korn tarafından coverlanarak içine sıçılmış, bok edilmiş şarkı. izin vermemeleri lazım böyle klasikleri gudik gruplar tarafından coverlanmasına. korn'un albümünde de yer alacakmış ayrıca bu cover.
küçüklüğümden beri peşine düştüğüm nadide melodilerden birini barındıran,hayatın manasızlığını,rastgeleliğini kavramama neden olan parça.ve gelin görün kikorn diye bi grup güzelim parçayı mahvetmiştir.
abi korn cover'lıyomuş the wall u dendiğinde baya heyecanlandığım,akabinde jonathan davis'in(korn) "vey donniid nov ecukeyşaaaan" diye bağırmasıyla tiksindiğim şarkı.yine de silveria'nın davulları yakışmış şarkıya.
bir de antepli metal grubu'nun cover ı vardı.gitarist kendi uydurduğu bir soloyu şarkı içinde iki kere falan çalıyodu.solistin de "biz bu şarkının unutulmamasını çok istiyoruz" diye şarkıya başlayıp da death metal söyler gibi söylemesi ayrıca sözlere "leave those kids alone..from me" gibi bi saçmalama yapmasını da kınadım..lütfen pink floyd'dan başka kimse "the wall" söylemesin..bi de ben sen söyleyeyim..ehehehe
bi arkadaş demişti bu şarkıyı öğrencilere zulüm eden öğretmenlere yazmışlar falan filan. başka bir çok sevdiğimiz abimizdemişti berlin duvarının yıkılışını anlatıyor bu parça bilmem ne. ben de "tabi abi kesinlikle abi" şeklinde gülmeden onaylamayı başarmıştım. her neyse. gerçi aynı abi cafe sahibiydi böyle tostları poşete doldurup okulun bahçesine sallıyordu, enteresan adamdı.
şarkıdaki koro bölümünde sesleri kullanılan insanlar (fourth form music class ıslington green school, london) yaklaşık 2-3 yıl önce ücretlerini alamadıklarından telif hakkı için gruba dava açmışlardı.
ayrıca şarkının koro bölümü olarak kaydedilen sesi, kalabalık bir his versin diye 20 kez üst üste çoğaltılmıştır.
ı don't need no arms around me
and ı dont need no drugs to calm me.
ı have seen the writing on the wall.
don't think ı need anything at all.
no! don't think ı'll need anything at all.
all in all it was all just bricks in the wall.
all in all you were all just bricks in the wall
bu şahane şarkı sözlerinin tercümesi şu şekildedir;
duvardaki bir başka tuğla
eğitime ihtiyacımız yok
düşünce denetimine de ihtiyacımız yok
sınıflarda aşağılanmaya da
öğretmenler rahat bırakın çocukları
hey öğretmen!rahat bırak o çocukları
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir başka tuğla
hepsi hepsi,yalnızca duvardaki bir başka tuğlasın sen
eğitime ihtiyacımız yok
hey öğretmen!rahat bırak o çocukları
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir başka tuğla
hepsi hepsi,yalnızca duvardaki bir başka tuğlasın sen
''yanlış tekrar dene!''
''eğer yemeğini bitirmezsen sana puding yok.
nasıl olur da yemeğini bitirmeden puding istersin?''
baba okyanusun ötesine uçtu
yalnızca bir anı bırakıp geride
bir fotograf aile albümünde
baba başka ne bıraktın benim için?
baba ne bıraktın ardında benim için?
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir tuğlaydı
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir tuğlaydı
eğitime ihtiyacımız yok
hey ogretmen! rahat birak o cocuklari
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir başka tuğla.
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir başka tuğlasın sen.
eğitime ihtiyacımız yok
hey ogretmen! rahat birak o cocuklari
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir başka tuğla.
hepsi hepsi, yalnızca duvardaki bir başka tuğlasın sen.
çevremde silahlara ihtiyacım yok
beni sakinleştirecek uyuşturuculara ihtiyacım yok
gördüm duvarın üzerindeki yaziyi
bir şeye ihtiyacım olduğunu sanma sakın
hayir bir şeye ihtiyacım olduğunu sanma sakın
hepsi hepsi duvardaki tuğlalardı
hepsi hepsi duvardaki tuğlalardınız siz
bilhassa ikinci bölümünde, dönemin (ve belki de her dönemin) eğitim sisteminin yıkılması gereken bir duvar ve bu bağlamda bu sistemin neferleri olan bir kısım öğretmenden (zihniyetten) her birinin de yıkılması gereken bu duvarda birer tuğla olduğuna işaret eden pink floyd baş yapıtı.
ayrıca; "we don't need noeducation. we don't need no thought conrol." kısmında kasten yapılmış gramer hatalarıyla da ironinin dibine vurulmuştur.