belki ilginizi çeker
  1. · pour la peau d un flic
  2. · fransız kadınları
  3. · luc besson
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · mutluluk veren küçük şeyler
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · ugg
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · sarcasm
  9. · inci

anne parillaud  

1. fransız oyuncu ve müzisyen.

eyvah yaş otuzbeş adlı filminde de oynamıştır kendisi. zaten kendisini de orada keşfettim. kadınların günlük yaşantılarını anlatan, ama aynı zamanda kadın-erkek ilişkilerini anlatan bir film.

filmi tam olarak izleyemedim ama, kısa bir süre izlemem bile, anne'nin diğer fransız kadınları gibi fazlasıyla güzel ve hoş olduğunu farketmeme yetti. hayır düşündümde; ya tüm fransız kadın oyuncular fazlasıyla güzel, ya da ben sadece güzel olanların filmlerini izliyorum. ama en nihayetinde, bu fransız kadınlarındaki zerafet ve güzellik, her milletin kadınlarında bulunmuyor. gerçi güzellik göreceli bir kavramdır, zira nasıl bakarsanda öyle görürsün. sanırım benim fransız kadınlarına olan hayranlığımdan mütevellit, benim gözüme hep güzel görünüyorlar.

yalnız bu filmde, anne'nin kocasının kendisine karşı gösterdiği tavırlar, hal ve hareketler, ilgisizliği falan, adama epey bi' küfür sarfetmeme sebebiyet verdi. evet bu bir kurgu, lakin, gerçek hayattada böyle güzel kadınları ezmeye çalışan adamlar mevcut. kendilerine birtakım hayvan adlarıyla hitap edeceğim ama, o hayvanlara hakaret etmiş olacağım, o yüzden vazgeçiyorum bu işten.

bir de bu kadın saçlarını açınca daha da bir güzel oluyor. tavsiyem, saçlarını toplamasın. bıraksın saçlarını, paris'in rüzgarlarında dalgalansın, içlerine rüzgarlar dolsun. daha bi' etkileyici oluyor. ve tabi, filmde oynadığı anne rolü kendisine çok yakışmış. şevkatli bi' insan vesselam.
    (aziz magnolia, 20.09.2009 03:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil