annie lennox   

adana çık aradan

1. ann griselda lennox, 25 aralık 1954 (evet evet oğlak!) aberdeen, iskoçya doğumlu, şarkıcı/şarkı yazarı, komple müzisyen..

an itibariyle rendez-vous with a lady isimli canlı kaydının plağını dinlerken gördüm ki öksüz başlıklardan birisi imiş.. buyrun efendim:

ann lennox, aberdeen, iskoçya'da doğar. aberdeen'deki kız lisesinden sonra soluğu londra'daki royal academy of music'te alır ve klasik flüt eğitimi alır. ancak okulu bitirdiği zaman kişisel eğitmeni, onun hala tam olarak neyi istediğinden emin olmadığını düşünür..

bir dönem the tourists'in mikrofonunu devralan lennox'un yolu ingiliz müzisyen david a. stewart ile kesişir ve 80'lerin en popüler gruplarından eurythmics'i kurarlar. aktif oldukları dönemde here comes the rain again, there must be an angel, sweet dreams gibi hitlere imza atan ikili, 90'lı yılların başından sonra grubu resmi olarak dağıtmasalar da kendi solo kariyerleri üzerinde yoğunlaşırlar.

lennox'ın solo kariyerinin başlangıcı, al green ile beraber scrooged filmi için kaydettikleri put a little love in your heart'tır. stewart'ın da prodüksiyon koltuğunda olduğu single, jackie deshannon'ın 1969 tarihli parçasının bir yorumudur. 1991 yılında, cole porter tribute albümü için ev'ry time we say goodbye'ı söyler. bunu, 1992 yılındaki efsane freddie mercury veda konseri takip eder. wembley stadyumundaki dev konserde david bowie ile beraber under pressure'ı söyler.

sıra ilk albüme geldiğinde prodüksiyon koltuğunda oturan isim stephen lipson'dır. diva isimli albüm 1992 yılında çıkar. why, walking on broken glass, love song for a vampire gibi hitler albümü listelerde üst sıralara taşır.

ilk albümden sonra iki çocuğunu popüler medyadan uzak yetiştirmek için kabuğuna çekilen lennox, üç yıl sonra the clash'ten bob marley'e kadar çeşitli ünlü isimlerin şarkılarını yorumladığı medusa albümünü çıkarır. albümden çıkan ilk single, no more 'i love you's albüme uluslararası bir satış rakamı ve lennox'a bayan vokal dalında 1995 grammy ödülü kazandırır. daha sonra paul simon ile kaydettikleri simon şarkısı something so right ingiltere'de ilk 50'ye kadar yükselir.

1997 yılında prenses diana adına yapılan tribute albüm için eski eurythmics hiti angel'ı kaydeder. 1998 yılında the tourists'ten eski arkadaşı peet coombes'u kaybetmelerinin ardından david a. stewart ile yine bir araya gelirler ve ertesi sene eurythmics'in yeni albümü, peace piyasaya çıkar.

2003'e gelindiğinde üçüncü solo albümü, bare piyasadadır. bu albümü, solo kariyerinin ilk dünya turnesi takip eder, birçok büyük şehirde sahne alır. 2004'te ise yüzüklerin efendisi: kralın dönüşü filmi için kaydettiği into the west ile en iyi şarkı dalında oscar'ı, altın küre'yi ve grammy'i siler süpürür. 2005 yılı ise live8 yılıdır. 2 temmuz 2005 live8 konseri'nde de sahne alır.

lennox stewart ile bir kez daha bir araya gelir, bu sefer eurythmics best of albümü için iki yeni şarkı kaydederler. bunlardan i've got a life, 31 ekim 2005'te single olarak çıkar ve listelerde iyi bir başarı elde eder.

kendi sitesine göre içinde bulunduğumuz aylarda stewart'ın ev stüdyosunda yeni albümü için çalışmalar yapıyor. bize de beklemek düşüyor..

diskografi:

1992 - diva
    1995 - medusa
    2003 - bare

1992 - rendez-vous with a lady (1992 avrupa turnesinden bir bootleg)
    (vikartindur, 07.01.2007 13:49)
  2. eurythmics in solisti. televizyonda ilk gördüğüm anı hatırladım şimdi. kısacık saçlarını iyice yapıştırmış üzerinde siyeh bi erkek takımı kravatta takmış böyle yarı erkek yarı kadın güleç bi ifadeyle sweat dreams ı söylüyo ben henüz teenage ın başında bi kız yaşadığım şaşkınlık hala aklımda 80 sonu falan anlattığım madonna, cindy lauper ve türevleri var kadın modeli onlar , hepsi de olabildiğine feminen, seksapeli yoğun tipler ve karşımda annie lenox bayılmıştım , hey gidi günler diyerek biter..
    (eleanor, 07.01.2007 21:13)
  3. love song for a vampire şarkısıyla beni etkisi altına almış yara bandlarıyla bezeli parmaklara sahip güzel ses sahibi insan
    (dream endless, 07.01.2007 21:16)
  4. (bkz: @2846242)
    (earendill, 28.11.2008 16:18)