anne ne dese haklıdır   

adana çık aradan

1. bu bir teori değil kanundur.. o kadar uğraşa rağmen bir kere bile annesine "sen haklısın" dedirtemeyen biri olarak, bunu söylüyorum..
    ve bunun annelikle ilgili yazılmamış bir kanun olup olmadığı sorulduğunda ise, hafif bir tebessüm.. hepsi bu kadar.. *
    (cellman, 23.01.2005 04:15)
  2. -anne ben sinem'e aşığım.
    -aşık değilsin yavrum,sen aşık olunca ben sana söylerim aşıksın diye.

(bkz: size anne diyebilir miyim)
    (close2death, 23.01.2005 13:32)
  3. (bkz: ben sana demedim mi)
    (srce, 23.01.2005 14:05)
  4. sadece yavrusuna karşı değil, aynı zamanda eşine karşı da her zaman haklı olan yenilmez savaşçıya hitaben söylenmiş cümle.
    (pembe cekirge, 30.06.2005 00:27)
  5. anne: sen yapma ödevini otur burda televizyon karşısında otur!! sonra geçeme dersini, okulu uzat.. sen böyle giderisen okulu da bitiremezsin. sürte sürte sokaklarda gezersin. e-5 lerde fahişe olursun allah korusun.. sen dinleme annenin sözünü.. kötü yola düşersin kesin.. sonra annem dediydi, ne dediyse haklıymış dersin ama iş işten geçmiştir artık..... (susmaz..)

kız: oha annee!!

(bkz: herşeyi kötü yola bağlayan anne modeli)
    (amy, 30.06.2005 00:37 ~ 00:38)
  6. (bkz: müşteri velinimetimizdir)
    (comatose, 30.06.2005 01:06 ~ 01:10)
  7. (bkz: x deme anneye)
    (right lane must exist, 30.06.2005 07:48)
  8. her ne kadar reddedilse de yok canım bu kadar da olmaz benim bildiğim doğru dense de her defasında sonucun aynı olduğu görülüp annelerin gerçekten de mucizevi bir şekilde herşeyi önceden gördüğünü, tahmin ettiğini onaylayan cümle
    (pasiflora, 28.08.2006 13:04)
  9. haklımıdır? genelde çocukların anneleriyle görüşleri bir değildir. anneler evlatlarının büyüdüğünü kabul edemezler bir türlü. 20 yaşında olsanızda onun için hala küçücük çocuğusunuzdur, konuşmayı yeni öğrenmişiniz gibi davranır size. ona göre etrafta kimseye güvenmemelisinizdir. herkes tehlikelidir. ee annedir hep korumak ister sizi. bu yüzden ne dese haklıdır ona göre. haklı olmasada bir yol bulur kendini haklı çıkarmak için. ( kendimden biliyorum )

haklıdırda. karşı çıktığım her görüşün de haklı çıkmıştır. dumura uğratmıştır beni. ama napalım belli bir yaşa geldiğimiz için kendi istediğimizi yapmak isteriz, kendi görüşlerimizle yaşamak isteriz, kendi doğrularımız, kendi yanlışlarımız olsun isteriz. karşı çıksam da, bazen kızsam da hep yanımda ol annem.
    (dedim ve noktayı koydum, 17.06.2008 13:31)
  10. ne yapıp edip kendileri haksız olsalar da aynı çabayı gösterip, binbir türlü laf edip, o lafları ters düz edip sizi alt eden kişilerdir. ve sizi daha önceden uyardıkları konuları dinlemeyip yanıldığınızda da yanınıza gelip, ben demiştim demek istemiyorum ama demiştim dimi, yine haklı çıktım diyip sinirlerinizi daha çok bozsalarda; suratınızda hafif bir tebessüm oluşur ve cevap verirsiniz, evet anne demiştin ve her zaman olduğu gibi yine sen haklısın.
    (ink, 17.06.2008 13:51 ~ 21.06.2008 16:43)
  11. annelerin özellikle çocuklarıyla ilgili hissettikleri hep doğru çıkar, bir arkadaşınızın sadece 2 dakikada iyi bir arkadaş olmadığını, yalan söyleyip söylemediğinizi, moralinizin bozuk olup olmadığını anlarlar... herhalde içgüdüdür bunlar, bilemeyeceğim artık.
    (boşgezeninboşkalfası, 17.06.2008 14:11 ~ 14:11)
  12. bir çok anne sözü geliyor insanın aklına;

-seni doğuracağıma taş doğursaydım : beni doğuracağına taş doğurup bir taşla iki kuş vursaydın keşke!
    -ben sana güveniyorum da çevreye güvenmiyorum : hiç güvenilecek gibi değiller ki...
    -bi kere de peki anneciğim de : keşke herkese dediğimi sana deseydim.
    -hadi kalk artık geç kalıcaksın : geç kaldım hep.
    -anne olunca anlarsın: anne olmadan anladım,pişmanım.
    -ben sana demiştim : en haksız olmasını istediğim söz budur.
    (zefura, 17.06.2008 14:17)
  13. -üçgenin alanı; taban alanı çarpı kenar ortay uzunluğu formülü ile bulunur oğlum!
    -işte orda dur anne!
    (diazepam, 17.06.2008 14:28)
  14. (bkz: @2432738)
    (asphodel, 17.06.2008 14:43)
  15. çocukken insanı çok acıtan, derin haksızlığa uğramışlık duygularında yüzdüren laftır.
    (ebilona, 17.06.2008 16:35)
  16. dünya üzerindeki en doğru tespitlerden birisi ama biz nedense her defasında ağzımız açık bakakalır ve kabullenmek istemeyiz bu tespitin doğruluğunu.

biz onu yani annemizi ilk gördüğümüzde anne konumunda olduğu için hep büyük olarak kabul ederiz onu. hiç aklımıza gelmez onunda vaktiyle çocuk olduğu ve hatalar yaparak büyüdüğü. annelerimizde vaktiyle çocuktu, şimdilerde bizim yaşadığımız yaşları onlarda yaşadı, düştü kalktı, sevdi, sevildiğini sandı, aldatıldı tıpkı bizim gibi o da annesine sarılıp ağladı. sonra bir gün kucağına bizi tutuşturdular, 'işte bu senin kızın/oğlun' diyerek. her ne kadar yaşadığımız ortamlar, hayat felsefemiz, okuduğumuz okullar, arkadaş çevremiz, dinlediğimiz müzikler farklı olsa da bizim yaşımızda yaşan duygusal fırtınalar hep aynıydı.

- anneye hangi yalan söylenir bilirler, çünkü onlarda yalan söylediler.
    - aileden sevgilinin varlığı nasıl gizlenir bilirler, çünkü onlarda gizledi
    - aşık insan nasıl değişir bilirler, ne kadar inkar etseler de onlarda aşık oldu.
    - ayrılık acısı nedir bilirler, çünkü onlarında sevipte kavuşamadığı kişiler oldu.
    (jassmine, 18.06.2008 21:13)