17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 365 tane
günün başlıkları: 365 tane
- ·blind guardian (2)
- ·
- ·
- ·türkiye kupası (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yalnızlık (4)
- ·
- ·
- ·
- ·gülse birsel (10)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
annelerin çocuklarına taktığı lakaplar
- süs köpekleri, çiyan gibi envayi çeşit hayvan isimleri.
- çirkef.
insanın doğurduğunu bilmesi güzel bi'şey. - üşengeç osman diyor bana ama hiç düşünmüyo ben osman değilim ki adımı da kendi koymuştu
- (bkz: hallederiz kadir)
not: evlat olsam sevilmem ki bu lakabı aldığıma göre sevilmiyorum zaten. - genelde sinir bozan lakaplardır.
tontişim,minişim, cicişim ve benzerleri. ne lan bu kamera şakası falan mı? - (bkz: levrek)
ne alaka ben de bilmiyorum. - düğme burun.
şahsen bana diyordu annem. - (bkz: paşa)
babam da pezevenk derdi, annem tutturamamış, ama babam bildi valla ne bok olacağımı. - burada ki lakapları görünce ben it, öküz, köpek gibi şeylerle iyi yırtıyormuşum.
- (bkz: takoz) hatta bu lafı o kadar ünlü ettiki komşular akrabalar filan da takoz diyor.
- minik kuş. üçüncü çocuk olunca oluyor öyle.
- guzum
- tombul sosis idi küçükken.
- gizmosifon. evet annem bana sifon diyor. neye istinaden söylediğine dair hiç bir bilgim yok. sanırım +45 olmamı bekliyor.
- concon
- (bkz: yeşil zeytin)
- kabuklu yemişim!
örnek: kabuklu yemişim, kabuğunu çıkar! makineye atacağım. - çocuğu, gözünde her daim küçük olan kadının söyledikleridir.
misal benimki minik kuş diyor. ben nasıl bir şeyim peki arz edeyim;
yaş 25, kilo 115. annem işte, her anne gibi. özellikle komşuların, akrabaların yanında söylemeyi de pek sever. kedi canını senin validem, asdfasd. - buzağam!
- annemin adını hatırlayamadığı çocuğuna serzenişi: sen sus, hüsamettin cindoruk. (lakap değil komple isim, ama olsun)
- (bkz: karabiberim)
- düdük makarna
- (bkz: gogo)
(bkz: kopil)
(bkz: oğluşum) - koca götüme aldırış etmeden "minik kuşum" demesi gerçekten annemin gözlerinde sorun olduğunu düşündürüyor bana.*
- (bkz: hoşşik)
bildiğin hoşşik diye kayıtlıyım kadının telefonunda.
üstelik 2 numaram olduğu için hoşşik1, hoşşik2 şeklinde.