sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır
belki ilginizi çeker
  1. · adana da bir otel odası
  2. · hoşlanılan kızın anneyi beğenmemesi
  3. · annenin hoşlanılan erkeği beğenmemesi
  4. · babanın hoşlanılan erkeği beğenmemesi
  5. · aşık olduğunda ben sana söylerim yavrum
  6. · hasta annenin doktor damat istemesi
  7. · hoşlanılan kızın anneyi beğenmemesi
  8. · babanın hoşlanılan kızı beğenmemesi
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · disko kralı
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · muhammed
  9. · sabah ereksiyonu

annenin hoşlanılan kızı beğenmemesi  

sayfa  / 3
  1. hoşlanan kişi için pek fazla sallanmayacak olan fakat yine de içini burkacak olan durum. genellikle türk annelerinin yüzde sekseninin neden böyle bir davranış içine girdiği de ayrı bir başlık konusudur.
    (hansvoralberg, 07.06.2005 15:46)
  2. (moya the song, 29.09.2005 01:43)
  3. (geçiyordumugrad1m, 29.09.2005 04:13)
  4. -anne bak bu resimdeki benim kız arkadaşım.
    -aa travestilere benziyor bu ayol.

annem hep haklı çıkmıştı. şimdi de şüpheleniyorum. korkuyorum annemin yine haklı çıkmasından.
    (close2death, 29.09.2005 13:39 ~ 13:39)
  5. annenin beğendiği kızdan da siz hoşlanmazsınız büyük ihtimalle.. yazık.
    (moya the song, 23.03.2006 14:41 ~ 27.05.2006 22:44)
  6. kızı anneyle tanıştırmayarak üstünden gelinebilecek durum.altları kuru bebekler mutlu.
    (sycrone one, 23.03.2006 15:05)
  7. kızın kendini anneye sevdirememesi yada böyle bir çabasının olmaması sonucu oluşur.
    (ozge, 23.03.2006 15:10)
  8. +güzel annem bak işte geliyor,mavi paltolu olan ehehe.
    -oğlum bu kız seni donunda sallar!!!
    +evet annecim.bir dakka,nası ya??!!!
    (tonguç, 23.03.2006 16:49)
  9. defalarca anneye kız arkadaş beğendirilmeye çalışılır..anne ısrarla eften püften sebepler bulur:

-anne bak bu kız arkadaşım..
    -onun götü büyük değiştir onu...

-anne bak bu yenisi..
    -bunun kulakları kepçeymiş boşver bunu...

-anne bak bu sevgilim..
    -bu çok açık giyiniyor bırak sen bunu..

-anne bak bu kız arkadaşım..
    -boyu kısa...sana yaramaz bu..

-anne bak bu yeni sevgilim...
    -boyu çok uzun..reboundları kaybedersin hep?!?!?!?...

-anne bak işte bahsettiğim arkadaşım bu...
    -aman pek de şişkoymuş...göbeği kaç katlı?8-9 dafa fazla sayamadım..

-anne bak yeni kız arkadaşım..
    -çok zayıf.oğlum olmaz sana yakışmamış bu kız...

-anne bak kız arkadaşım...
    -bu kızın götü kalkık seni parmağında oynatır bu..

-anne bak yeni arkadaşım..
    -bu kızın götü yere çok yakın..götü yere yakından korkacaksın..

-anne bak bu arkadaşım..
    -sakalları var olmaz o..
    -anne bir dinle ya..
    -olmaz oğlum ayrıca bıyıkları da var.
    -anne bu iş yerinden arkadaşım fahrettin..

her seferinden benzer diyaloglar yaşanır durur...
    (fakespeare, 23.03.2006 18:31 ~ 18.02.2008 12:40)
  10. "çaldım bir çanak yoğurt, gelir boklu sineğin birisi düşer" şeklindeki anne mantığı.
    (karahisari, 23.03.2006 19:05 ~ 04.05.2006 00:30)
  11. saygı gösterilmesi gerken bir durum zira annelerin her zaman bir bildiği vardır *,
    hakkatten de motor dedektörüne sahiptirler.
    (kodcanavari, 23.03.2006 20:07 ~ 20:07)
  12. fıkra mı yoksa değilmi bilmiyorum ama bunla alakalı bir örnek var internette okuduğum,
    annenin beğenmeyeceği tahmin edilerek, önceden hazırlık yapılır
    eve üç kız götürülür, sadece biri kız arkadaştır

- anne bak bu 3 kızdan biri benim kız arkadaşım bakalım bulabilecekmisin
    + du bakıyım
    - bak bakalım anne, bakalım beğenecekmisin
    + ortadaki kız oğlum senin kız arkadaşın
    - aaa doğru vallaha anne nerden bildin
    + sadece onu sev(e)medim
    - nasıl yaaa
    (options, 03.07.2007 13:13)
  13. (finch, 03.07.2007 13:21 ~ 13:21)
  14. (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 03.07.2007 13:47)
  15. anneniz ya kıskanıyordur ya da gerçekten bir bildiği vardır ki beğenmemiştir.
    (lord hypnos, 03.07.2007 14:11)
  16. anneler oğullarını kaybetme korkusuyla her gelin adayına önyargıyla yaklaştıklarından oluşan durumdur. karşılıklı anlayış, biraz samimiyet ve anne hakkında yapılacak küçük bir ön çalışma ile kızın gerekli beğeniyi söke söke alacağı aşikardır.
    (bkz: impossible is nothing)
    (mercury, 20.08.2007 14:45)
  17. annelerin tipik layık görmeme, evladını bulunmazhint kumaşı kategorisine koyma durumudur. anadır ne de olsa, evladı onun için en iyisidir ve henüz ona denk bir canlı yaratılmamıştır.
    (zinzoline, 25.08.2007 20:37)
  18. msn'de kız arkadaşın resmini gördüğünde çingeneye benzeten anne davranışıdır. başka bir zaman, başka bir resim gördüğünde ise 'gene bulmuşsun sulukuleli birini' der. zordur anneye kız beğendirmek.
    (obi two kenobies, 25.08.2007 21:07)
  19. annelik içgüdüsüdür.yıllarca yetiştir,büyüt,adam et sonunda gitsin bir kıza gönlünü kaptırsın,sevsin filan.bir anne için çok zor durumdur.belkide beğeniyordur da çaktırmıyordur.sizin annenize kolunuza takıp elini öptürmeye götürdüğünüz kız dünya güzeli olsa bile beğenmeyecektir büyük bir ihtimal.otomatikman içgüdüler devreye girecektir.çok zor bir durumdur.
    (çavuş, 14.09.2007 12:35)
  20. (universalmind, 14.09.2007 12:41)
  21. erkekler arasında yaygın olarak yapılan taktik hatanın sonucu.

bu hataya düşmeyin! sizlere vereceğimiz kısa reçeteyi harfiyen uygulayın ve kız arkadaşınızı annenize beğendirin! hemen şimdi!...

sevgilinizi annenize beğendirmek için uyanık olmalısınız. onun için öncelikle kızı kesinlikle, sırıtarak "anne bak bu benim sevgilim nalan meraba de" şeklinde tanıştırmıyor veya "anneeeee bi gelsene sana bi şey göstercem" deyip msnden fotoğraf gösterme olaylarına girmiyosunuz.

başarıya ulaşmanın anahtarı, sevgilinin sevgili olduğunu çaktırmama politikasıdır. sevgili öncelikle kanka ortamında, mümkünse diğer arkadaşlarla birlikte tanıştırılmalı, kesinlikle sevgili imajı verilmemelidir. "peki bunu nasıl yapacağım?" mı diyorsunuz? kafası çalışmayan arkadaşlara bir örnekle anlatmaya çalışalım. örneğin annenin dışarı çıkacağı bir gün önceden belirlenerek, organizasyonlu bir şekilde arkadaş grubuyla aynı semtte dışarı çıkarsınız. tesadüfen annenizle karşılaşırsınız. (bir tavsiye: kız arkadaşınızla birlikte bir kız iki erkek arkadaşınızın da grupta olması başarı şansını artırır!) bu noktada fazla abartılı olmadan annenizin kızı farkettiğinden emin olmanız yeterlidir. bu tesadüfi karşılaşmada annenizin nasıl bir gelin istediğini ezbere bilen siz, görsel olarak kıza bu yönde bir imajı zaten vermiştiniz. çok yavşaksınız...

