belki ilginizi çeker
  1. · welcome to the machine
  2. · korkuyorum anne al beni içine
  3. · anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · ezel
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · warrior
  9. · sen de kimsin

anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş  

1. küçük bir çocuğa okunan masallar sonucu , küçük çocuğun dünyanın iyi bir yer olduğuna inanması ancak o küçük çocuk büyüdüğünde ve hayat ile "zonk" diye karşılaştığında verdiği doğal tepkidir.
    efendim yıllardan 2007 .. hala dünyanın bir yerlerinde insanlar ırkları nedeni ile.. dini inançları nedei ile.. ten renkleri, göz renkleri, cinsiyetleri, cinsel tercihleri, düşünceleri nedeni ile katladiliyor.. ve hala "soykırım"lar yaşanıyor..

bak sayıyorum şimdi..
    1
    2
    3.. evet tam şu saniye dünya üzerinde herhangi bir yerde yaşayan herhangi bir kadına tecavüz edildi.
    bunca ucuz yaşamak. işte tamda bu nedenle "anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş"
    - çok küçüktün uyaramadık yavrum!
    (gajo, 02.08.2007 13:41 ~ 14:05)
  2. (ya moor, 02.08.2007 13:43)
  3. "bebek" büyüyüp "çocuk", "çocuk" büyüyüp "büyük" olduğunda - aslında büyüdükçe küçülüyoruz sanırım - sarfedebileceği muhtemel cümle.

önüne geçmek için, "çocuk"lara masal okumamak, "bebek" büyüyüp "çocuk" olduğunda ona her şeyi; dünyanın nasıl boktan bir yer olduğunu; bazı "büyük" manyakların "çocuk"lara hatta "bebek"lere tecavüz edebildiğini; bazı "büyük"lerin bazı "çocuk"lara, bazı "çocuk"ların kafasına düşecek füzelere "sevgilerle" yazdırılabildiğini; üç kuruşluk bir taş parçasına elmas adı verilebildiğini ve bu taş için, bu taşın çıktığı ülkelerde iç savaş dahi çıkarılabildiğini; büyüyünce herkesin arkasından oyunlar oynayabileceğini; hayatın her zaman istediği gibi gitmeyecebileceğini; "herkesin bir gün surtüstü düşebilceğini"............ ve bilimum kötülükleri dürüstçe anlatmak iyi olabilir.

çocuk en azından hazırlıklı olur.
    ama tabi siz bunları anlattığınızda çocuk da size "e amına kodumunun çocuğu, neden doğurdun lan o zaman beni, manyak mısın?" diyebilir.

sanırım en iyisi hiç çocuk yapmamaktır. sorun başlamadan çözülmüş olur. afiyet olsun.
    (ahmak ı hayal, 02.08.2007 13:56)
  4. anneler çocuklarını mümkün oldukça dünyanın kötülüklerinden koruyarak büyütürler. bu hem içgüdüseldir hem de anneliğin gerekliliklerindendir. doğan her çocuk için anneler en güzel şeylerin hayalini kurarlar, hep iyi şeyler yaşamalarını ister ve bunun için çaba gösterirler.

koşarken düştüğünde çocuğuna kızamaz çoğu zaman anne, düşmesine neden olan taşa dönerek kızar 'neden benim çocuğumu düşürdün!' diye. işte bu korunaklı ortamdan gerçek hayata çıkarak, hayatla yüzleşen çocuğun gerçekler karşısında annesine isyanla karışık söylediği sözdür; anne, dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş.

-insanları sev demiştin, sevdim ama aldatıldım.
    -eşyalarını paylaş demiştin, paylaştım ama kullanıldım.
    -mesleğini en iyi şekilde yaptığın sürece yükselirsin işinde demiştin, çalıştım ama yalakalık yapamadığım doğruları söylediğim için hep sürüldüm.
    -yalan kötü bir şeydir demiştin, ama doğrularımla yalnızım.
    -hep yanındayım demiştin, ama beni bırakıp gittin.
    (jassmine, 02.08.2007 13:57)
  5. anneye de cevap hakkı doğuran yakarış.
    anne: " vaat vermedim yavrum milyonlarca spermin içinden dünyaya atlamak için sen yırtındın"
    (marlasinger, 02.08.2007 14:14 ~ 14:14)
  6. (kızkurusu, 02.08.2007 14:17)
  7. (kisekisekise, 02.08.2007 15:13)
  8. dünyayı tekrar yaratman çok zaman alır tanrım beni geldiğim yere geri yolla.
    (acinreug, 02.08.2007 15:18)
  9. tecavüze uğramış bir kızın ilk sözü olabilir.
    (sedank, 23.03.2008 21:49)
  10. (fuser, 23.03.2008 22:07 ~ 22:08)
  11. kişinin gerçekten de büyümeye başladığı ana tekabül eder bu cümlenin kuruluşu.o an da hayatta bazı şeylere ve bazı kimselere çok güvenip sonra kazık yemekle aynı ana denk geldiğinde dadından yinmez hatta...
    (su kusu, 20.02.2009 00:37)
  12. (jamaisvu, 20.02.2009 00:39)
  13. kurumuş kuyunun suyu
    inciri sutu coktan cekilmis
    bir zamanlar dunya sandigim bahceyi
    ayrik otlari, dikenler burumus
    bardaktaki su, denizde kum
    kadar umarsizdim
    bir zamanlar dunya sandigim bahceyi
    ayrik otlari dikenler burudu
    anne, ben geldim
    dizlerin duruyor mu basimi koyacak?
    anne ben geldim
    ben oglun hayirsizin.

(bkz: oğul)
    (aglayankekin kankası, 20.02.2009 00:43 ~ 00:44)
  14. - anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş..
    + ne sandın y.rram?
    - anne? ne biçim konuşuyorsun öyle, hiç yakışıyor mu?
    + sana mı sorucam olm, ayrıca ikidir adımı yanlış pronans ediyosun.. en diyecen..
    - ha pardon..
    (halit ayarci, 20.02.2009 00:47 ~ 14:32)
  15. demiştin ya bana; her şey daha iyi olacak diye. artık üzülmeni istemiyorum diye. ama ben ısrarla bırakmamıştım peşini, çaresizce seviyorum demiştim cılız bir sesle. o an anlamamıştın beni belki. gelir geçer demiştin. geçmedi be anne.

inan ki geçmedi. düşündükçe sızlar hala içim. içime akıttığım gözyaşları sel oldu taştı tekrardan. sen bana hep demiştin ya anne, gün gelir geçer diye, ben hala o günü bekliyorum. yıllar geçti, gelmedi o gün be anne.

ellerim titremeye başladı artık, bazen dalıp dalıp gidiyorum uzaklara, eski günlere. sen benim tek sırdaşımdın, dert ortağımdın. anlıyordun da beni, gençliğime veriyordun bu saçma sapan kör aşk acısını.

geçmedi... üstünden yıllar geçti ama o geçmedi. gelmedi de bir daha. gittiği yerde kaldı, uzakta. çok uzakta. gelir demiştin ama anne, "gün gelir unutursun" dediğin; o gün gelmediği gibi, o da gelmedi. kaldı orada. uzakta.

uzaklar hep uzak mıdır dediğimde sana, özlemek iyidir demiştin bana. bu özlem sence de çok fazla olmadı mı anne? insanlar hep birbirlerini özletmek pahasına da olsa üzmek zorundalar mıdır ki? insanlar üzülmek zorundalar mı?

geçen gün bana son kez sormuştun ya hani, onun hakkında söylemek istediğin son bir şey var mı diye, kapatmak istercesine konuyu; yok demiştim ben. aslında vardı.

dünya dediğim bir gülüşüydü onun, ama anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş.
    (nymphadora, 20.02.2009 00:53)
  16. -anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş.
    -o zaman babana söyleyelim marstan arsa baksın.
    (bkz: yıl 3018 de para sıçabilen insan)
    (lolipopnecati, 15.06.2009 16:17)
  17. (bkz: hell yeah)
    (demonic, 09.08.2009 13:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil