salaklık mı desem ne desem öyle malca bir hareket bu. mesela bugün kuzenim çocuğuna kumandayı bir fırlattı çocuk direk ağlamaya başladı ama ne diye ağlıyor bir sorun?
" anneeeee.. uhuuuuu uhu uhu uhuuuu anneeee..." lan dedim dur lan çocuk gerizekalimisin anne diye ağlıyor ya.o düşmanın senin gel bana sarıl ne diye yine dayak yediğin yere gidiyorsun mal!
sonra bir an flashback oldum;
bir gün yine bir erik ağacının bir dalına poşeti aştım bir yandan topluyorum bir yandan oturmuşum sağlam bir dala oh mis. tam karşımda muhteşem bir manzara otomobiller geçiyor falan ama hiç aldırış etmiyorum.ee keyf bendesefa bende kral gibi oturmuşum orda dala dimi... birde herkes çıkamazdı tabi ağaca hele kızlar çok çıkamazdı yanı acayip havası olurdu aşağıda bekleyenlere erik atardım falan bildiğin kral yanı.
neyse iste annem yakaladı bütün gün odadan cikmiycaksin diye ceza verdi. sonra akşama doğru acıdı bıraktı bende bir mutlu bir mutlu tabi birdaha yapmiycam diye yemin çekiyorum falan çıktım dışarı...
ya ama yasak ya allahim bir cazip geliyor bir cazip anlatamam annem yakalasa bu sefer bütün sülale toplansa kurtaramaz beni falan yanı neyse ya dedim "nerdeeen gorcek ya..." yine o eyfel kulesi manzaralı erik ağacına çıktım tam yeni çıktım ama daha bir erik bile koparmamışım hatta teknik olarak çıkmamış sayılırım annem zeytin! diye bağırmasın mi?
aha boku yedin dedim kendime lan bildiğin kesin şamarı yiycem yanı. ağaçtan usulca indim, yavaş yavaş eve girdim ardımdan annem terliği kaptığıyla geldi... verdi terliği, verdi terliği... neyse iyi dayak yemiştim o gün evde babam da yok olsa kurtarırdı. yanı anliycaniz o gün yediğim dayağı hiç unutmuyorum.
o kadar dayağı yedim sonra yine "uhu uhuu...anneeeee... annneeeeeeeeeeee..." diye ağladım ya.
- anneeeeee uhu uhu annneeeeee...
+ağlama kızım ağlama yavrum
- dövmeseydin sende niye dövdün alla alla!
+ kızım dövdüm ama niye dövdüm bir sor
- niye dövdün?
.
.
.
derken flashbackten uyandım dedim ki kendime sensin mal. zira kuzenimin çocuğunun yediği kumanda benim o gün yediğim terliklerin yanında devede kulak bile değildi.
(bkz:
bu da böyle bir anımdı)
(bkz:
bir geyiğin daha sonuna geldik)