belki ilginizi çeker
  1. · sessiz sedasız gelip ayağı sokan ibne sivrisinek
  2. · sivrisineğe sokması için izin vermek
  3. · anofel
  4. · sivrisinek
  5. · bayanlardan dişi diye bahsetmek
  6. · sıtma
  7. · kuleks
  8. · malaria
  9. · fantaghiro
  10. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · boylumlama
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · kürdistaninfo
  9. · bekaret bozulmasın diye anal seks yapmak

anofel  

1. sıtma hastalığının bilinen tek taşıyıcısıdır..sivrisinek familyasından bir mahlukat..
    (zeus, 06.10.2004 16:19)
  2. bilinen sivrisineklerin 10 katı kadar büyüklükte olan yaratıklardır. görülünce kaçılmalıdır.
    (vishnu, 01.08.2005 21:41 ~ 21:43)
  3. anofel cinsi dişi sivrisinek sıtma hastalığının taşıyıcısıdır;erkekleri yan gelir yatar,zararsızdır *
    (ritmikaritmi, 01.08.2005 21:54)
  4. bu sivrisinek cinsi böyle karakuru, cılız bişeydir ya işte ben de vakti zamanında çok zayıfken annemin bana taktığı lakap. (bkz: hey gidi günler)
    (okulluserseri, 10.05.2006 18:39)
  5. en nefret ettiğim sinsi yaratıklar. zaten tek bi tane de seveni yoktur. böyle kertenkeleye, böceğe, yılana falan şefkatle yaklaşanını gördüm de buna hiç görmedim.

ayrıca bunlardan biriyle az önce bütün evde birbirimizi kovalamışlığımız vardır. cinsiyetini bilemedim ama kendisi baya bi dişliydi. üzerine attığım her kitap defterde karşı atağa geçip beni en uçtaki odaya kadar kovalıyor, kendisi de benim arkama bakmadan kaçış süremde kuytu bir köşeye saklanıyordu. kendini zeki zanneden bir aptaldır. uzun bir mücadele sonunda klozetin derinliklerine gönderilmiştir. her an çıkıp 2.round u başlatabilir. bilemem.
    (on my toothpaste, 01.06.2007 05:39)
  6. normal sivrisineklere oranla epek büyük olan, buna doğru orantılı olarak epeyce bir vızıltı çıkaran ilk bahar aylarının kabusu.

öyle ki evin içinde fare görsem bu kadar telaş yapmam sanırım. hayvan dostu olarak bilinmeme rağmen, üç- dört tanesini de hunharca katletmişliğim vardır. korkuyorum.
    (juliette, 10.11.2008 03:20)
  7. kafam kadar oluyorlar. o nasıl bir şey, anlatılmaz görmeniz lazım gerçekten. beytepe'de bolca bulunuyor. yaz kış dinlemiyor, dalıyor içeriye. kafam kadar resmen. kafam kadar. ağla1.
    (usako, 10.11.2008 03:29)
  8. bu hayvanı size anlatırken, mübalağa sanatınının tüm inceliklerinden yararlansam; kendisiyle muhattap olmuş bi allahın kulu çıkıp da demez ki oha lan naptın. ben bunu ilk gördüğümde dedim ki aha bu heralde bizim aşağıdaki bataklığın ağası. kraliçe felan yani.

ilk gördüğümün adı sedat'tı. kendi söyledi, cidden bak. belki dişi olmadığını kanıtlamak için yalan söyledi, bilinmez. o sıra duştaydım. mahremimi gördü puşt, o açıdan belki kaçar da beni ifşa eder el aleme de rezil oluruz diye bek ilişmedim. insan gibi konuştum kendisiyle. kederli görünüyodu. daha küçük olan uzak akrabaları istedikleri haltı yerken, bu büyük olduğu için insanlar tarafından daha çok tepki çekiyormuş da, gördükleri yerde olay başlatıyolarmış da, bilmem neymiş de.. hak verdim hayvana. neyse işte çıktım duştan, giydim bornozu oturduk benim odaya, viski felan ikram ettim. arkaya da koydum john carpenter - the end'i. lakayıt lakayıt gülüp "abi rapdöşambır giycektin ya ama bornoz da olur neyse uheurheuhr" gibisinden güldü. dedim "bana bak it oğlu, adam dedik karşımıza aldık efendi ol." bozuldu biraz. sonra sırtını sıvazladım aldım gönlünü.

neyse saatler geçti, sohbet ilerledi. kafalar bi dünya tabi, içmişiz eğlenmişiz. bu arada benim adım fatma, dedi. lan bi ayar oldum. dedim tipe bak bizi sikiyor çük kadar boyuyla. sonra düşündüm e bu evde yalnız yaşamıyorum ki, annesi var babası var şusu var busu var. e zamanında söz de vermişiz "bu odaya dişi sinek bile girmeyecek" diye. sordum, tükrük bezinde plazmodyumun var mı diye. yavşak yavşak konuştu yine : "bilmeeeem, gel bak yakışıklıı" diyerekten.

yanlışlıkla olmuş gibi elimi salladım, bu da refleks olarak uçtu, gitti çok sevdiğim; tavana iple astığım voleybol topumun üstüne kondu. asrın hatası. hacı, kalktım bi smaç koydum topa. sineğe* bi ben koydum bi de tavan koydu afedersin.

neyse bu fazla sıkı tutunamamış ki eli götü ayrı oynar vaziyette yere düştü, eğildim baktım ne diyo diye. ağzından son olarak şu sözler döküldü:

"senin ben ananı.."

tabi ki bitirtmedim sözünü.

(bkz: based on a true story)
    (bonzo, 21.10.2009 09:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil