yoktur.öyle olmalıdır.kin ve nefret değildir benim ki.savaşı çıkaranların barışa katkı sağlayamayacağına olan inancımdır.olayı ajite etmeye gerek yok.ezik edebiyatına gerek yok.apo'yu masum gösterme çabalarına gerek yok.onu kürt halkının lideri göstermeye gerek yok.onu kahramanlaştırmaya gerek yok.benzer durum kürt halkına eziyet eden onları asit kuyularına atanlar içinde geçerli.onlar da tez zamanda bulunmalı ve cezası verilmeli.bundan ötesi kabul edilemezdir.
    (tristins, 07.08.2009 02:59)
  2. anlatılacak yol haritasının dinlenilmek istenmesi, akp'nin sonbaharda erken seçim kararı alması ve mart ayında yeniden bir erken seçim ile bir 5 yıl daha kazanmak istemesi anlamına da gelmiyor mu?

olası bir erken seçimin nedeni, ülkenin ekonomik anlamda bir darboğaza girişi ve uzun zamandır bu şekilde kalışı ve dahi, doğudaki oylarını, dinlenilecek bu yol haritası ile güvence altına almak isteyişi olamaz mı?

elbette olur. siyasi ve ekonomik göstergeler bunu çok net ifade ediyor. gören gözlerin ve ufku açık bir zihniyetin bunu anlaması pek de zor olmasa gerek diye de düşünmekteyim..
    (kayzer, 15.08.2009 03:17)
  3. bütün gazete ve tv'lerin "sözde" yol haritası dediği haritadır.

neyse. bir şey demiyorum. gene demiyorum.
    ulusalcı etiketine, klasik sosyalist, tkp'li imaja rağmen...
    (elpinoras, 15.08.2009 03:18)
  4. (bkz: ybsg)
    "bi' de yol haritası çıktı başımıza, gece gece asfalyaları attırcaksınız yine!"
    (sleeping with ghosts, 15.08.2009 03:21)
  5. (bkz: volta)
    (thedewil, 15.08.2009 03:24)
  6. akepenin ileri uç siyasetinin son örneğidir. bir tarafı kışkırtarak diğer tarafın oylarına konmak çok karlı bir yatırım olagelmiştir. yerel seçimlerden önce kürtlerle arası bozulan akepe baktı ki düştü oylar şimdi bu kesimin oylarını avlama derdine düştü ne yazık ki. nasılsa akepe nin kemik* bir kesimi var, onlar cepte. şimdi sıra uç noktalara serbest atışlarda. ayrıca bu mevzuyu bu kadar kaşımak ne kadar doğrudur, kaale alınan insanlar neden hep haysiyetsiz olmuştur ve çözümün bunlarla masada bulunabileceğine inanılmıştır anlamak güç. hangi medeni ülke teröristlerle anlaşıp onların koşullarını kabul etmiştir ki ? o kadar ölen, öldürülen vatandaşa ihanet değil mi bu ? yazık. bu ne biçim bir iktidar anlayışı, ne biçim bir siyasi bilinç, nasıl devletin - vatandaşın çıkarlarını korumaktır ? zor sorular bunlar.

(bkz: götün başın ayrı oynuyor akepe)
    (alcoolico, 15.08.2009 03:29 ~ 03:29)
  7. (otsuz deli ökkeş, 15.08.2009 03:31)
  8. teokratik düzende vardı: sorumluluğu sadece benim üzerime atarak bu işler yürümez. “bir yerlerde hazırlansın, ben de emre uyayım” demekle olmaz. bir yerden ısmarlama çözümler beklemek çözüme götürmez. bu tip çözüm mantığı eskiden teokratik düzenlerde hâkimdi.

1920’de başlanan iş tamamlanacak: yeni bir süreç başladı. bu yeni, farklı bir dönem. mustafa kemal’in cumhuriyeti kurması kadar önemlidir bu süreç. demokratik bir toplum inşa edilecek bu dönemde.
    ben cumhuriyetin kazanımlarını göz ardı etmiyorum, ama cumhuriyet şimdi demokratikleşecek, tüm olumlu yanları, kazanımları yeni döneme taşırılacak. geç oldu ama iyi olacak. 1920’lerde başlanan işi şimdi tamamlayacağız.

dtp süreci iyi anlamalı: herkes bu yeni süreci, dönemi iyi anlamalıdır. dtp de derinlemesine anlamalıdır. dtp bu yeni dönemi anlamazsa, derinlemesine anlamazsa aşılır. mhp ve chp, bu sürecin önünde engel olmamalıdır. engel olmaya devam ederlerse altı aya kalmaz biterler.
    akp de fazla bekleyemez. yeni yılı bile bekleyemezler. bir iki ay sonra akp’nin gerçek niyeti, gidebileceği yer belli olur. samimi olup olmadıkları netleşir.

abd bizimle uzlaşmak zorunda: amerika ve diğer siyasi güçler, yeni bir tarzla ortadoğu’da politika yürütecek. bu süreçte pkk’nın da olmasını istemiyor, ancak bunu zorla, silahla bitiremeyeceğini anlamış durumda. pkk’yı da silahsızlandırmak istiyor, ama bizimle de uzlaşmak zorunda. bir uzlaşma doğacak. bu, ingiltere ve amerika’nın iki yüz yıllık politikalarının bizi de dikkate alacak uzlaşması olacak.

ırak’taki gibi federasyona karşı: eskiden devlet kurarsak her şey hallolunur diye düşünüyordum. sonra devletin çözüm değil, sorunun kaynağı olduğu düşüncesine vardım. devletin varlığı sorunu çözmüyor, daha da derinleştiriyor. bu nedenle ben çözümü devlette görmüyorum. bana, amerika’nın barzani’ye verdiği gibi bir federasyon deseler bunu kabul etmem. benim çözümüm bunu aşıyor. avrupa modeli benimkine biraz yakındı, ama avrupa’dan da daha gelişkindir, avrupa modeli tam demokratik değil.

devlet ve demokratik kürt ulusu: benim çözüm modelim şudur: devlet olacak, diğer tarafta da demokratik kürt ulusu olacak. kürtler devletin varlığını tanıyacak, kabul edecek. devlet de kürtlerin demokratik ulus olma hakkını kabul edecek. böylece orta bir yerde buluşacak, uzlaşacaklar. sonra devlet isterse yine her yerde bayrağı olacak, isterse her yere hizmet götürecek, isterse her yerde türkçe öğretecek.

kürtlerin meclisi ve öz savunma gücü: kürtlerin her alanda örgütlenmesinin önü açılacak, kürtler demokratik bir ulus olarak varlık kazanacak. kendi sporunu, eğitimini, dini örgütlenmelerini, meclisini, belediyelerini yapabilirse kendisi yapacak, kuracak. hatta kendi öz savunması bile olacak. kendi ihtilaflarını çözecek bir savunma gücü olacak.
    kürtler, kendini demokratik bir şekilde örgütleyecek, savunacak. bu süreçte önümün açılması için, bunu hep beraber yürütebilmemiz için koşullarımın düzeltilmesi lazım.

türkler ve kürtler yan yana: her şey tepeden tırnağa değişmek durumunda. toplumun yeniden yapılandırılmasından, en küçük hücresine kadar değişimden, demokratik toplumdan bahsediyorum. anadilde eğitimden, kültürden bahsediyorlar.
    benim çözümümde türkler de kürtler de kendi dillerini, kültürlerini, tarzlarını ortaya koyacaklar, ikisi de yan yana olacak. toplum kendi demokratik işleyişini, öz yönetimini, eğitimini, hatta öz savunmasını yapılandıracak. devlet buna engel olmayacak.

gülen’le yaklaşımlar olabilir: fethullah hoca’yı takip ediyorum, okuyorum. olumsuz degerlendirmiyorum. kürdistan’da okulları cemaatleri var, örgütlüler. demokratik temelde, karşılıklı yaklaşımlar olabilir.

yukarıdaki maddeler ışığında geliştirilmesi istenen çözüm yolu.

konuşturmayın şu adamı artık yeter!
    (osmiyum, 17.08.2009 11:00)
  9. götüne doğru tır, kamyon, traktör, troleybüs alıyorsa benim açımdan bi problemi yoktur.
    (alexander supertramp, 17.08.2009 11:18)
  10. 'o önce aldığı canların hesabını nasıl vereceğinin bir yolunu bulsun' diye iç geçirdiğim eylemdir.
    (bkz: sana laflar hazırladık apo)
    (bkz: sadece laflar değil ama hoşuna gidecek)
    (buzdan yıldız, 17.08.2009 11:21)
  11. her şekilde yolun sonu iktidarın götüne girecek haritadır, en azından öyle umuyorum. artık uyansın şu halk, açın gözlerinizi yahu. adamlar kürt açılımı adı altında teröristle işbirliği yapıyor, bundan ötesi var mı? bu katil daha sözde yol haritasını bile açıklamadan kendi rezil düşüncelerini özgürce açıklıyor, koalisyona katılmam, bizi (pkk ve akp) desteklemeyen muhalefet 6 aya biter gibi sözleri sarfedebiliyor, biri dur demiyor. bu kansız ibneye açılım derken gün doğdu ve hapishaneden atıp tutuyor. vahim olan ise iktidarın buna uymuş gözükmesi. rte nin ne olduğunu görmek içinse geçmişe bakmak yerinde olacaktır;

(bkz: sayın öcalan)

(bkz: kelle)

(bkz: askerlik yan gelip yatma yeri değildir)

askeri sindiren, ergenekon adı altındaki hayali örgütü sebep gösterip aydınları içeri tıkan bu akepe illeti, iki kuruş oy için ülkesini satmaya, insanları birbirine düşürmeye devam ediyor. ne zaman dur diyeceğiz acaba?
    (karate schnitzel, 17.08.2009 11:22)
  12. (ucyuzbesyuz, 17.08.2009 11:42)
  13. muhtemelen apo'nun anasının amına çıkacak olan yolun haritasıdır.
    (rnoktaunokta, 17.08.2009 11:50)
  14. (nicknicktir, 17.08.2009 12:12 ~ 12:12)
  15. (tremonti, 17.08.2009 12:15)
  16. (saçını boyatan dazlak, 17.08.2009 12:16)
  17. cezaevine sokarak bir kesimin gözünde "kahraman" yaptığımız öcalan, bugün çözümün bir parçası yapılmak isteniyor. yakalandığında "devletle çalışmaya hazırım" diyen terörist, şimdi devlete adeta meydan okuyor. demek ki kendini yine güçlü hissediyor. devlet buna neden imkan tanıdı, bir teröristin neden kamuoyunda böyle güçlü bir pozisyona gelmesine yol açtı. şimdi işin içinden çık çıkabilirsen...
    (endip, 17.08.2009 12:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil