terör örgütü liderinin aihm ye gönderdiği, elyazısıyla hazırladığı savunma. pkk yi çetecilikle suçlayan, kendisini tanrılara, peygamberlere benzeten apo şöyle başlıyor:
"çocukken genlerime işlemiş avcı kültüründen ötürü gözümü kırpmadan kestiğim, kopardığım, kurnazca avladığım kuşlardan, vurduğum hayvanlardan özür dilemekle başmalak istiyorum yeni yaşam dönemime...."
utanmadan, "ben suçsuzum, pkk suçlu demiştir." demiştir özet olarak bu savunmasında.
şu an türkiyeye hukuk dışı yollardan getirildiğine dair avkatları aihm ye müracat etmiş durumda. yazarlar, düşünürler, ab için döt yalama modunda olduğumuzdan serbest kalacak diyor. son çıkan yasaların apo yu kapsamamsı malesef onları haklı çıkaracak gibi.
hatırlayın, dünya kamuoyu önünde yapılan duruşmada defalarca idam cezasına çarptırılmış -her türlü delil ortada zaten- sonra idam cezası müebbete dönüşmüş, şimdide serbest bırakılması gündemde. imralıdaki yalısında ne istediyse verilmiş, zana'ya sekreterim demiş, oradan dağlara emir göndermiş... bakalım tarih neler getirecek daha...
(ceycey, 22.06.2004 22:36 ~ 22:36)
yüzsüzlüğün dik alasıdır.ama yapana değil yaptırana bak demişler bakalım bu zat ve yaptıklarına göz yumanlar daha neler yapma ve yaptırmaya cürret edecekler.
(si, 08.01.2006 00:35 ~ 20:55)
ülkemizde 2 kelimeyi biraraya getiremeyen, biraraya getirdiği 2 kelime de başkasından alıntı olan akademisyenler (evlat ve gelecek katilleri) çoğunluktayken, kendinden en çok nefret ettiren evlat katilinin 600 sayfayı kaleme alabilmesini gözler önüne seren savunma.
(choban, 05.01.2007 08:47 ~ 08:49)
(camel, 05.01.2007 11:02)
"apo önünden geçen sineği öldürmemiştir." gibi cümlelerle dolu olduğuna eminim çünkü başka türlü savunulması olanaksız kendisinin.
günahları ve
vatana ihanet suçlarının toplamı 600 sayfadan fazla olduğu için eksik kalmış bir savunmadır.
(bkz:
sallandıracaksın 3 5 tanesini taksim meydanında)
ah ne güzel şöminede yakacak bir şey çıktı diye düşündürten olay.
sayfalarının tek tek kendisine yedirilmesini beklediğim savunmadır.gerçi yedirmekten başka birçok alternatif var ama neyse...
(bkz:
banker bilo)
tam metni:
evet yaptım ama bi sor, neden yaptım. durma bi sor, neden yaptım. bir sor, neden yaptım...
.
.
.
.
.
.
.
...bir sor, neden yaptım.
apo: hapisteyken düşünmek için çok vaktim oldu hakim bey..
hakim: bana bak apo yeme şimdi beni ne yazdın lan bu kadar?
a: suçsuzum hakim bey sarhoştum hatırlamıyorum hiçbir şey.. hep o
pkk denilen şey yüzünden..
h: la
sigigit..
600 sayfaya ancak sığabilecek terör kurbanlarının isim listesi ve sonunda "adlı kişilerin ölümüyle alakam yoktur"dan ileri gidemeyecek tırt bi savunmadır heralde.
vicdan yokluğuyla ilintili olandır.
bir parça vicdanı olsaydı, oturup kendini savunmazdı bile. bir kimse ne kadar bir şey olmadığını iddia ediyorsa, o kadar o şeydir. bu da cani işte! kendini düşünen, kendi bencilliğinde ve canavarlığında boğulması gerekirken hala çırpınan. savunmasında da çırpınmaları vardır sanırım. umurumda mı? hiç sanmam!
sümerlerden itibaren
devlet kavramını,
ibrahim'den itibaren
din kavramını sorgulamış ve sonunda
kürt sorununun neden bu aşamaya geldiğini kendince anlatmış olduğu savunmasıdır. kendisini zamanımızın
musa'sı,
emperyalizmi ise
firavun'un
mısır'ı olarak gördüğünü söylemiştir.
zaten savunmasını hukuki değil, siyasi olarak yapacağını bu metnin başında yazmıştır. kürt sorunu çözümlenmedikçe
pkk nın ortadan kaldırılmasının bir işe yaramayacağını söylemiştir. türk devlet'ini ve yasalarını tanıdığını söylerek aslında hakkındaki suçlamaların hepsini kabullenmiştir.
bazı yerlerde doğru bakış açıları sergilese de aşırı bir kendini beğenmişlik, ukalalık havası vardır savunmada. aşırı uçmuş, kendini
peygamber gibi görmüş.
apo: çıkarın beni ahmet kaya beni özledi.
a.q.: vallahi apoyu özledik.
yuvarlak hesaba göre 29400 sayfa daha eklese bir şey ifade etmeyecektir. 30 bin cana 30 biner sayfalık pişmanlık sayfası doldursa ne olur bu saatten sonra?
bu apo dan güzel satış elemanı olur dedirten metin.nitekim eğer bir kişi o yaptıkları için "meşru müdafaa da bulundum"yalanını yazabilecekken bu kadar laf bulabiliyorsa ağzı iyi laf yapıyor malı iyi satabilir teorisini gerçekler.
(gebesh, 30.01.2008 08:43 ~ 08:45)
1. sayfa - kazaydı valla bak yanlışlıkla öldürdük askerleri
2. sayfa - isteyerek olmadı şaka yaptım şaka yoksa niye katlediğim o kadar askeri
3. sayfa - ben çocukları çok severim severken oldu çok sıkmışım can verdiler
4. sayfa - onalar bizim bacılarımız analarımız onlara el kalkarmı hiç ben nasıl oldu da öldüler bilemedim takdiri ilahi işte.
5. sayfa - .................. diye devam ediyodur sanırım.
o kadar devletin en güzel hapishanesinde bir dediğini iki etmeden ağırlamamıza rağmen memnun kalmayıp ben bunu aihme yazimde bi görün ebenizin amını yazısıdır. beni serbest bırakın ben dağların adamıyım demişlerdir heralde kendileri. şimdi ters orantıyla bakarsak bir kişiyi öldürmüş birisi 40-50 kişilik koğuşlarda kalıyorsa 30.000 kişiyi öldüren kaç kişilik koğuşlarda kalır? yada koğuştamı kalır...
o 600 sayfalık savunmanın her bir satırını dikkatle okuyacaklarına şüphe yok. olası metin hatalarınıda görmezden gelip ya bu adam ne iyi biriymiş yav bile dedirtebilir..
aklıma nedense
kavgam geldi.