annem  

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. (bkz. ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar)
    (aurorix, 27.04.2004 17:34)
  2. candan erçetin'in bir şarkısı.

hani eski zaman masalları anlatır
    hüznümü huzura dolarsın
    kaşım gözümden çok içim bir parçan
    annem sen benim yanıma kalansın

hani bir biblon vardı kırdığım
    üstüne ne kırgınlıklar yaşadın
    ama bil ki ben de parçalandım
    annem ben senin yanına kalanım

annem annem
    sen üzülme
    sözlerin hep yüreğimde

annem annem
    gel üzülme
    ben hala senin
    dizlerinde

uzayan sohbet gecelerinde
    rolleri unutup dost oluruz
    bizi bağlayan bu kan değil yalnız
    annem biz birbirimize kalanız

ben kararlı uçarken yolumda
    sen çatık kaşlarının altında
    her yeni güne sevgiyle başlarsın
    annem sen benim yanıma kalansın
    (stocky2001, 04.05.2004 13:06 ~ 13:10)
  3. kız arkadaşların birbirlerini şımartma amaçlı kullandıkları bir sözcük. şöyle ki:
    -nooluyo be burnunu çekmeye başladın sen! anneemm yoksa sen hasta mı oluyonn?...
    ya da:
    -of ya! ben gitçem bu herifin fakülteyi basacam olmayacak böyle!
    +annem sen aşık mı oldun?!
    veyahut:
    yolda yürürken birden yolun kenarına isyankar bir tavırla oturuveren arkadaşa
    -annem sen yoruldun mu?

soru cümlesi kalıplı olmasına dikkat ediniz.
    (vishnu, 20.03.2005 22:20)
  4. 2004 filmekimi kapsamında izlediğim sapık&ensest bir film olup sanatsal sıfatı yapıştırılan ve beni şimdiye kadar en çok rahatsız eden filmler listesinde 2. sıraya konan (1. sıradaki film: salo) bir christophe honoré filmi.
    (bkz: http://www.istanbul.net.tr/...)
    (errant, 03.12.2005 17:49 ~ 17:53)
  5. dünyanın en anlamlı kelimesi, uğrunda ne yapılsa az gelen varlık, ve ne kadar çok söylenirse söylensin anlamını asla yitirmeyecek en güzel söz.
    (kelrapunzel, 11.03.2006 21:07)
  6. mazide kalan hatıra gibi
    şefkatli kollarını aç bana anne
    geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık
    üşüdüm, üstümü örtsene anne
    anne, anne, anneciğim

uyandım uykudan, aradım seni
    sağıma, soluma bakındım anne
    geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık
    anne, anne, annecigim

yanımda olmanı ne çok isterdim
    dizine yatıp da uyurdum anne
    dilimde dua, gözümde ruyasın
    seni çok özledim, hasretim (hastayım) anne
    anne, anne, anneciğim

uyandım uykudan, aradım seni
    sağıma, soluma bakındım anne
    geceler çok soğuk, ıssız ve karanlık
    anne, anne, anneciğim

(zeki müren - annem)
    (ubiquitous, 14.03.2006 15:02)
  7. tanju okan şarkısı. tanju okan yürek burkan vurgularıyla ve tonlamalarıyla yürek burkan bir şarkı.

benim melek annem
    yoksa bu son saatin mi
    gelen ecel mi anne
    ona sor canımı ister mi(?)

güldürmedim bir gün yaşarken seni
    aaaaaaaaaaafff-feeet çaldımsa gençliğini
    ağlattımsa günlerce
    bilmedim sağken kıymetini

yalnız bırakma
    öksüzsem hergün yanarım
    bazen ben öğrendim
    yavruma ben de kurbanım

bu gidişin dönüşü yok beni kandırma
    bu yol cennete gider sakın korkma
    böyle isterdin beni sen anne
    beni de al yanına

şiir:
    güldürmedim bir gün yaşarken seni
    affet çaldımsa gençliğini
    ağlattımsa günlerce
    bilmedim sağken kıymetini, bilmedim

bu gidişin dönüşü yok beni kandırma
    bu yol cennete gider sakın korkma
    böyle isterdin beni sen anneeeeee!
    kapatma gözlerini allah aşkına
    (venom, 06.06.2007 00:35)
  8. kanal d'nin yeni yayın döneminde yayınladığı dizidir. an itibariyle de -reklam arası biter bitmez devam edecek- oynamaktadır.

annemle izlemekteyiz. annem çok beğendi. oyunculuklar hoşuma gitti açıkçası. dizilerde belli bir kalite seviyesini aşmış durumdayız aslında. beyaz gelincik, aliye, bir istanbul masalı gibi dizilerin devamı bir ekolden geliyor gibi. senaryo da fena değil. izleyiciyi sürükler yani.

onun dışında ilhan şeşen'i görmek de ayrı bir heyecan. adam tam romantik aşık yahu. bu kadar olabilir. şimdiki dizilerde "asi kız" rolleri de moda oldu.