işte böylece annenizin ilk ön yargısını engellediniz. bundan sonraki adım kızı annenizle muhattap etmek ve ilk adımda belirttiğimiz gibi durumu çaktırmamaya devam etmektir. eğer mümkünse "proje yapıcaz", "film izlicez" gibi bahanelerle yine grup halinde arkadaşlarınızı eve çağıracağınızı annenize söylüyorsunuz. sonra o gün geliyor. ee anneniz de misafirperver bir kadın, ikram yapacak... anneniz ikram tabakları elinde kapıda beliriyor. bu esnada önceden informe ettiğiniz sevgiliniz kaplan gibi atılıyor ve ikram tabağını annenizin elinden yıldırım hızıyla kaparak "size çok kanım ısındı teyze size anne diyebilir miyim?" demiyor tabi ki! zira böyle bir durumda annenizin sevgilinize "sen benim oğlumu ancak rüyanda görürsün" der gibi bakması işten bile değildir. şu halde, sevgiliniz rahatça kalkarak kendisi için gayet normal bir şeymiş gibi şef garson edasıyla ikram tabaklarını alıyor. (bu esnada tabak düşürmek, tabakları yamuk tutarak güzelim halıları berbat etmek vs gibi hatalar çok puan kaybına sebep olacaktır) işte tam bu sırada anneniz zaten gelin adayı olarak gördüğü bu kızlarımızı denemek için "gideyim de içecekleri getireyim" falan gibi bir oltayı muhakkak atacaktır. o anda kız arkadaşınız "size yardım edeyim" diyerek bir yıldız gibi parlıyor ve ilk puanını kapıyor. içecekler getirilirken "(efendim) tabaklarınız çok güzel", "aa ne kadar da güzel perdeler" şeklinde muhabbetlere girmek puan getirebilir, ancak bunun annenizin yapısına bağlı olduğunu unutmayın. burada kafanızı kullanarak doğruyu bulacağınıza inanıyoruz. zira üç yanlış bir doğruyu götürüyor.

işte iki kolay adımda sevgilinizi annenizle tanıştırdınız ve onun gözünde pozitif bir imaj yarattınız, tebrikler!

eveet... bu yazımızda da türkiye'de anlaşılamayan kaynana olayına ışık tuttuk; gençliğin sorunlarına ve eğitim sistemindeki bozukluklara değindik. esenle kalın...

(bkz: yaşanmamıştır), (bkz: götten atmak)
    (galileogalilei, 06.11.2007 02:37 ~ 03:03)
  22. hiçbir anne oğlunun yanına hiçbir kızı yakıştıramaz.dolasıyla da çoğu zaman oğlunun hoşlandığı kızı beğenmez.en fazla beğenmiş gibi görünür.pek beğenmediğini çaktırmaz oğlu üzülmesin diye.yalnız uzun zaman geçtikten sonra mesela iş evliliğe vardığında yavaş yavaş çıkar meydana.
    çünkü anneler genel olarak şöyle bir kanıya sahip:benim oğluma benden daha iyi kimse bakamaz,benden daha çok kimse sevemez.

aslında bir bakıma doğru.hiçkimseye annesinden daha iyi bakan biri ve onu annesinden daha çok seven biri olmaz elbet.fakat anne kişisi sanki o kızın oğlunu elinden alacak,oğlu annesini eskisi gibi sevmeyecek,bütün sevgisini ona verecek kaygısıyla kıza yaklaştığı için bir türlü sevemiyor kızı.anlayamadıkları şöyle bir durum var bence:kız arkadaşları,o kişinin annesi yerine geçmeye çalışmıyor ki!

sevgili ile annenin sevgisi bir değildir.oğul,iki kadını da farklı sever.ah bu ayrımın bir farkına varsalar belki gelin kaynana kavgasıdiye birşey de kalmayacak.
    aynı sebeplerden bu durumun bir diğer versiyonu için:
    (bkz: babanın hoşlanılan erkeği beğenmemesi)
    (krem karamel, 06.11.2007 14:20)
  23. ve sonunda haklı çıkması:

-oğlum bu kız güzel ama çok saf nerden buldun bunu sen...
    (more, 18.05.2009 00:35)
  24. (nedensiz, 18.05.2009 00:36)
  25. kaçınılmaz bir durumdur.
    anneler hoşlanılan kızı beğenmezler.
    kendileri hoşlanıp bir kız getirir de siz de ondan hoşlanırsanız kızdan soğurlar. "anne sen neyin peşindesin allah aşkına" diye sorarsınız cevap alamazsınız. aslında ömrünüzün sonuna kadar yalnızca ve yalnızca kendisini sevmenizi ister ama dili varmaz söylemeye.
    (emigrant, 18.05.2009 00:56)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil