belki ilginizi çeker
  1. · anonymous user
  2. · erkeğin en seksi yeri
  3. · akla her seks geldiğinde ağaç fidanı dikmek
  4. · risk nedir
  5. · tüm zamanların en iyi 100 film repliği
  6. · open source
  7. · marcellus
  8. · yaran olaylar
  9. · şairi bulunamayan şiirler
  10. · meçhul şarkıcı
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · zongul ducks
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · colin kazım richards
  5. · aşk ı memnu
  6. · domuz gribi
  7. · the twilight saga new moon
  8. · regl öncesi göğüslerin büyümesi
  9. · evlilik

anonim  

1. kim olduğu bilinmediği ya da unutulduğu için halka malolmuş şeyler.
    (azwepsa, 02.09.2004 16:34)
  2. anonymous sözcüğünden dilimize geçmiş olması muhtemel sözcük,ingilizce "adsız,adı ya da yazarı bilinmeyen" demek oluyor.
    (amorph, 02.09.2004 16:45)
  3. bir çeşit şirket türü. kısaltması: a.ş.
    bunun gibi bir de limited şirketi olayı var o da: ltd. şti.
    (gunan, 02.09.2004 17:05)
  4. en az 50 ortağı bulunan şirket türü.
    (kun3uli, 01.07.2006 12:59)
  5. bir coğrafya ya da kültüre ait olan ancak kaynağı belli olmayan söz ya da söylence,deyim,atasözü.
    (metropolsalagi, 25.01.2008 13:38)
  6. şahane bir gevende parçası.
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 01.06.2008 19:46)
  7. halka malolmuş ( a nın üstünde uzatma şeysi var ) eserler. kime ait olduğu belli değil. halka malolmasından yola çıkarak bilindik edebiyat eserlerimizi de bu gruba dahil etmeyi düşünüyorum. tabi kimseye sormadım, danışmadım. kendimce görüşlerimi belirtmek için bir dayanak olacak bana.

dizilerimiz var gırla. bir televizyon kanalının en kötü ihtimalle her gün bir adet dizisi bulunuyor. çok acımasızca eleştiriyoruz. haklı olduğumuz noktalar fazla olduğu için eleştiriler göze batmıyor, belki dikkate bile alınıyordur. bilemedim.

emek verilmeden yapılmış her dizi gaz gibi uçup gidiyor. üzerine düşülmüyor, kalite göz ardı ediliyor. gerçekten sağlam senaryolar kötü oyunculuklarla, kötü oyuncu seçimleriyle, maddi imkansızlıklar gibi gibi bir sürü nedenden harcanıp tozlu sayfalarda kendilerine yer buluyorlar. ekrandakilere iyi birşeyler sunma amacındalar, ya da sadece ekonomik nedenler bilinmez ama çabalıyorlar, bu yönden biraz da övgüyü hakediyor yapımcılar. neyse uzatmadan, yine kendi görüşüm, yine üst mercilere danışmadım, günümüzün en iyi türk dizisi yaprak dökümü dür. tartışmaya açık. dediğim gibi, benim fikrim.

yaprak dökümü, reşat nuri güntekin in aynı adlı romanından * televizyona aktarılmıştır bildiğiniz gibi. günümüze uyarlanmış, iyi bir oyuncu kadrosu ile başarılı iki sezon geçirmiştir. ve son sezonuna giriyor bu sene. dizi hakkında spoilerlar internet sitelerine düştü ! önemle duyrulur. güzel bir senaryo, güzel bir kadro, güzel bir yapım. ve biz türküz. yeni altın yumurtlayan tavuğumuzu bulduk. kesene kadar yararlanırız. geç de kalmadık zaten. dudaktan kalbe, matrix yavuklotion, the lord of the rings two kekliks gibi bir sürü yapıt boy göstermeye başladı bile. peki bunun sonu ne olacak ? hissediyorum... boku çıkacak, hissediyorum...

emek veriyolar, bir sürü uğraş içine giriyolar, karşılığını da istiyorlar, bir yerde haklılar. ama ! bu copy/paste ne zaman bitecek ?

yapımcılar ! yaptığınız işten başarı beklemek, övgü cümleleri duymak konusunda sonuna kadar haklısınız. ama lütfen... biraz araştırmacı, yaratıcı olun. eminim karşılığını göreceksiniz. biraz daha dikkat lütfen. lütfen dedim bak. öpüyorum. o ferhunde de akıllı olsun.
    (hubede, 28.08.2008 16:51)
  8. nerdeyse neşet ertaş kadar bestesi var bunun..
    (raem, 16.09.2009 18:52 ~ 31.10.2009 22:26)
  9. aşmış, bitirmiş, şahane bir gevende şarkısıdır. konserde dinlemek ve izlemek apayrı bir zevk.
    (robadan, 31.10.2009 22:22)
  10. (bkz: laedri)
    (raem, 31.10.2009 22:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil