'satanizmi, hobi yada saplanti derecesine getiren birisi (yani bizim gerizekalilar gibi oraya buraya pentagram cizip kedi doorayan biri) artik satanist degildir.cunku satanizm, kendin icin yaptigin ve zevk aldigin şeyleri onaylar; ki bunun farkina varan ve uygulayan kişi satanisttir.'bu vecizenin sahibi olan,bazen oldukça mantıklı konuşan ama hala deli olduğunu düşündüğüm satanist kilisesi kurucusu.internetten bulunabilecek çoğu sözü okunduğunda mantıklı gelir.ama yaptığı hareketlerle bu sözler bağdaşmaz.kendini peygamber sanan medyatik kişiliklerden bir farkı yoktur zannımca.
şeytan kilisesi'ni ilk kuran kişi. kendisini kara papa ilan etti; satanic bible'ı kaleme aldı; şeytan'a dünyanın dört bir yanında onbinlerce mürit kazandırdı. anton szandor lavey içimizdeki şeytanların en ünlüsü ve belki de en masumuydu. vaazlarında "kurban" geleneğine karşı çıktı; sübyancılığı, tecavüzü, cinayeti "çağdaş uygarlıkla bağdaşmayan zararlı ve gereksiz eylemler" ilan etti. yine de "erdemliler"in baş hedefiydi. müritlerine hayatının en büyük "kötülüğünü" tam da cadılar bayramı kutlanırken yaptı: öldü.
zamanında müzikle uğraşmış,keman çalmış sonra sirklerde çalışmış burada da fazla kalmayıp polis fotoğrafçılığı yapmış,ceset fotoğrafları çekerken:'kötülüğün binbir boyutuna tanık oldum. çevremdekiler, kaderi böyleymiş, tanrı istemiş, diyordu. dünya gittikçe garip gelmeye başlamıştı. gece kulüplerinde piyanomun eşliğinde striptiz yapan kızlara şehvetle bakan adamları pazar günü org çalarken kilisede görüyordum. çocuklarını da alıp geliyor, bağışlanmak için yakarıyorlardı. anladım ki gerçekte kilise ikiyüzlülüğün mabedidir."diyen ve şeytana bile pabucunu ters giydirdiği düşünülen adam.
efendim... bu adam üçkağıtçı düzenbazın biridir... zira church of satan a üye olmak için sizden aidat istemektedir... [ bu öyle 10 dolar gibi bir aidat değildir... ] ayrıca satanizme ilgisi olsun olmasın , herkes tarafından merak edilen , ve dünya çapında yankı uyandıran deli saçması kitaplarıyla... ağza alınmayacak paralar kazanmıştır... oysa ki... kazandığı miktarları başka bir yoldan kazanacak herhangi bir bilgisi , beceresi ya da kapasitesi yoktur bu adamın...
psikiyatri dünyası , kendisini şizofren olarak bilmektedir... şeytanın elçisi olarak kendisini görmektedir ama , olası bir şeytan varlığının , böyle bir adamı kendine elçi tayin etmesi durumunda , ivedi bir şekilde ihtihar etmesi gerekmektedir...
kendi yazdığı şeylere bile inandığını düşünmediğim kişidir aynı zamanda , zira lavey in ömrü boyunca yapmak istediği tek şey ilgi çekmektir... çok da güzel başarmıştır...
zamanında bir sürü kadını olan adam. kadınlarının hepsi intihar etmiştir. "insanlar satanist olmakta hürdür. isteyen olur istemeyen olmaz ama bir kere satanist oldunuz mu bunun geri dönüşü yoktur" diyen ve satanizmi kabul edip vaz geçmeye karar verenin ayağını bok çukurundan çıkaramayacağını bu sözleriyle ifade etmiştir.
"it's too bad that stupidity isn't painful." şeklindeki sözünü takdir ettiğim, church of satan'ın kurucusu ve bana kalırsa satanizme oldukça farklı ve işin iyi tarafı hiç de teist olmayan bir bakış açısı getirmiş satanizm lideri.
kızı tarafından yalanlanan düzenbaz bünye. keni yarrattığı hedeye kendini peygamber olarak atamıştır. karısını hırpalamıştır ama örnek baba olarak lanse edilmiştir satanistler tarafından. marilyn manson da onun ayinlerine katılmış ve ondan çok etkilenmiştir.
inner circle gruplarına mensup kişiler ne bu adamdan ne de öğretilerinden zerre kadar haz etmeyip, yeni bir yapılanma kurmaya çalışmışlardır. bu açıdan lavey-norveç satanistleri çekişmesi ilginçtir.