herhangi bir erkek arkadaşım doğumgünümde bana hediye aldığında ve ben de bu hediyeyi kabul ettiğimde:
-bak almasaydın oğlandan hediyeyi yüz verme öyle allah göstermesin kaçırır falan seni.dağıtma öyle herkese mavi boncuk..
içnde bulunduğumuz otobüsü diğer bir otobüs sollayacak olduğunda otobüs şoförüne.
-oğlum sen acemisin herhalde bak diğeri geçti seni!işimiz gücümüz var ne öyle tın tın tın!
-yok teyze 15 yıllık şoförüm ben.
sonra bana dönüp kısık sesle:
-yok yok kesin acemi bu anlarım ben.
(her bölümünü deli gibi izleyip ne zaman lafı açılsa hakkında en güncel haberleri büyük bir ciddiyet içinde verdikten sonra)
-aslında izlemiyorum da ben o diziyi, işte öyle, siz izlerken bi gördüm o kadar
yurtta yenilen hazır yemeklerle kafadan 5-6 kilo alan torunlara:
-aaaa sen iyice zayıflamışsın yavrum, bi tabak daha ye şundan bak balığın yarısını bırakmış yaa, yavrum utanma.
-anane utanmıyorum patlıcam şimdi, 3. tabak bu, anne soda getirsenee!
-ayol ufacık o balıklar, hayretsin vallahi ay nasıl bilirsen öyle yap!
-saol anane.
-neyse sen dinlen biraz ben sana kadayıf yaptım yersin birazdan.kiraz da alıverdi deden.de mi cemiiiiil? (dedemin onayı da böylece alınır.)
uzak diyarlarda okuyan torun * anneanneyi arar
zoe - mrb anneanne benim zoe
aa - zoem canım anneannen kurban olsun sana sesine kurban olduğum nasılsın?
zoe - saol anneanne iyidir sizler nasılsınız? * aa - ne zaman dönüyorsun yavrum?
zoe - daha çok var anneanne yaaa üniversite bitmedi daha sonra master var doktora da yapabilirim belki
aa - ne doktoru?? mehmet * bu kız mühendis olacaktı hani şimdide doktor olacakmış eee böle ne olacağına karar veremezsen tabi bitmez okul sende dönemezsin
zoe - zorla 'anneanne param bitti ben seni birazdan tekrar ararım' der ve kopar...
kanka, erkek arkadaşının hediye almadaki özensizliğinden yakınmaktadır.. uzunca bir süre sessiz kalan anneannem ise konuşmaya dahil olduğu an bizi krizlere sokmuştur...
tonton draje: tabii gezin tozun; evlenene kadar bakının istediğiniz kadar ** üzümlü draje: ya annaanne bu çok umursamaz davranıyor, sevgi suistimali resmen..
kanka draje: tabii ya.. yoksa ben seviyorum onu..
tonton draje: kızım kaç senedir birliktesiniz siz?
kanka draje: bu sene 3 bitiyor..
tonton draje: ohoooo.. ısınmış bunun suyu artık! uçur sen bunu en iyisi..
kanka ve üzümlü: obaaaaaaaaa!!!???!!