anneanne *  

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. beraber izlediğimiz türk filminin sonunda kartal tibet'i kastederek "geçen filmde filiz'e aşıktı, ne oldu?" diyerek beni yaran, yılın herhangi bir zamanı asgari 3 tencere yemeği bulunan, gördüğü münasip gelin adaylarını devamlı suretle bana ileten, bütün torunlarıyla beraberken "az kaldı birazdan saadetten boğulacağım" diyerek gerçek mutluluğunu dile getiren, alçıdan yapılıp eskitilmiş görüntüsü verilmiş kapadokya manzaralı duvar süsü'nü klorakla ovup beyazlatan süper insan
    (mavio, 30.08.2004 22:43)
  2. annemizin annesi
    (elvishking, 30.08.2004 22:51)
  3. (bkz. babaanne vs anneanne)
    (sizofrenkedi, 30.08.2004 22:53 ~ 22:55)
  4. "anane" diye telaffuz edilmemesi gereken kelime. tikiler için geçersiz olabilir tabi
    (thereddeer, 30.08.2004 23:03)
  5. öyle bir kadındır ki sizi farklı sever, farklı konuşur sizinle. bir arkadaş gibi anlatıp gülersiniz beraber. sizi nazlar hep. bazı insanların hayatına damgasını vurur, tıpkı benimki gibi. o kadar çok şey öğrendim ki o'ndan... hele bir sözü var ki her daim tekrarlar ve ben her seferinde aman anneanne yaa desemde bilirim ki aslında en doğruyu her zaman o söyler; görmüştür, geçirmiştir...
    (bkz: yaptığın banaysa öğrendiğin sanadır)
    dedim ya, o kadar çok şey öğrettiki bana her biri benim oldu.
    (gülümsün, 08.04.2005 12:04)
  6. (bkz: anneanne lafları)
    (lethe, 08.04.2005 13:28)
  7. buruşuk ellerini öpmekten büyük zevk alınan, anneniz çalışıyorsa belli bir yaşa kadar size annelik yapan, yanyana gelince büyük sırlar paylaşılan, her konuşması gülücüklerle dolu olan, her zaman sizin için dua eden, anne babanıza karşı her zaman sizi savunan, yanlışlarınız olduğunda sizi tatlı tatlı uyaran ve günün birinde aniden çekip giden ve sonrasında deli gibi özlenen insan. onun için nefes aldığı zamanların ve yanyana olduğunuz zamanların kıymeti bilinmelidir; çünkü malesef o da ölümsüz değildir.
    (nasy, 05.12.2005 12:28 ~ 12:59)
  8. bütün arkadaşlarıma anneannelik yapan, kucağına yattığımda hala küçük bir çocuk gibi saçlarımı okşayan, neredeyse tüm dertlerime ortak olan yol gösteren, "sen seviyorsun diye sana depeche mode ve the cure cd'si aldım diyen" ve beni dumur eden pamuğum. canım benim...
    (gabriel, 05.12.2005 22:25)
  9. tonton diye mahallesinde ün salmıştır benim anneannem..hakkaten tontondor ,bembeyazdır,yumuşacıktır,boncuk gibi gözleri vardır..ne deprem,ne eve hırsız girmesi,ne de yangın onu o metruk evden çıkaramamıştır..çok fena horlar,hatta abartır horlamaz inler,böğürür...(gerçekler acıdır)ayrıca üzümlü kurabiyesi ve puf böreği evinde sürekli bulunan hamur işleridir..annemden daha lezzetli yemek yapar(elleri titrediği halde) dolayısıyla anne anneanneyi kıskanır..anneanne dediğin tıka basa yedirir doydum lafını kabul etmez,azcık uzansan üstünü örtmek ister ve anneanne dediğin sana seslenicem derken bütün torunların ismini sayar..
    -kızım x gelsene...aman y...aman z...aman neyse gel bi şunu kaldıralım gardolaba(!)..
    (subuo, 05.12.2005 22:53)
  10. anne kadar annelik eden, ama annenin kızdığı olaylarda kızamayan, dünya tatlısı insan.
    (neyapmali neetmeli, 05.12.2005 23:37)
  11. yalan rüzgarını bıkmadan usanmadan izleyebilen,üstelik olaylara kendini kaptırıp tansiyonu fırlayan insan..
    (subuo, 07.12.2005 00:24)
  12. hiç görmeseniz bile resminden dahi kendisini çok sevebileceğiniz 'akraba' nız.
    (pockedvegabi, 07.12.2005 21:55)
  13. çok özlenen,yeri doldurulamayan biri..
    (neutral, 26.06.2006 15:39)
  14. beni ben olduğum
    torunun olduğum için
    hiçbir şey beklemeden
    hep sevdin sen anneanne
    sen olmasaydın
    sevgin olmasaydı
    büyüyemezdim anneanne

o gül yüzün ve gülüşün
    hep benimle olsun anneanne
    her şeyden çok ihtiyacım var sevgine
    bunu bil anneanne

beni ben olduğum
    torunun olduğum için
    hiçbir şey beklemeden
    hep sevdin sen anneanne
    seni üzdüysem lütfen affet beni
    çünkü ödeyemem hakkını geri

o gül yüzün ve gülüşün
    hep benimle olsun anneanne
    her şeyden çok ihtiyacım var sevgine
    bunu bil anneanne

not: badem grubuna ait
    (glacier, 04.01.2007 15:17 ~ 15:26)
  15. anneanne işte arkadaşlar sınıfta bira içmişlerdi babası fark etmiş laf çarpıtoyormuş dediğimde "aaa ne var bunda almanya'da herkes içiyor, hem nolcak" demiş, beni şok etmiştir birkaç gün önce, bununla da kalmayıp anneanne nediyorsun? deyince bana "amma da geri kafalısın" demiş son noktayı koymuş insandır, tapmaktayımdır.
    (mire, 04.01.2007 16:12)
  16. benimle annemden daha çok ilgilenen,istediğim her türlü yemeği yapacağını bildiğim,2hafta sonra yanında olmak için gün saydığım iyi ki var dediğim şirin yaratık.son yıllarda dedemin ölümüyle biraz suskunlaşmış olsa da yine de her zaman yanımda olmasını istediğim kişi,allah uzun ömürler verir inşallah da bana daha çok yemek yapar..
    (nickim konusunda kararsızım, 04.01.2007 16:53)
  17. sıcaklığını kaybedince anladığım güzel varlık.
    (oyo, 16.02.2007 22:27)
  18. kaybetmekten çok korktuğum aklıma gelince bile gözlerimin dolmasına neden olan beni büyüten sevgi pıtırcığıdır.

(bkz: bütün sözlük duysun seni çok seviyorum)
    (josephine, 16.02.2007 22:30)
  19. 81 yaşında bursadan muğlaya gelip,marmarisi gökovayı görmek isteyen,pizzacı görünce "haftaya eve pizza sipariş edelim" diyen,yüzüklerin efendisi serisini sizinle izleyip zırt pırt soru soran,izlediği dizideki karaterlerin kıyafetlerine konusundan daha çok önem veren,yolun ortasında tuvaleti gelip iki ayağınızı bir pabuca sokarak tuvalet aramınıza sebep olan kişidir.
    (premature bebek, 11.04.2007 12:18)
  20. herşeyin içinde c vitamini olduğunu iddia eden tonton varlık.
    (marauder jingo, 03.05.2007 14:34)
  21. en tombik annelerdir, özgüveni tavandır bu göbüşlülerin, anne ne kadar sefkati getirirse insan aklına bu eğlencelikler de neşeyi çağrıştırırlar. annelerin upgrade halleridir.
    (trişka, 28.05.2007 14:54)
  22. ayaklı hayat bilgisi.
    (maddenin katı hali, 27.06.2007 17:33)
  23. internette girilen bir sitede gördüğü resimleri "aaa ne güzel çıkmışsınız, aç hele abin değil mi o yanındaki?" diye tepki veren kişidir. ayrıca fi tarihinde, trt kanallarında akşamları kapanışta istiklal marşı okunurken hazırol vaziyette istiklal marşını okuyacak kadar saf tonton kişiliklerdir.
    (kolik, 05.07.2007 23:31 ~ 06.07.2007 16:38)
  24. gerçekten seni sevdiğini bildiğin nadir insanlardan biridir.uğruma yaptıklarını yıllarca daha anlatabileceğim merhum ikinci annemdir.