aha 1. bölüm bitti. müzikleri galiba kıraç. evet kıraç'mış. jenerik çok hızlı akmasa bütün ayrıntıları yazacaktım ama neyse...
    (şiirbaz, 06.09.2007 23:48)
  9. kanal d'nin yeni ağlayık dizisi..hayır anlamıyorum bunların amacı toptan depresyona girmemizi sağlamak mı?çarşamba yaprak dökümü perşembe annem..
    (dream with the fishes, 07.09.2007 09:58)
  10. vahide gördüm-zeynep eğilmez
    talat bulut-musa baylı
    musa ve zeynep yıllar önce büyük bir aşk yaşarlar ve evlenirler. ancak zeynep hamileyken kocasının bir hatasını affedemez ve çocuğundan bahsetmeden musa’dan boşanır.
    boşandıktan sonra, aileden kalma bir arsaya küçük bir ev yaparak yeni bir hayata başlayan zeynep pazarda köfte satarak kızını büyütmeye çalışmaktadır. musa mütaahitlikle başlayan iş hayatına farklı bir yön vererek bakanlığa ve konumu sayesinde rahat bir yaşantıya sahip olur. zeynep’ten bir daha haber alamayan musa gazeteci bir kadınla nişanlanır. kızları gonca16 yaşına gelmiştir. iyi bir okulda burslu okumaktadır. zeynep gonca’ya babasının yıllar önce öldüğünü söylemiştir. kızının daha iyi şartlarda yaşaması için elinden geleni yapan tek başına hayat mücadelesi vermeye çalışan zeynep, kardeşi mehmet’in tüm ısrarlarına ve gonca’nın yaşının da verdiği asi davranışlarına rağmen musa’dan asla yardım istemez. kızından haberi olmayan musa garip bir tesadüfle gerçekleri öğrendiğinde neler olacaktır.

kaynak:http://annemdizisi-kanald.blogspot.com/
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 15.09.2007 00:06 ~ 00:06)
  11. gonca(duygu yetiş) adlı nerden baksan 22 23 yaşındaki kızı 7,9,1992 dogumlu göstermeleriyle anıra anıra gülmemi saglayan dizi.hadi kız minyon tipli yuttuk diyelim,gelelim eymen'e(cavit güner)86 lı,sakallı adamı sen nası goncanın 92li mantisi diye koyarsın?koyarsan millet buna biyeriyle güler...
    (fbeyza, 17.09.2007 15:08)
  12. içimi titreten kelime. sütümü şu an getirse içeceğim, döküp de içtim diye yalan söylemeyeceğim dünyanın en güzel kadını.

-jelibon, döktün dimi sütünü yine?
    -yöee haşa!
    -dudağının kenarı seyiriyor hayta, yemedim.
    -seni seviyorum anne!
    (jelibonlar uçuşuyor, 21.09.2007 00:09 ~ 00:10)
  13. senaryosu ve oyuncu kalitesiyle özellikle anneleri yürekten vurup gözyaşlarına boğan kanal d dizisi. bu geceki bölümde tek bir cümlesiyle şahsımda ağlama krizlerine yol açmıştır;
    -nefesim yokmuş gibi geliyor. 16 saattir kızımı görmedim.
    izlemeye değer kaliteli bir yerli dizi.
    (jassmine, 19.10.2007 00:04 ~ 14:35)
  14. gonca'nın ailesinin durumunun ne olacağından çok polis ali'nin ömer oğlunun bilgisayar başındaki durumuna üzüldüğüm dizi.. çocuğun gözler bile sabit bakıyor artık. konuşması falan yavaşlamış. arkadaşlarıyla da msnde kahve içiyor zaten. vah yazık diyorum.
    (absinthe, 20.12.2007 14:28)
  15. kaliteli oyuncuları olmasına rağmen konusu iyice boka saran, taze kan isteyen dizi.
    (bambuk, 11.01.2008 23:11)
  16. denk geldiğimiz zamanlarda msn den konuştuğumuz,
    başka zamanlarda içmemesine rağmen ziyaretime geldiğinde beraber 2 bira içtiğimiz,
    metallica - nothing else matters şarkısını ona dinlettikten sonra "güzel söylüyorlarmış kim bu çoçuklar" diyen,
    en güzel sarma dolmaları yapabilen,
    her konuştuğumuzda kaç zamandır neden aramıyorsun diye sitem eden
    birtanecik, yegane, eşsiz, mükemmel insan...
    (serversirverme, 31.01.2008 10:18 ~ 10:19)
  17. gerçekten anne gibi davrananların çocuklarına göre dünyanın en güzel kadınıdırlar.
    (azman, 31.01.2008 11:45 ~ 16:53)
  18. kokusuna gül bahçesinde bir uyku saklamış gizli cennetim, söylediklerim ve söyleyemediklerim...
    (medcezirler, 17.02.2008 00:54)
  19. bende, sen
    sende, ben
    annem.
    (özlemce, 17.02.2008 01:37)
  20. benim herşeyimdir, canımı bile veririrm onun için ama bilirim ki ne olursa olsun o benim canımı değil saçımın telini bile istemez.
    dünyadaki en mükemmel insandır benim için.
    (neva, 20.02.2008 13:21)
  21. "yalan, kimse sen değil.. ölümlü aşkları ezberledim. hiç biri senin kadar can değil.."
    (anarsik kirmizi, 07.03.2008 14:23)
  22. nasıl anlatsam anne. sana olan sevgimi canım ,hayatım ,herşeyim sensin anne taşımam mümkün değil kalbimde hasretini senden evvel can vermek bütün emelim anne
    (aysigma, 25.04.2008 15:18)
  23. jeneriğinden anladığım kadarıyla karakterlerin bir tür telepati yoluyla iletişim kurduklarını tahmin ettiğim dizi. ne zaman karşıma çıksa bir kıraç müziği çalarken birbirlerine anlamlı anlamlı bakan, sağa sola dönen, hiç ağız oynatmayan tipler. evet, evet, kesin telepati bu.
    (lamentable belaborment, 30.06.2008 16:51 ~ 16:52)
  24. ilhan şeşen'in oğlunu canlandıran mithat körler'in oğlu eren körler'in rol aldığı dizi. şahsıyla facebookaracılığı ile arkadaş olmaktayız. ayrıca biraz sarpa saran dizi.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 30.06.2008 17:04)
  25. sayın validem
    (backdoor queen, 30.06.2008 17:23)
 sayfa  / 3