|
|
- küçük bir çocuğa okunan masallar sonucu , küçük çocuğun dünyanın iyi bir yer olduğuna inanması ancak o küçük çocuk büyüdüğünde ve hayat ile "zonk" diye karşılaştığında verdiği doğal tepkidir.
efendim yıllardan 2007 .. hala dünyanın bir yerlerinde insanlar ırkları nedeni ile.. dini inançları nedei ile.. ten renkleri, göz renkleri, cinsiyetleri, cinsel tercihleri, düşünceleri nedeni ile katladiliyor.. ve hala "soykırım"lar yaşanıyor..
bak sayıyorum şimdi..
1
2
3.. evet tam şu saniye dünya üzerinde herhangi bir yerde yaşayan herhangi bir kadına tecavüz edildi.
bunca ucuz yaşamak. işte tamda bu nedenle "anne dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş"
- çok küçüktün uyaramadık yavrum!(gajo, 02.08.2007 13:41 ~ 14:05)
- (bkz: welcome to the machine)
- "bebek" büyüyüp "çocuk", "çocuk" büyüyüp "büyük" olduğunda - aslında büyüdükçe küçülüyoruz sanırım - sarfedebileceği muhtemel cümle.
önüne geçmek için, "çocuk"lara masal okumamak, "bebek" büyüyüp "çocuk" olduğunda ona her şeyi; dünyanın nasıl boktan bir yer olduğunu; bazı "büyük" manyakların "çocuk"lara hatta "bebek"lere tecavüz edebildiğini; bazı "büyük"lerin bazı "çocuk"lara, bazı "çocuk"ların kafasına düşecek füzelere "sevgilerle" yazdırılabildiğini; üç kuruşluk bir taş parçasına elmas adı verilebildiğini ve bu taş için, bu taşın çıktığı ülkelerde iç savaş dahi çıkarılabildiğini; büyüyünce herkesin arkasından oyunlar oynayabileceğini; hayatın her zaman istediği gibi gitmeyecebileceğini; "herkesin bir gün surtüstü düşebilceğini"............ ve bilimum kötülükleri dürüstçe anlatmak iyi olabilir.
çocuk en azından hazırlıklı olur.
ama tabi siz bunları anlattığınızda çocuk da size "e amına kodumunun çocuğu, neden doğurdun lan o zaman beni, manyak mısın?" diyebilir.
sanırım en iyisi hiç çocuk yapmamaktır. sorun başlamadan çözülmüş olur. afiyet olsun.
- anneler çocuklarını mümkün oldukça dünyanın kötülüklerinden koruyarak büyütürler. bu hem içgüdüseldir hem de anneliğin gerekliliklerindendir. doğan her çocuk için anneler en güzel şeylerin hayalini kurarlar, hep iyi şeyler yaşamalarını ister ve bunun için çaba gösterirler.
koşarken düştüğünde çocuğuna kızamaz çoğu zaman anne, düşmesine neden olan taşa dönerek kızar 'neden benim çocuğumu düşürdün!' diye. işte bu korunaklı ortamdan gerçek hayata çıkarak, hayatla yüzleşen çocuğun gerçekler karşısında annesine isyanla karışık söylediği sözdür; anne, dünya sandığımız kadar iyi bir yer değilmiş.
-insanları sev demiştin, sevdim ama aldatıldım.
-eşyalarını paylaş demiştin, paylaştım ama kullanıldım.
-mesleğini en iyi şekilde yaptığın sürece yükselirsin işinde demiştin, çalıştım ama yalakalık yapamadığım doğruları söylediğim için hep sürüldüm.
-yalan kötü bir şeydir demiştin, ama doğrularımla yalnızım.
-hep yanındayım demiştin, ama beni bırakıp gittin.
- anneye de cevap hakkı doğuran yakarış.
anne: " vaat vermedim yavrum milyonlarca spermin içinden dünyaya atlamak için sen yırtındın"
- (bkz: ana rahmine geri dönme isteği)
- (bkz: korkuyorum anne al beni içine)
- dünyayı tekrar yaratman çok zaman alır tanrım beni geldiğim yere geri yolla.
- tecavüze uğramış bir kızın ilk sözü olabilir.
- (bkz: biz büyüdük ve kirlendi dünya)
(fuser, 23.03.2008 22:07 ~ 22:08)
|