anne diyen horoz   

adana çık aradan

1. her yaz basınımızda hortlayan "anne diyen horoz" haberleri mutlaka bulunur. yerel olsun ulusal olsun tüm kanallarımız bu olayın peşini bırakmazlar, gazeteler bile bir köşe ayırırlar bu haber için. genellikle kışların ılık yazların sımsıcak geçtiği yurdum köşelerinde meydana gelir bu olaylar. kümesleri bulunan vatadaşlarımızın kesmek için horozu ellerine aldıklarında horozumuz anne diye bağırır. horozun sahibi de bu horoz ermiş diye salıverir. herkes iyi bilir ki insanımız mucizelere olan düşkünlükleri açlıkları ile paranoyaklaşmışlardır. olmadık şeyleri tanrının bir mucizesi armağanı olarak algılayabiliyorlar. ama kişi bilmiyor ki kendi boğazını da biri var kuvveti ile sıkarsa halbuki kendi de anne der anne demeyi bıraktım abiğğ bokunu yiyim kesme beni bile der. ne de olsa insan. bu horozların anne dediğine ilkin inanmayan insanlarımız da mevcut onlar ikinci bir defa daha boğazlamak için tuutukları horozun tekrar anne demesi ile imana geliyorlar. daha bir ziyandır bunlar; genelde bunlar medyaya haber verir, buyrun bizim anne diyen ermiş bir horozumuz var gelin çekin diye.
    misal aydının yerel televizyonu aytv'de bundan seneler önce böyle bir haber yapılmıştı. dikkatle izledim haberi. horoz ilkin kesilecekken anne demiş ve kesilmeye kıyılamamaıştır. kameranın karşısında horozu kesemeyeceğinden olsa gerek horozun sahibi horozu iyice sıkaraktan bu sesin çıkmasını defalarca sağlar. izleyenler hayretler içindedir marifetin horozda olduğunda olduğunu sanırlar ama marifet onu sıkan sahibindedir. böylece kıymetli denilen zaman bir güzel araklanır.
    http://www.hurriyet.com.tr/...
    (bkz: olmaz olsun böyle horoz)
    (chixculub, 25.05.2006 17:42 ~ 17:44)