örnekleme yoluna gidersek şayet:
istanbul'a vardıklarını belirtmek için atılan mesaj: " geldik "
gazetedeki bir habere bakmasını rica ettiğimde atılan cevap: " gazetede öyle bişiy yok " . bu mesajda "bişiy" yazarak çok arkadaşımın takdirini kazanmıştır anacığım!* buluşma kaygılı mesaj: " pozcu arif'teyim. çıkınca buraya gel "
görüldüğü gibi emir kipi annemi asla rahatsız etmemektedir. bunun yanında, sevgi sözcükleri, edatlar, bağlaçlar vb de annemce kat'i suretle gereksiz bulunmaktadır ve tüm bunlar, bi' tanecik annemin bi' tanecik, özgün(!) mesajlarını silinmeye kıyılamaz yapmaya yetmektedir.
eğer ki telefonu açmamışsam anında gelen mesaj: beniara
eve geç kalmışsam ve telefonu açmıyorsam: nerdesinbeniara
eğer ondan mesajla bir şey rica etmişsem ve ne yazarsam yazayım, ne kadar uzun mesaj atarsam atayım,bir sürü sevgi sözcüğü kullansam dahi gelen mesaj: tamam
teknolojiyle doğuştan haşır neşir olan ve ilk cep telefonu kullanıcılarından olan anne, mesajlarının sonunu konu ile ilgili bir mms ile de süsleyebilir.
bunun yanı sıra, ev kadınlığı yapan, hayatındaki en büyük teknoloji televizyon olan ve siz üniversite kazanınca uzakta olduğunuz için mecburiyetten cep telefonu alan anne ise, anlatacağını ne kadar az tuşa basarak anlatırsa o kadar iyi olacağını düşünebilir. yılbaşında attığı mesaj "iisenler" olabilir gayet normaliyle.
mesajın görüntülendiği yer cep telefonu ekranı yerine annenin nur yüzü ise mimikler ve mimiklere senkronize yardımcı olan kafa salınımları mesaj araçları olacaktır.
misafirliğe gittiğiniz evdeki kristal tabağa ve içindeki portakallı olipse 6. kere elinizi attığınız anda gözünüz denetçisi olan göze çekinerek bir anlık kayar. o sırada tuş takımları devreye girmiştir. gözbebekleri büyür, kaşlar "bırak onu dercesine" kızar size, kafada "ben sana evde gösteririm" cümlesini girmiştir hafif hafif salınım yaparak.
gecenin bir vakti arayıp arayıp cevap alamayan sevgili, endişeli ve öfkeli anneden şöyle bir mesaj gelir:
"kullanmayı bilmiyosan şu boku ne diye taşıyosun yanında"
sabrını daha fazla taşırmamak için aramak gerektiğini düşünme gafletinde bulunulur ve annenin mesaja yazmaya üşendiği diğer küfürlerin tamamı telefonu kulaktan yarım metre uzakta tutmak suretiyle dinlendikten sonra bitti mi anne denilerek telefon kapatılır. en azından annenin sinirinin saman alevi misali olmasına sevinilebilir, öyle ki telefonu kapatırken bile az önceki sinirli anneden eser kalmamıştır.
annem telefonumda kayıtlı olduğu gerçeğini bir türlü kabullenmek istemez gibi her mesajın sonuna "annen" ibaresini koymayı eksik etmiyordu. bir de bunun başına son zamanlarda "kızım" ı da ekleyince tam olduk.
peşinen söylüyorum dalga geçen taocudur dombilidir...
"05xx xxx xx xx 70"
kontör atmasını rica etmiştim de mesajı benim telefonuma göndermiş...
annedir sonuçta, ne diyim. böyle bir şeyi tekrarlamaması hususunda düzgün bir dilde uyardım kendisini.
"kızım seni çok seviyorum."
bir gün böyle bir sürpriz yapmıştı. çok sevinmiştim. mesaj atma çalışması yapıyormuş evde kızıma mesaj atayım demiş.sağolsun.