|
|
- uktecinin notu: "anneler doldursun:)"
"hamile miyim, değil miyim anlayamıyordum. bi' gün eczaneden prodüktör aldım, evde kolayca uyguladım. baktım ki lohusaymışım. nerede bu veled-i devlerin aşkı diye düşünürken göbek bağını gördüm. acaba nerede doğurdum falan derken, geldiğim yoldan geri döndüm. otobüs durağında soluklanırken doğurmuşum aşkımızın meyvesini. kollarımın arasına aldım, buruşuk kıllı tüylü bi' şey, aynı babası... hemencecik büyüdü, konuşmaya başladı. o gün cinsiyetini anladık. nur topu gibi bi' oğlandı bu. "ayol benim x'im nerde? gördünüz mü?" falan demeye başlayınca, harbiden nur topu gibi bi' oğlan olduğunu anladık. "evladım y kromozomun da var" diye defalarca hatırlattık olmadı, arzuları şelaleydi. zorla balık kraker yedirip, kımız içirdik, boş zamanlarında "gizli ibnelik" başlıklarını okuttuk; fekat gen havuzuna karşı duramadık. "
~~~~
iki olasılığı olan bi' sorudur.
1- anneleri detektör olarak kullanan, düzensiz, pasaklı veletlerin daim sorusu. bi' şeylerini bulamadıkları gibi, daha çok dağıtma sorunsalı mevcuttur bunların. ayrıca fazlasıyla tembeldirler, yaralı parmağa işemezler, arkadaşları arayınca peter pan misali camdan uçarlar. annelerin otoritelerini küçük yaştan kuramadığı tiplerdir. büyüyünce askerde dayak yiyip, balayından sonra boşanırlar.
- anne yeşil dantel sütyenimi bulamıyorum gördün mü?
+ senin yeşil dantel sütyenin mi var?
- yoksa mor muydu?
2- çocuklarını denek olaran kullanan manyak annelere sorulan daim soru. bu tür anneler kafayı sıyıracak kadar titizdir. yere düşen her şeyi alıp yıkayıp, olmadık yerlere yerleştirirler. bazı eşyaları bulup, beğenmeyip atarlar. iyice yaşlanınca huzur evlerinden kovulup, torunlarına aynı eziyeti uygulamaya devam ederler. bilmin çare bulamadığı insanlardır.
- anne yeşil voltron aslanlı t-shirtümü bulamıyorum gördün mü?
+ gördüm o iğrenç şeyi...
- nerde?
+ baktım çok çirkin, bez yaptım...
- ıhııı!! naaptın anne ya!! nerde şimdi, ütüleyim giyeyim!!
+ he işte, kıyamadım ben de ütüledim...
- ohhh nerde?
+ sonra eskiciye sattım.
- anneğğüüüeee!!!!!(zoser, 27.11.2007 08:47)
- (bkz: bağlı eşeği bulamamak)
- gelen cevap çoğunlukla, "çıkardığın veya en son koyduğun yerdedir!" gibi baştan çıkarıcı bir cevaptır. iyi de, ev, senin anaç tavırlarınla sürekli bir ölümüne temizlik ve düzen histerileri altında bir meksika dalgasına sürüklenirken hiçbir şey en son bırakılan yerde kalamaz ki!?
yazmış olduğunuz iğrenç öykü denemelerini, "belki daha sonra meşhur olurum da bunları basarlar!" gibi harika bir nedenle dolabın alt çekmecesine itina ile buruşturup atarsınız, fakat daha sonra gel gör ki bulabilesin?!
-anne bulamıyorum hala?!
+evladım attım diyorum, attım, anlamıyor musun?!
- -anneee, x'imi bulamıyoruuuum. gördün müüüü?
-"w" ile "y" ayarsındadır, oğlum.
- hah işte burda. teşekkürler annecim.(azwepsa, 27.11.2007 09:23 ~ 10:24)
- dağınıklığa tahammülsüz annenin, toplama merakının sonucudur. bıraktığınız yerde bulamıyorsunuz madem, istemek hakkınız. hem zaten muhtemelen en sevdiğiniz t-shirt yıkanmış, kotunuz ütü kuyruğunda, derginiz dolap içi kaplaması olmuştur çoktan... ha bir de anne olunca anlarsınız, elalemin çocuğu nasıl düzenli, o dünyaya köle olarak mı dünyaya gelmiştir?
(heidi, 27.11.2007 09:26)
- anne için konunun en sinir bozucu yanı da evde hüküm süren "bulamıyorum, mutlaka anne kaldırmıştır veya atmıştır"
saplantısıdır. anne daima zan altındadır.
- annenin matematik öğretmeni olduğu durumlarda sorulabilecek soru.tabi çocuğun x i bu kadar sahiplenmesini ayrıca irdelemek gerek.
- - anneaa! x'imi bulamıyorum gördün müü?
- binom açılımı yap bulursun evladım.
- oo beybe.
- annenin;
-nereye koyduysan ordadır!
-nereye tıktıysan ordadır!
-yerine koy, yerinde bul!
-ben senin x'inin bekçisi miyim?!
-kıçının ucuyla bakarsan bulamazsın!!
-orda. şimdi gelip bulursam...
cevaplarını vermesi muhtemel olan evlat sorusu.
|