görseller
anne pizzası 

belki ilginizi çeker
  1. · türk usulü hamburger
  2. · pizza pizza
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  6. · ezel
  7. · kemal kılıçdaroğlu
  8. · allah ın boş vaktine denk gelmek
  9. · seksi iyi sevişen komik anlayışlı orta yaşlı hatun

anne pizzası  

1. dışarıda yemediğim kadar güzel bir besin.annem hakkaten güzel yapıyor vallaha
    (dengesiz, 03.01.2007 22:16)
  2. en pratik şekilde olanı ve bizi kandırmak için önümüze sürüleni ekmeğin üzerine sucuk salam ve türevleriyle kaşarın koyularak fırına sürülmesiyle yapılır yine de tadına doyum olmaz.
    (msslucifer, 03.01.2007 22:19)
  3. güzel yapan bir annenin elinden çıktığında, muadili pizzacı pizzalarını katmer katmer katlayan pizzadır.ekonomiktir, sağlıklıdır.fırından alınan hamurun üzerine evde bulunan ya da hamurla birlikte alınan malzemeler******** bolcana serpilir ve fırına verilir.yeteri kadar yağlandığı takdirde de umut sarıkaya'nın betimlediği gibi sert olmaz.

(bkz: afiyet olsun)
    (sycrone one, 03.01.2007 22:20)
  4. hayatta yiyip yiyebileceğiniz en iğrenç pizza formu. kapı kapı, anne anne gezdim, ama şu meredi daha kıvamında yapabilen bir anne tanımadım. türk hekimlerinin çaresiz kaldığı, beklentileri karşılamak konusunda en kaka yiyecek.
    (geber marla singer, 13.01.2008 11:22)
  5. annemin kekundan yaptığı, kek gibi kalın ama pizza malzemeleri açısından da bol, tadına doyulmaz pizza..
    (vikartindur, 13.01.2008 11:27)
  6. daha küçükken , şehirde oturmadığımız zamanlar televizyonda yabancı dizilerde görüp mutfakta işiyle gücüyle meşgul bezmiş annemin yanına koşup ; annemizin eteğine yapışıp '' pizza isteriiiiiz! '' diye tutturuğumuzda annem tabi nerden bulsun pizza bize , uydurma usulü , şipşak yapıp önümüze koyup bizi kandırdığı besin .

hatta annem ona yuvarlak kesilmiş sucuktan gözler , zeytinden burun, ketçaptan ağız yapardı.

pizzadan başka herşeye benzerdi de biz bilmez yerdik onu mutlu mutlu.

anne pizzası en sevgi dolu pizzadır.
    (meerjungfrau, 13.01.2008 13:37)
  7. kabarık hamuru ile doyurucu, anne görmeden üstüne yığdığınız malzemeler sayesinde lezzetli, yanına açılmış 2,5 litre kola ile süper, yenesi şey.
    (kl7mu, 13.01.2008 13:39 ~ 13:39)
  8. italyan anne isteme sebebi.
    (how to use a life jacket, 13.01.2008 14:28)
  9. (bkz: yalancı pizza)
    (devil, 13.01.2008 14:48)
  10. fırından alınan ekmek hamuru ile çok daha lezzetli olan bizim evde genel de pazar günleri yapılan pizza.
    (billy, 14.01.2008 23:37 ~ 23:40)
  11. ince hamur tarifini bulana kadar fırından aldığım ekmek hamurlarıyla annemin yaptığı pizza.her haliyle muhteşem bir tat fakat ekmek hamuru ile yapılmış olanı unutulmaz bir şey o hamur davul fırındaki tepside 4-5 santim yüksekliğinde kabarınca çok enetresan birşey ortaya çıkıyordu.
    (magneto, 14.01.2008 23:42)
  12. anne pizzasının içine brokoli, karnabahar gibi aileye yarar sağlayacak sebzeler koyar anne. ''geliiin size pizza yaptım'' der. önce sevinirisiniz sağlıklı yaşamı destekleyen bi anneden beklenmeycek bir davranıştır bu. ama hevesiniz kursağınızda kalır tabii.
    (karamelize ekmek, 14.01.2008 23:43)
  13. evrim geçiren pizzadır. ilk başlarda malzemesi çok değişik bilimum şeylerden oluşur, ekmek gibidir kendisi. zaman içinde anne hünerini arttırır, hamur incelir, soslar keşfedilir, etler dikkatli yerleştirilir ve başarıya ulaşılır.
    (spaindustrial, 14.01.2008 23:48)
  14. hamuru ister ekmek hamurundan olsun isterse annenizin hazırladığı hamur hazır pizzalardan en önemli farkı ve bir adım önde olmasının nedeni içine katılan malzemenin bolluğudur.

1.çocuk-anneeee kaşarı bol olsun aksın kenarlarından
    +tamam yavrum
    2.çocuk- anneee ben mantar sevmem benim bölüm mantarsız bol yeşil zeytinli olsun
    +tamam yavrum
    eş- hanım benimki bol salam sosisli olsun
    1.2 çocuklar hep bir ağızdan - bizimkilerde

bezmiş anne- tamam, tamam anladım

4/1 bölümü mantarsız ve yeşil zeytinli ve heryeri bol kaşarlı, salam,sosis, sucuk ve mutfakta ne varsa katılmış damak tadınıza uygun pizzadır anne pizzası.
    (jassmine, 15.01.2008 00:17)
  15. anne pizzası demek o hafta artan sebzenin değerlendirilmesi demektir ki benim patlıcanlı pizza yemişliğim vardır. yahut anne çalıştığı için sadece haftasonu kahvaltı edilebildiğinden sosis ve kaşarın değerlendirildiği pizzadır o... ekmek hamurundan kafam kadar olur...
    (janis joplin, 15.01.2008 00:29 ~ 15:05)
  16. bir standartı olmayan pizzalardır. her seferinde farklı bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. misal, annem bir gün üzerine peynir koymayı unutmuş, pizza olabildiğine kabarmıştı. işin komiği, 'ulan bi terslik var ama çözemedim' bakışlarıyla uzun süre pizzayı süzme anımdı. mozzarella mı bulamamıştı, kaşar rendelemeye mi üşenmişti, yoksa aklı üst katta pişirdiği bulgur pilavında mıydı bilinmez. bildiğim tek şey bunun pizzalıktan çıkmış olduğuydu. pizza unu kutusunun üstündekine hiç benzemiyordu bi kere. bütün tadım kaçmıştı. bu ne biçim pizza diye ağlamış bile olabilirim. geçmiş zaman, hatırlamıyorum.
    (işin esprisi, 19.01.2008 14:51)
  17. (bkz: umut sarıkaya karikatürleri)
    (sleeping with ghosts, 10.11.2008 02:13)
  18. ''anne'ye ayıp olmasın ne de olsa annedir heves etmiş, emek vermiş yapmış'' diye yenilen ama 80'lerden kalma fırında hamuru hep sert olacak peyniri hiç erimeyecek olan pizza.
    (gramadevate, 15.11.2008 11:29)
  19. karnıbaharlı pizza
    bamyalı pizza
    pırasalı pizza
    patlıcanlı pizza

beğenemediniz mi?

"terlik geliyor terlik"li pizza
    (azwepsa, 15.11.2008 11:32)
  20. yaprak sarması, mantı, içli köfte gibi ultra uğraştırıcı yemekler yapan annenin pazar günü dinlenmesidir, zira yapımı kolaydır, pratiktir, üstelik dışardan yiyelim diye tutturan çocuklara ben sana evde yaparım aynısını diyen annelerin o aynısına en çok yaklaştığı yemektir. fırından mis gibi kokular yükselmesine neden olur, pazar günleri gerek kahvaltı, gerek öğle yemeği olarak yenebilir. çok kötü de olabilir muhteşem de. eğer ekmek fırınından alınan hamur direkt tepsiye konup üzerine malzemeler yerleştirilirse pizzadan çok bol malzemeli ekmeğe benzer, altı sert, üstü kabarık garip bir şey olur ama fırından alınan hamur birazcık kalorifer üzerinde bekletilip ondan sonra bol yağ, birazcık süt ve gerekirse un ile tekrar yoğurulursa ve tepsiye yerleştirmeden önce tepsi yağlanıp, biraz da galeta unu serpilirse hamuru pek bir leziz olacaktır. pizzanın farklı bölümlerinde farklı tatlar denenebilir zaten bu da ev pizzasını diğer pizzalardan üstün yapan önemli detaylardan biridir. ayrıca anne pizzası ile ilgili ilginç bir bilgi de maliyeti ile ilgilidir, pizza yaparken deli gibi taze kaşar harcanması, evdekilerin malzemesi bol olsun ısrarı ve fırının cayır cayır elektrik yakmasından dolayı evde yapılan pizza dışardan alınandan daha pahalıya mal olabiliyor.
    (chrystal, 15.11.2008 12:24)
  21. hamuru kalındır. doyuruculuk ön plandadır. bu annelik içgüdüsünün bir sonucu olsa gerek.
    (epicomius, 15.11.2008 13:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil