öyle böyle bir cümle değildir , öyle ki çok engin bir anlama sahip sosyal içerikli ruh altı dışavurumu diye zar zor açıklanabilir."anne kakam bitti , valla hiç mikimde bile değil istersen temizleme ben de donumu giyip boklu boklu dolaşayım" anlamına gelmektedir.
-olm bulaşık yıkıyorum ellerim bulaşıklı
der anne ve ekler:
-babana söle o yıkasın...
ancak baba da akşam olmuş işten gelmiştir yorgundur ayaklarını uzatmış gazete okumaktadır.
çocuk o esnada pinpon topu olur, anne babaya, baba anneye sevk eder; çocuk kakasını yaptığına yapacağına pişman olur ve günün birinde kendi poposunu yıkamayı öğrenir, anneyi de babayı da mahçup eder.
5 yaşındayken bir kız arkadaşın evindeydim. arkadaş uzun süre kendisini zorlamış fakat en sonunda dayanamayıp tuvalete girmişti. takriben 15 dakika sonra ben anlamayayım diye annesine şöyle bağırıyordu:
-anne bitti
-şimdide salatayı yap
-anne benim sınav vardı yaaa...!!!
-salatayı yap çalışırsın, hem ben niye şimdi duyuyorum.
-hımm, unutmuşum anne, gitmem lazım, hatta ben arkadaşla beraber çalışsam en iyisi olur.
-gel buraya ve şu salatayı yap
-babaaa...!!!
itü kayıt şenliklerinde istediği hiç bir dersi alamamış boktan bir ders programına ve de en kazık hocalara kalmış, kısacası sıçmış olan itülünün geçmişe, çocukluğuna olan özlemini belirten isyanı, seslenişi.
nedense her akşam yemeği saatlerinde, yemek sofrasının başında elimde solo tuvalet kağıdı ve kıçı poklu şekilde bir velet olaraktan sarfettiğim söz öbeği! sen sus gözlerin konuşsun. anneme saygılarımla.