anne bluzu   

adana çık aradan

1. kilo alan annelerin 35-40 yaşlarından itibaren üniforması haline gelen, götü göbeği kapatan, bol, genelde pullu, dallı, çiçekli, çok sıkıcı desenleri olan bluzlardır bunlar efendim. her ne hikmetse her anne bilhahssa da teyzeler bunu giymeyi bir borç bilirler sanki. hayır dünyaca 80li yılların moda kabusunu atlatmış insanlarız; koskoca tokaları, kadınların giydiği vatkalı gömlekleri, kocaman kemerleri tarihe gömdük bi anlamda ama muhafazakar teyzelerimizin bu modadan vazgeçeceğinden çok şüpheliyim ben, hatta hiç sanmıyorum. belki modada bir devrim çözer bu işi ama piyasa da çok memnun bundan. piyasası da çok gelişmiş, artık dükkan camlarında "anne bluzu gelmiştir" diyen tabelalarıyla müşteri avlamaya çalışıyor satıcılar. yazın google'a anne bluzu diye karşınıza şakkadanak biribirinden vahim örnekler çıkar anında.
    ama çok güzide bir örneği buyrun:
    http://imajr.com/...
    (tanrim ben nerdeyim, 15.06.2007 13:34 ~ 13:39)
  2. (bkz: vatka)
    (pistachio, 15.06.2007 13:49)
  3. anne güzelliğini muhafaza eden tabiri caizse genç kız gibi bir bayansa bazen kendi kızının bluzudur.

(bkz: ortak kullanım)
    (bkz: allah ım neden ben)
    (fb, 15.06.2007 13:51)
  4. üzerindeki çamaşır suyu lekeleri standarttır. bluzun bol, rahat ve salaş yakalı olması annemizin o dönemlerde sıkılgan* olmasından dolayıdır. rahat durmaz o el çeker alır aşağı yakayı bağrı.
    (olahabeoy, 15.06.2007 13:54)