gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · boylumlama
  3. · the twilight saga new moon
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · aşk
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · öğretmenler günü
  8. · mehmet öz
  9. · galip mustafa yücel

antep fıstığı yerken tırnağın kırılması  

1. antep fıstığının yarık kısmı dar olunca tırnakla açılmak neticesinde oluşan olay. yarım ay, ilk dördün,hilal gibi şekiller alan bir tırnak ve acı içinde kıvranmakla son bulur.
    (pişkinti, 28.07.2009 00:57)
  2. çok pis bir durumdur. bu durumu yaşatmamak adına fıstığı kırmak için penseler vardır. bu penseler kullanıldığı takdirde sorun kısmen çözülmüş olur. fıstığı ayak parmak tırnaklarıyla kırabilecek yetenekte olanlar ise bu eyleme devam etmelilerdir, ayak tırnakları daha sağlam olduğundan kırılma olasılıkları düşüktür.
    (die for morrison, 28.07.2009 01:03)
  3. fıstığı tırnağıyla yemeye çalışanların başına gelebilecek hadisedir diyeceğim olmayacak. çünkü dişimizin kırılması için malzemeyi dişimizle değil ağzımızla yiyor oluyoruz. o zaman fıstığı elle yiyorsak olabilecek hadisedir diyeceğim, o da zaten doğru eliyle yiyor adam, ayağıyla yiyecek hali yok ya. ama biz yine de antep fıstığı kırarken desek daha hoş olurmuş, ben burda iki saat kafa sikmemiş olurdum.

ağzı kendinden açılmamış fıstıkları sona bırakıp toplu bir şekilde basit bir makina* ile kırarsak sorun ortadan kalkacaktır.
    (yaşlı çocuk, 28.07.2009 01:23)
  4. yaa abi bırak antep fıstığı yerken kırılmasını, herhangi bi durumda bile can sıkıcı bi olaydır tırnak kırılması. düşünsene, onca gün bakıyosun, besliyosun, törpülüyosun, ojeliyosun, canından çok seviyosun, onun için herşeyi göze alıyosun, pantolon giyip çıkarırken, sıkan ayakkabını giyerken ayakkabı ayağına vursa bile tırnağından vazgeçmiosun... sonra geliyo ibne bi antep fıstığı, kırıyo tırnağını..

ki kırılmış tırnağın görüntüsü lanettir. böyle tuhaf kırılır, yamuk, tam ortadan, yarısı kırık yarısı aynen duran.! düzgün kırılsa gene tamam, üzülmem dert etmem. ama öyle lanet, öyle illet durur ki kırılmış tırnak. bütün uzun tırnaklarını kes o kadar yani!. 10 parmak içinde kırılan tek tırnak batar göze, diğerlerini de sen kırarsın!.

"zikeyim öyle antep fustuğunu! yemiyom laan ühüüüüüüüüü" diye ağlama boşa, malum gördük kim kimi zikmiş!.
    (18kere18, 28.07.2009 18:04 ~ 18:05)
  5. antep fıstığını yemek için yanlış bir yol takip edildiğini anlatan olaydır.tırnak sana beni kullanma bu işlerde diyodur o zaman devreye bir önceki yediğiniz antep fıstığının kabuğu girer ve o kabuğu daha açılmamış fıstık gibi antep fıstığının yarık olan kısmından içeri daldırırsınız ufak bi hareketle antep fıstığı açılır:afiyet olsundur efendim.
    (clompi, 28.07.2009 18:20)
  6. her ...iki boyadık, fıstık yeşili kaldı durumları!
    (overland, 28.07.2009 18:32)
  7. (trip track, 28.07.2009 18:36)
  8. bu durum çok sinir bozucudur , o yüzden en doğrusu fıstığı ayırmaya çalışmadan açık kenarlarını sıkarak açmaktır , ancak her fıstık böyle açılmaz , ağaç altı çıtlak ben fıstığı böyle açılır ve en lezzetli fıstıktır .
    (legendhakan, 28.07.2009 20:51)
  9. fıstığı son işleyen bünyenin yedi sülalesinin yad edilmesi olayıdır.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 28.07.2009 21:00)
  10. fıstık ağızla açılınca başa gelmeyen hadisedir. az biraz ağızdan salyalar akıyor ama olsun, ben memnunum. hem ağızla açınca daha hızlı yeniyor, yani en çok da siz yemiş oluyorsunuz. evet, bencilim.
    (nicke gerek yok bana ismimle hitap edebilirsin, 28.07.2009 21:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil