-6
(m,n ya da o harflerinin biriyle başlayan bir kelime yazılmaya uğraşılır. tuşa çok basınca 6rakamı çıkar ekrana.bu panikle sevgili anne yolla vs tuşlarına da basar ve sonuç...)
anneden (sürekli) boş msg alınır. 2 saat sonra anne arar.
-ben sana msg mı attım?
-evet anne
-ne yazdım
-ne yazmak istemiştin anne?
diye gider, hiç bi yere varılamaz.
-ben istanbula vardım. (ya da benzeri bir şey)
+oh çok şükür!
+kuzum iyimsn iyiyim yaz msj at öptm
(mesajın içeriğine mi güleyim, annemin kısaltma kullanmasına mı karar veremediğim, gülmekten cevap yazamadığım için aramayı tercih ettiğim annemin "best of"larından)
yavru: annecim sinemaya girdim şimdi,beni merak etme olur mu?telefon çekmeyebilir haliyle,sakın merak etme.babama da söylersin.canım annem seni seviyorum ve öpüyorum.
anne: ok
bir saat önce telefonda gayet samimi bir şekilde "hastayım anne ben öhöhöh ühühüh" şeklinde yapılan konuşmadan sonra telefonunuza hafif bilgi mesajı tadında biraz da mektupvari bir mesaj gelir
---sevgili kızım, sağlık durumunu merak ediyorum bilgilendirirsen sevinirim. annen
-nası yani yaaa (?)(?)
en belirgin ortak özellikleri kelimeler arasında özenle boşluk bırakılmamasıdır. anneler sanki değişik bir zevk duyarcasına mütemadiyen yaparlar bunu,evet evet. misal;
bir anne arkadaşlarıyla tatile çıkan kızına şöyle bir mesaj atar:'bebem uyudun mu?aman ha sakın çok geç yatayım deme sabah kalkamazsın sonra erken kalkan yol alırmış evladım bir an önce dönmeni dört gözle bekliyoruz.seni çok seven annen'
annemden kırk yılda bir mesaj geldi. şaşırdım, allah allah dedim hafif gülümseyerek. merak ettim, ne yazdı ki acaba dedim ve heyecanla gelen mesajları açtım. mesaj şu : "bu mesajı 25 kişiye gönder türkcellden 250 kontur hediye kazan." bu hurafeye inanmış, hadi onu geçtim, 25 kişiye tek tek yollamış, onu da geçtim, annem beni resmen kullanmış. sonunda da 250 kontur kazansa içim yanmayacak, türkcell bu. hayrına iyilik yapar mı?
annecimin birtanemin her sene sabahın köründe gelen mesajlarından biri
annenin guzeli yeni yaşını kutlar tum sevdiklerinle saglikli bir omur gecirmeni dilerim seni cooook seviyorum optum annen