--oğlum akşam erken gel film izliyelim.
--ya anne bak şu tuşa basıyon, sonra buna basıp diski koyuyon, sonra ittiriyon, hepsi bu. gerisini kendi yapıyo bu alet.
--olsun, ben bilmem, akşam erken gel videoyu aç.(vcd anlatılmak isteniyordur aslında)
--anne kaç kere söyledim fareyi sildikten sonra tuş takımının üzerine koyma diye.
--ne faremi, senin odanda mı?, ay kapat kapıyı çıkmasın dışarı. ayy!
--?!?
bir akşam internet'e girmeye çalışıp, sizin telefon hattınızın megul olması üzerine,yan odaya gidilip, diğer bilgisayar'da annenizi internetten yemek tarifi bakarken görünce "yok abi kadın aşmış" diyerek çürütülen tez
bulaşık ve çamaşır makinelerinin anneler dışında keşfedilemeyen tüm olası kullanım olanakları ve hatalarına karşın aletlerin küçülmesiyle artan bir sorundur, bir yerden sonra kasıtlı olduğu düşünülür
-oğlum şu radyo'nun ayarı yine bozuldu ayarlayıversene...
-ya anne gösterdim ya kendin bas işte o tuşa...
-bastım oğlum da iyice karıştı...
-off anne, ya anne bak bunlar önceden hafızaya aldığın kanallarda gezmek için, bu ise aramak için...
-ya ben anlamam öyle gezinme falan ayarla işte...
-ayarladım bile...
-yok ya, ne çabuk?
-evet, ta 20'inci kayda gitmişsin boş oralar, getirdim ben 2'ye...
-üfff, anlamıyorum ben bu radyolardan, şu eski çevirmeli olanlar iyiydi...
-anne video da saat 3 de şu kırmıza tuş a basacaksın o da kaydedecek filmi
-hangi tuş
-en büyük ve kırmızı olan tek tuş
-ya ben şimdi yanlış tuşa filan basarım karıştırma beni...
kasayı hop die kaldirip altini süpürmesi, sonra arada bir de yatay pozisyona getirerek sandalyenin üzerine hopadanak bırakıp altını silmesi, her neyle sildiğini bi türlü anlayamadığım ama ekrandan sürekli sarı tüyler toplamama sebep olan temizlik girişimi..
cep telefon kullanmaya başlamasından bu yana yıllar geçen, ama hala bir yere giderken yanına almayı veya telefonu açmayı unutan,sonra da niye arıyıp haber vermiyorsun triplerine giren annemin de sahip olduğu eksiklik
anne-"oğlum beni arasana!", der ve heyecan içinde telefon kapatılır.
çocuk arar ve,
çocuk-"anne n'oldu? niye ben arıyorum?"
anne-"benim şarjım bitiyordu da"
**
lisede dersten çıktığımda telefonuma bakmıştım ne göreyim 8 msj ve de hepsi annemin telefonundan. çok büyük bi felaket oldu diyerek msjları açmaya başladım ama maalesef hepsi boş mesajlardı *. işte o gün bugündür annemin attığı mesajları kaale almıyorum
-hadi anne ben çıkıyorum
+dur kızım şu müzik setini kapat
-en büyük düğmeye baas..
+ben anlamam, çıkar o ayakkabılarını gel sen bas
-fişini çek anneeee
-alo juda kızım bu bilgisayar açılmıyo.
-anne derse gircem yarım saat sonra monitörü açtın mı?
-şu televizyon gibi olan.
-evet.
-açtım.
-bak aşağıda bir alet daha var kasa onun düğmesine de bas.
-ya olmuyo yavrum işte olmuyo yaptım.
-neyse anne tamam ben geliyorum şimdi eve.
ve juda eve gider...
-anne fişleri takmamışsın!!!
-aaaaa!!
-yaaa..
-kızım ya ben atmaya atmaya unuttum, bana bir daha göstersene mesaj atmayı
-tamam anne, ama sen boş zamanlarında pratik yap
-peki mesajı okumak istedeğimde buraya mı basçam
-anne işte bas, patlamaz merak etme
-olsun ben korkuyorum yanlış bir şey yapçam diye
aradan bir süre geçer, örgü örme denemelerimden sonra anneden büyük itiraf gelir
-oh, ben seviniyorum senin yapamayıp benim yaptığım bir şey var diye, sen de örgü öremiyorsun işte..
televizyon kumandasında yanlışlıka teletext düğmesine basıp bir daha çıkamamak, televizyonu kapatıp yeniden açmayı düşünememek ve o halde oğlunun/kızının eve gelmesini saatlerce beklemek.
-oğlum gel bak televizyonda bi yazılar çıktı
-ne yaptın anne
-yok televizyonu açtım öyleydi
-haa
-ama ses var bak maria mendez, ricardo'dan ayrıldı, konuşmaları duyuyorum
-anne bu televizyonun işi bitmiş
-ya ne diyecez babana
-valla anne o senin sorunun
özür falan yoktur ortada sadece işlerine gelen şeyi bilip işlerine gelmeyeni bilmezler. örneğin mesaj yazmayı bilmezler ama senin telefona gelen mesajı okumasını bilirler, bilgisayarı kapa yada aç desen yapamazlar, araç çubuğunda yanıp sönen mesaj ikonlarına tıklatarak senin chat mesajlarını okuyabilirler, ayrıca mikseri bulaşık makinesini en önemlisi karmaşık bir alet olan çamaşır makinesini çalıştırmayı becerdikleride göz ardı edilmemelidir. herşey istemeye ve işine gelmeye bakar. ben beceremem bulaşık makinasını çalıştırmayı elde yıkayacğım diyen bir anne varmıdır? ben hiç rastlamadımda...
-ekranda satır bitse de sen kelimeyi yazmaya devam et, satır sonu kesme işaretiyle (-) kelimeyi bölmene gerek yok, bana geldiği zaman zaten düzenli geliyor.
+bizvardikiyiyizöpüyorumannen