anne ve elektronik ilişkisinin bir üst versiyonudur.
mesela; televizyonun o incecik ayaklı tv sehpasında nasıl durduğunu sorar anneanne.
sevgili torun: anneanne biraz fizik bilsen anlardın nasıl durduğunu der.
anneanneden akıllara zarar bir cevap gelir: fizik ne?
anneanne ile yerel bir tv röportaj yapmıştır ve fotoğraflarını çekip internete koymuştur.
-annaneeeeeee gel bak senin fotonu buldum
+hmm kötü çıkmışım sil o fotoyu
-nasıl sileyim annane adamlar koymuş siteye silemem
+sil dedim sana yoksa hakkımı helal etmem
-peki
denilerek sayfa kapatılır.
anneanneye fakir marka yeni bir elektirikli süpürge alınmıştır. anneanneden fazla gecikmeden bomba yorum gelir:
-o ne öyle üstünde kocaman fakir yazıyo, fakirlikle ne alakası var, millet bizi fakir sanacak, üstüne bant yapıştırcam o yazının.
yer anneannenin evi,anneanne nin temizlik günü.temizlik yapmaya gelen ablayla anneannenin telefonu aynı modelidir.temizlik yapmaya gelen abla telefonunu aynanın yanına koymuştur.olaylar bundan sonra gelişir:
anneanne:amaan bu türksel de hep aynı mesajlar hep.!!!kızıım şurdan h ye bas bakiyim
ben:bastım anane
anneanne:e aramıyo bu
ben:anane bas ortasına arar
anneanne:ben de biliyorum o kadarını,ben ..... numarasını şeyetcektim
ben:anane ver telefonu...
rehberden çıkılıp ekrana bakılır.anneannemin elindeki telefonun operatörü türkseldir.anneanne temizliğe gelen ablanın telefonunu kendi telefonu zannedip mesajları okumuştur.hayır mesajların farklı oluşuna da uyanmamıştır.
yine anneanne ve telefon,anneanne bursa daki kardeşiyle her gün uzun uzun cepten konuşmaktadır.fatura kabarık gelir.çünkü ikisinin operatörleri farklıdır.amaa:
anneanne:kızım bak şu dayının numarası değil mi bu? (faturayı uzatır)
ben:evet anane,ya o türksel sen avea niye bu kadar çok aradınız ki birbirinizi pahalıya kaçmış işte
anneanne:olur mu öyle şey!dayının da telefonu nokia benimki de!ucuz oluyo öyle
+annane bak bilgisayar aldım
-bu ne bu? (masaüstünü göstererek) bu da bilgisayar değil mi?
+o da bilgisayar annane ama bu dizüstü. öyle istediğin yere götürebiliyorsun
-iyi bari s.k üstü değilmiş. arsız savurgan seni! anasının kızı