anneler gününde tek taş alınır   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. atasay firmasının yeni reklam sloganı...
    sevimli mi sevimli bir çocuk babasının karşısına çıkıyor ve annesi için şu kadarcık bişey istiyor, baba annem bunlara değer,ona şu kadarcık bişey al diyor.biraz da hesap soruyor babasından, önemli günlerde bişey almadın bari bunda al der gibi..
    ardından ise dış ses geliyor: hem yazı hem de ses ile beynimize kazıyorlar sloganı: anneler gününde tek taş alınır..
    dayatma ve hipnoz ile tek taşın ne kadar değerli bir hediye olduğunu halkımız bir kez daha anlıyor..önce tek taşını kendi alan kızlar, sonra evlenme teklifi tek taşsız olmaz diye kadınlar ve şimdi de anneler gününde tek taş alınmasını söyleyen bir dış ses..
    ülke iyice tek taş cennetine dönecek bu gidişle..
    (nickim konusunda kararsızım, 07.05.2007 13:29 ~ 13:34)

2. çiçek değilmiydi o? dedirten, iğrenç reklamlar kategorisine kafadan girecek olan atasay ın yeni reklamı. bu yaşıma geldim (boru değil 31) anneler gününde tek taş alındığını atasay sayesinde öğrendim. teşekkürler atasay, teşekkürler tüketim toplumu, bir yaşıma daha girdim sayenizde.
    (depresif, 07.05.2007 13:42)
  3. bunları uyduran insanlar erkeklerden ne istiyorlar hala çözebilmiş değilim. anneler gününde tek taş , evlenme teklifinde üç taş.. tamam alınsın. anneleri değeri ne olursa olsun bir hediye ile onurlandırmak az bile gelir. lakin sırf insanlar mutlu olacak diye de şu kadarcık bir şeye servet dökülmez ki. anneler gününde annelerinizle vakit geçirin. bence en hayırlısı böyle olacaktır.
    (chinaski, 07.05.2007 13:44 ~ 13:46)
  4. "mı?" soru ekiyle anlamı çoşturulabilecek cümledir.
    (bergerac, 07.05.2007 13:46)
  5. tek taş pırlantanın başrolde olduğu yeni bir özel gün sloganı.

önce ''evlilik teklifi'' dediler, tutmadı. ''en güzel yılbaşı hediyesi'' dediler, ı ıh yeterli satış yok. sevgililer günü imdada yetişti ''bu sefer tutar'' dediler, gençler tercih etmedi. ve son bir atağa geçerek anneler gününü hedef seçtiler. stok fazlası pırlantalar tükendiği gün bizde bu tek taş pırlanta işkencesinden kurtulmuş olacağız.
    (jassmine, 07.05.2007 13:52 ~ 13:52)
  6. tek taştan artık midemizin bulanmasına sebebiyet veren reklam sloganı. böyle bir dayatma olabilir mi? yok evlenme teklifi tek taşsız olmaz, yok anneler gününde tek taş alınır. benim dünyalara bedel annemin değerini nasıl bir tek taşa indirgeyebilirler ki? annem için benim bir öpücüğümün, annem diye sarılmamın değerinden daha mı değerli sanki bunların bu bit kadar pırlantaları? bunu nasıl ölçüp değer biçip işte budur diyebiliyorlar? reklam böyle olmaz, bir reklam sloganı bu kadar itici olamaz. utanmasalar kadınlara muayyen günlerinde tek taş alın diyecekler.
    (katinanınelindemakası, 07.05.2007 13:52)
  7. (bkz: biz para sıçıyoruz)

bu da benim sloganım.(anladınız siz)
    (catch your dream, 07.05.2007 13:54)
  8. öğrencilerin ekonomik sıkıntılarından anlamayan,hayatı elit bir ailenin zeki oğlunun aklından şirin ve düşünceli(!) göstermeye çalışan firmanın dandik reklamı..ha şimdi o çocuk şirin mi? şirin..ama gel gör ki gerçek mi? yok öyle birşey..türkiye'nin %1 ine bile belki hitap eden bir reklamı yapmak ne kadar akla yatkındır onu hiç bilmiyorum zaten..

not: ha iş güç sahibi hali vakti yerinde 35 yaşında bir adamın öyle hediyeler annesine alması doğal olabilir..orda oynatılan çocuk üzeriden konuşuyorum..

son not: anneler gününde annelere bişey alınmasa da sadece o günün anneler günü olduğunu hatırlayıp,anneye bunu hissettirmek bile anneyi mutlu etmeye yeteceğinden,bu reklam tutmaz ben diyim sana..
    (colony of birchmen, 07.05.2007 13:54)
  9. yapıldıktan sonra ailenin babasına babalar gününde babayı almak durumuna düşülen eylemdir.
    (dark elven, 07.05.2007 14:07)
  10. "evlenme teklif ederken almadın,evlendikten sonra tek taş alsan noolur?"şeklinde tepkiyle karşılanabilinecek olan atasay'ın gereksiz sloganı.
    (sereia, 07.05.2007 14:47)
  11. (bkz: anneler gününde tek kaş alınır)

(bkz: tek kaş pırlanta)
    (tazmanya canavarı, 07.05.2007 15:22)
  12. tek taş deyip mecaz-ı mürsel yapılarak pırlanta kastediliyorsa;
    pırlanta da elmasın işlenmiş haliyse;
    dünyada da sadece iki katlı bir otobüs kadar elmas mevcutsa;

evet "anneler gününde tek taş alınır " alınmalıdır çünkü sonra anca screenshot ı alınır.
    (abece, 07.05.2007 15:51)
  13. plazma tvsiz öğrenci evi olur mu benzeri bir reklam sloganı.
    (deget, 07.05.2007 16:28)
  14. bu tür reklamlarda sırf annelerden elde edilen para yetmemiş olacak ki "bugünün ve geleceğin annelerine" şeklinde bir ibare getirilmiş ek olarak. bunun meali şudur ;

" arkadaş biz erkek milleti olarak sizin elinizdekini avucunuzdakini daha evlenip çoluğa çocuğa karışmadan almak istiyoruz. anneler günü filan bahane anneleri düşündüğümüz yok eğer erkekler takıyor olsa onlar içinde aynı reklamı verirdik"
    (dark elven, 08.05.2007 22:30 ~ 22:32)
  15. eksik olan slogandır. anneler gününde tek ama büyükçene bir taş alınır, atasay semalarına doğru fırlatılır, sloganı bulan arkadaşın kafasına düşmesi beklenir, sonrasında "aha kafası yarıldı!" diye zafer naraları atılır, akan pekmez izlenir, rahatlanır.
    (ronn, 08.05.2007 23:03 ~ 23:07)
  16. (bkz: taş yok mu lan taş)
    (hansvoralberg, 08.05.2007 23:04)
  17. "para konuşur" demenin nazik bir yolu reklam için kullanılmıştır.
    (the girl with red hair, 09.05.2007 01:30)
  18. atasay'ın son zırvasıdır. iyice cozurttular zaten artık.

"şu kadarcık bir şey yeterdi kuzum, neden uğraştın ki?", "çük kadarlık sevsen yeter beni hamza." diye diye delirttiniz milleti. tamam kabul, evlenecek kadınları, kızları kafaladınız. kız evi, naz evi falan derken kabul oldu da, ulan anneler günü ne alaka be kuzum? evleneli olmuş on sene, yirmi sene, otuz sene. niye delirtiyorsunuz birader bu insanları?

kaldı ki, hadi diyelim kadınları kafaladınız, türk erkeği buna alışkın değil ki. mesela babam, annem en son doğumgününde "hediye al bana artık bu sene." dediğinde, anneme joe* bakışı fırlatarak "ne alacam lan sana hediye?" gibi gayet yüzeysel bir cevap vermişti. sonra da hayvanlığın dibine vurmamak için bir demet çiçek almıştı. aradaki farkı insanlar görsün diye söylüyorum, babamın bu hayvanlığını bir gurur kaynağı olarak gördüğümden değil. çiçek nerede? tek taş nerede?

hadi geçtim babamı, biz de öğrenciyiz burada be abi... şahsen babam kadar da yüzeysel yaklaşamıyorum bu konuya. ayıp değil mi bize atasay abi be? zaten iett yemiş bitirmiş bizi. şark kurnazı olduğun kadar , terbiyesizmişsin de atasay abi.

neyse ki annem sudokuya verdi kendini de, iki sudoku kitabıyla halledeceğim meseleyi. ya böyle ucuz atlatamayanlar?
    (kilim motifli kazak, 09.05.2007 01:44 ~ 10.05.2007 18:08)
  19. reklamların insanlar üzerindeki etkisinin en güzel örneğidir bu slogan. çoğu bünyenin şu kadarcık bir şey alacak parasının olmadığı düşünülürse, firmanın satışını arttırmak ziyade, firma isminin zihinlere iyice kazınmasında ve genel olarak anneler günü hediye satışlarının artmasını sağlamıştır sabahtan akşama kadar bin kere ekranlarda gösterilmek suretiyle. yıllardır bir kere bile bana ne hediye alacaksınız demeyen annem, sabahtan akşama kadar anneler gününe de az kaldı, ne almayı planlıyorsunuz? şu kadarcık bir şey mi ehuehu diye sormaya başladı. bu reklamı bulandan da, yayınlayandan da nefret eden çok kişi olduğuna eminim. şimdi işin yoksa çık anneler günü hediyesi ne alsam diye gezin dur.
    (ascella, 09.05.2007 02:08)
  20. (bkz: eskiden bahçeden çiçek toplamak yeterdi)
    (bkz: ne hale düştük)
    (ven, 09.05.2007 09:28)
  21. yeni bir yaşam tarzı, yeni bir adetler topluluğu artık globalleşme süreci ile beraber batıdan üzerimize doğru sürülüyor. bu globalleşmeyi alet edinmiş batılaştırmadır, bunu da birileri "globalleşme gelecek götümüzü sikecek" diye ağlaşmadan belirteyim.

sevgililer gününde alıyoruz bi tane. arkasından bi tane de anneler günüde sevgiliye aldık. birini axess'e 12 taksit yaptık, ötekini worldcard'a. limitleri de doldurduk. önümüz haziran. babalar günü de geliyor. eh o gün de babayı alırız canım! ne ki.
    (azwepsa, 09.05.2007 09:29 ~ 09:47)
  22. son derece sevimsiz bir reklamın buram buram dayatmacılık ve klişe kokan sloganı.

reklamın tüm suniliği ve soğukluğu ile müşteriye hitap edemeyişi bir tarafa bu özel gün kavramı üzerinden nasiplenmeye çalışan firma-reklam şirketi ikilisinden artık tiksinti geldi bana. kafamıza kafamıza vurulan tüketim algısının sözde çocuk masumluğu, anne sevgisi sosuyla süslenmeye çalışılması da durumun vahametini gözler önüne seriyor.
    (kozmik şemsiye, 09.05.2007 09:42 ~ 09:42)
  23. -abi bir tek taş alabilir miyim?
    -elli kuruş oğlum o!
    -ama işaret aynı
    (bergerac, 09.05.2007 10:04)
  24. an itibarıyla
    "size hayat veren anneniz için bugün, şu kadarcık birşey yapın"
    şekline dönüşmüş reklam sloganı...

36 aya varan taksitler
    peşin fiyatına 12 taksit
    (luto, 09.05.2007 22:25)
  25. (bkz: kapitalizm)
    (betatron, 10.05.2007 00:17)