|
|
- chocolat* filminde juliette binoche'un canlandırdığı vianne rocher karakterinin kızının ismi.
- soyadı teeuwe'dir. everything adında nobody s wife kadar meşhur olmasada süper bir şarkısı bulunur
- michel adlı şarkısı beni benden almıştır.
kankamla şarkımızdır.
- together alone (1997) ve urban solitude (1999) adlı iki albüme sahiptir.
- hollandalı(ymış)
(bkz. www.anouk.nl)
- ön dişleri kırıldıktan sonra,yerlerine altın diş taktırtan bestekar,sanatçı.
- (bkz. ancuk)
- (bkz: nobody's wife)
- jerusalem adlı şarkısı oldukça neşeli ritmine rağmen insanı intihara sürükleyebilir. bir insanın o güzelim sesiyle intihara sürükleyebilmesi de ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur zaten.
- yamulmuyorsam bu hanım kızımız da vakt-i zamanında türkiyemizde bir yerlerde çalışmış bir insandır.
- yürüyorum ,öyle anlamsız.nereye olduğuna daha karar vermemişim,rastgele çok sevdiğim dar sokaklarda yürüyorum...
normal şartlar altında asla geçmeyeceğim,nerde olduğundan bi haber olduğum ,ağzı bozuk kadınların,cevval delikanlıların,belkide gülüşü çığlık hayatların yaşadığı o sokağa giriyorum...
bir kadın sesi kulaklarımı tırmalıyor,farkedilmek,iş kapmak isteyen bir fahişe gibi...
şöyle sesleniyor bana
"no ı don't know where ı belong
could ı belong to you"
neden bilmiyorum o lanet yaz sıcağında, donuyorm...
çok sonra bi videosuyla karşıma çıkıyor.delirmiş, bir otel odasında ,şarkıyı söylemiyor,yaşıyor.
yaşadığını hissettiriyor.
evet bu o kadınlardan.
öyle bi kadın işte...
- (bkz: anok)
- kendisi rock, pop icra etse de ses yapısını joss stone'a çok fazla benzettiğim şarkıcı. çok rahat soul tarzı şarkılar da söyleyebilir.
|