anne boleyn   

adana çık aradan

1. 8. henry' nin ikinci karısıdır.
    üç yıl süren evliliklerinin sonunda ingiltere' nin en sevilen kraliçesi olan ı. elizabeth dünyaya gelmiştir. aslında iki çocukları daha olmuştur ama onlar hayatta kalamamıştır.
    8. henry onunla evlenebilmek için katolikliği reddetmiştir. çünkü kotolikler boşanamaz ve tekrar evlenemezler.

erkek çocuğu olmadığı ve 8. henry gönlünü başka bir kadına kaptırdığı için anne boleyn' den kurtulması gerekiyordu. o sırada zaten çevresi tarafından zaten pek sevilmeyen anne boleyn cadıcılık ve ihanetle suçlanmıştır. öldürülmesi için iki seçenek sunulmuştur. ya diri diri yakılacaktır ya da baltayla öldürülecektir. ama anne boleyn ikisini de istememiştir. hala kocası olan henry' ye mektup yazıp ingiliz bir cellad tarafından kılıçla öldürülmek istediğini yazar. isteği yerine getirilir.
    ama artık tarihçiler tarafından suçsuzluğu kanıtlanmıştır.
    (bouboulına, 27.04.2007 00:18)
  2. (bkz: natalie dormer)
    (depresif, 19.10.2007 09:15)
  3. idam edilmesi için yapılan suçlamalardan bir diğeri de abisi (veya babası mıydı hatırlamıyorum) ile ensest yaşadığı iddiasıdır.
    (neathien, 19.10.2007 09:18)
  4. boleyn kızı adlı kitapta sinsi, dikbaşlı ve kendi bildiğini okuyan, boleynlerin ukala kızı rolünde olan roman kahramanı. gerçek hayatta kimsenin ablası olmaması dileğiyle.
    (soldier in the army, 19.10.2007 09:27)
  5. ingilterede bir dinin yıkılıp yenisinin kabul edilmesine sadece kadınlığını kulanarak ön ayak olmuş bu hatun kişi,dönemde alışık olunmayan bir şekilde fransız bir cellat tarafından kılıçla öldürülmüştür.the tudors adlı dizide henry yi nasılda parmağında oynattığı alenen görülebilir.
    (deaftones, 06.11.2007 21:55 ~ 10.11.2007 16:48)
  6. kardeşinin sevgilisi aynı zamanda bir başkasının karısı olan kralı ayartmakta bir sakınca görmeyen; kardeşi adamla yatıyorken onunla flört eden, yerine çıkmak için kraliçeyi al aşağı eden ve bununla da yetinmeyip kraliçenin kızının bütün haklarını elinden alan ve kraliçeyi zehirleten, kendi kraliçeliğinin geçerliliği hakkında şüphesi olan herkesi öldürten ve sonunda geldiği gibi giden boleyn kızı.

the other boleyn girl kitabındaki gerçek boleyn kızı
    (medium, 31.03.2008 20:21 ~ 20:21)
  7. (bkz: mary boleyn)
    (nott, 27.06.2008 01:14)
  8. hayatımda bu kadın kadar aşifte,hırslı,güç delisi biri daha görmedim.sırf bir erkek çocuk için abisiyle bile ilişkiyi düşünebilecek kadar rezil.abisi karşı çıkmasaydı onu da yapardı.tam bir rezalet abidesi.
    (una furtiva lacrima, 01.07.2008 19:11 ~ 19:11)
  9. natalie portman canlandırıncı yaptığı her türlü pislik gözümde şirinliğe dönüştü..(abisiyle yatmak istediği sahne hariç)hatta öldürüldüğü sahnede bile dulgusal anlar yaşadım, yaşamadım değil..
    (acımadıki, 01.07.2008 19:16)