ev de yanlız olduğum bir gün arkadaşın evine kalmaya gittiğim de bizim evin ışıklarının sönük olduğunu görünce eve gelen,kapıyı çalan,ses soluk çıkmayınca telaşlanan,komşuları ayaklandıran,polisi ve itfaiyeyi arattıran,taa antalya yı annemi arayan kadıncağızdır.

son radde de,
    baygınlık geçirmiş,kapıyı kırdırtmaya çalışırken hep yamuk yumuk olmasına sebep olmuş,11 katlı bir binayı ayaklandırmış kadın.

içerde başıma bişi geldi sanmış,komşulardan birinden kuran-ı kerim isteyip okumaya bile başlamıştır.
    tüm bunlar oluyorken ben arkadaşımın evinde,cep telefonumun üzerinde durduğu sehpanın yanında ki koltukta oturmuş,fıkralarla türkiye yi izliyordum,bir allahın kulu da arayıp sormadı.
    (adrian, 06.07.2007 22:39 ~ 02.09.2007 01:52)
  25. hemen hemen hepimizin anneannesi gibi hayatı boyunca didinmiş, çalışmış, çabalamış, mücadele etmiş ve ayakta kalmış insandır. kadındır. türk kadınıdır. yıllarca ev işi yapmış, ortalığı süpürmüş, bulaşık yıkamış, ütü ve yemek yapmıştır. çocuklarını büyütmüş, onları yetiştirmiş, bu uğurda canını dişine takmıştır.
    gösterdiği mücadele olağanüstüdür. bu uğurda elinden geleni yapmış kendi eğitimini bile feda etmiştir. yaşadığı dönemde şu anki hemcinslerinden farklı olarak eşini seçemeden evlenmiş, ama yuvasına olan bağlılığı ve sadakati ile yuvayı yapan dişi kuş misali evliliğini sürdürmüştür. çocuklarını evlendirdiğinde de işi bitmemiş, hep yapıcı olarak onların sorunlarını kendi sorunları bilmiş, onlarla üzülüp, onlarla ağlamıştır.
    torunları olduğunda da kızlarının yorulmasına gönlü razı olmamış, torunlarına anneannelik değil annelik yapmıştır.
    torunlarını yetiştirirken dini eğitime çok önem vermiş onlara kuran dan sureler ezberlemeleri karşılığında; çikolatalar, hediyeler, oyuncaklar almış, para vermiş insandır. sureleri ezberleyince; “peki anlamını biliyor musun?”, “türkçe ne demek istiyor?” demiştir.
    torunları çikolataları hapur hupur yemiş, aldığı paralarla spider-man, conan, fantastik dörtlü alıp okumuştur okumasına ama, türkçe öğrendikleri mananın güzelliğini de idrak etmiştir.
    ilkokul ve ortaokul yıllarında bütün veli toplantılarına katılmış, torunlarının başarısızlığında bile onları incitmemiş, yol göstermiştir.
    kadına verdiği değer yüzünden atatürk’ü hep minnetle anmış, 5 vakit namazını ihmal etmemiş, kuran’ı elinden düşürmemiş; başörtüsünü başından çıkarmamış insandır.

anneannem öldüğünde yanında değildim. uzaklardaydım. böylesi daha iyi oldu belki, yoksa dayanamazdım….
    (anha minha, 18.07.2007 11:50 ~ 12:02)
 sayfa  / 3