erkekler arasında yaygın olarak yapılan
taktik hatanın sonucu.
bu hataya düşmeyin! sizlere vereceğimiz kısa reçeteyi harfiyen uygulayın ve kız arkadaşınızı annenize beğendirin! hemen şimdi!...
sevgilinizi annenize beğendirmek için uyanık olmalısınız. onun için öncelikle kızı kesinlikle, sırıtarak "anne bak bu benim sevgilim nalan meraba de" şeklinde tanıştırmıyor veya "anneeeee bi gelsene sana bi şey göstercem" deyip msnden fotoğraf gösterme olaylarına girmiyosunuz.
başarıya ulaşmanın anahtarı, sevgilinin sevgili olduğunu çaktırmama politikasıdır. sevgili öncelikle kanka ortamında, mümkünse diğer arkadaşlarla birlikte tanıştırılmalı, kesinlikle sevgili imajı verilmemelidir. "peki bunu nasıl yapacağım?" mı diyorsunuz? kafası çalışmayan arkadaşlara bir örnekle anlatmaya çalışalım. örneğin annenin dışarı çıkacağı bir gün önceden belirlenerek, organizasyonlu bir şekilde arkadaş grubuyla aynı semtte dışarı çıkarsınız. tesadüfen annenizle karşılaşırsınız. (bir tavsiye: kız arkadaşınızla birlikte bir kız iki erkek arkadaşınızın da grupta olması başarı şansını artırır!) bu noktada fazla abartılı olmadan annenizin kızı farkettiğinden emin olmanız yeterlidir. bu tesadüfi karşılaşmada annenizin nasıl bir gelin istediğini ezbere bilen siz, görsel olarak kıza bu yönde bir imajı zaten vermiştiniz. çok yavşaksınız...
işte böylece annenizin ilk ön yargısını engellediniz. bundan sonraki adım kızı annenizle muhattap etmek ve ilk adımda belirttiğimiz gibi durumu çaktırmamaya devam etmektir. eğer mümkünse "proje yapıcaz", "film izlicez" gibi bahanelerle yine grup halinde arkadaşlarınızı eve çağıracağınızı annenize söylüyorsunuz. sonra o gün geliyor. ee anneniz de misafirperver bir kadın, ikram yapacak... anneniz ikram tabakları elinde kapıda beliriyor. bu esnada önceden informe ettiğiniz sevgiliniz kaplan gibi atılıyor ve ikram tabağını annenizin elinden yıldırım hızıyla kaparak "size çok kanım ısındı teyze size anne diyebilir miyim?" demiyor tabi ki! zira böyle bir durumda annenizin sevgilinize "sen benim oğlumu ancak rüyanda görürsün" der gibi bakması işten bile değildir. şu halde, sevgiliniz rahatça kalkarak kendisi için gayet normal bir şeymiş gibi şef garson edasıyla ikram tabaklarını alıyor. (bu esnada tabak düşürmek, tabakları yamuk tutarak güzelim halıları berbat etmek vs gibi hatalar çok puan kaybına sebep olacaktır) işte tam bu sırada anneniz zaten gelin adayı olarak gördüğü bu kızlarımızı denemek için "gideyim de içecekleri getireyim" falan gibi bir oltayı muhakkak atacaktır. o anda kız arkadaşınız "size yardım edeyim" diyerek bir yıldız gibi parlıyor ve ilk puanını kapıyor. içecekler getirilirken "(efendim) tabaklarınız çok güzel", "aa ne kadar da güzel perdeler" şeklinde muhabbetlere girmek puan getirebilir, ancak bunun annenizin yapısına bağlı olduğunu unutmayın. burada kafanızı kullanarak doğruyu bulacağınıza inanıyoruz. zira üç yanlış bir doğruyu götürüyor.
işte iki kolay adımda sevgilinizi annenizle tanıştırdınız ve onun gözünde pozitif bir imaj yarattınız, tebrikler!
eveet... bu yazımızda da türkiye'de anlaşılamayan kaynana olayına ışık tuttuk; gençliğin sorunlarına ve eğitim sistemindeki bozukluklara değindik. esenle kalın...
(bkz:
yaşanmamıştır), (bkz:
götten atmak)