sevgi şevkat yumağı anneanneler farkettirmeden hayat dersi verir torunlarına, birde dönüp bakılınca bir dolu şey vardır onlar sayesinde öğrenilen, yemek yapımı, ahlak görgü kuralları, herkese sevgiyle yaklaşma gerekliliği,kötünün allahından bulacağı,pomakça..
küçük bir çocuğun manasız ısrarlarını kıramayıp tavada kar kızartmaya çalışan anneanneden karın kızarmayıp suya dönüşen bir madde olduğu da öğrenilmiştir tarafımca
süperdir anneannelerden öğrenilenler, genelde tanıdıktır, çünkü annede annesinden öğrenmiştir zaten size öğrettiklerini, ama anneanneler de bir de dantel unsuru vardır ek olarak ki coğumuzun annesine allahtan bu gelenek bulaşmamıştır.mesela telefonundan çay tabağına kadar örer bunlar, bide sizede aşılamaya calışırlar bu kültürü, şahsen benim anneannem eski zaman saplı gırgırlarının (bir çeşit elektriksiz süpürgedir bu) sapına kadar dantel örmüştür...
tabi ben bunu görünce daha nerelere neler ördü diye düşünmekten kendimi alamam herseferinde, ama artık vazgeçtim çünkü sınırı yok biliyorum