|
|
- anlatılmak isteneni değil, anlamak istediğini anlayan sevgilidir. bir insanı sevmenin ne olduğunu anlayamayan sevgilidir. bu yüzden sevgili demek ne kadar doğrudur?
(mustafa, 29.07.2007 13:41 ~ 13:50)
- muhtemelen kıskanç ve her şeye burnunu sokmak isteğiyle yanıp tutuşan meraklı sevgilidir. tipik özellikleri ise; kendisini bir an bile olsa karşısındakinin yerine koyup da düşünememesi ve anlayışsız olduğunu pek tabii olarak kabul etmemesidir.
(charlie, 29.07.2007 13:43 ~ 13:43)
- karşı cinsin sevgililik müessesesi haricindeki hayatını anlamayan ve anlamak istemeyen sevgili türüdür. bu insanlara başka ihtiyaçlarında olduğu bir türlü anlatılamaz.
- inadım inat tiplerdir, kendi doğruları vardır sadece.sevgilisini sorgulamaksızın kendi istediğini ona da kabul ettirebilme arzusu hakimdir. karşılıklı çatışmalar sebebiyle yakın zamanda ilişki adına bir iz kalmayacağı kesindir.
(bkz: arkadaş kalalım.)
- kendine güveni olmayan insanlardır.çünkü sizi kısıtlamaya çalışırlar sürekli.böyle yapmazlarsa kaçıp gidiceğinizi sanarlar.akıllarında sürekli "acaba ben yanında yokken biri ondan hoşlandığını belli ediyo mu?" yada daha kötüsü "ondan hoşlanan birine yüz veriyo mu?" diye düşünceler geçer.ne size ne kendilerine güvenir bu insanlar.bu yüzden giydikleriklerinize,arkadaşlarınıza,dışarda kalma zamanlarınıza bile karışırlar.birbirine güvenmeden bi ilişkinin yürümeyeceğini bilmezler...
(blondie, 04.08.2007 01:32 ~ 01:43)
- "anlamam ben muayyen gün falan hemen sevişmek istiyorum şimdi sevişmek istiyorum" tarzında ikamet eden insan evladıdır. ayın bir günü de kendi işini kendin gör değil mi ama..
- ilşkilerde kavga konusu olabileck bir durumdur sevgilinin anlayışsız olması.kendini hiç karşı tarafın yerine koymaz kafasında kurduğu şeyler vardır ,bunların doğru yada yanlış olması hiç önemli değildir onun için artık onlar kendi doğrularıdır ve karşı tarafı dinlemeye bile tenezzül etmeden o doğrulara göre hareket eder.bunlardan sıyrılıp karşı tarafı anlamaya bile çalışmaz hiç!!
- senin en zor gününde bile kendinden bahsederek bencilliğini ispatlamış sevgilidir. ama buna rağmen sevdiğin kişidir. (bkz: gönül ota da konar buna da)
- (bkz: baskıcı sevgili)
- anlayışı hep karşı taraftan bekleyendir.çoğu zaman kendisinin içinde bulunduğu olumsuz koşullardan bahsedip,anlayış bekleyendir.bilmez ki,karşısındaki kişi de etten kemikten yaratılmıştır ve duyguları vardır.ama bir yere kadar dayanır insanoğlu.
- anlayışsız olmasına rağmen hala sevgili olarak kalmayı başarabilen,yakındayken her ne kadar sıkıntı yaratabiliyor, zaman zaman üzebiliyorsa da, uzaktayken çok özlenen sevgilidir.
- eğer bir sevgili herşeyden önce sizin ve kedisi için ayrı bir zaman ayırmanıza izin vermiyor ve sizin kendi "özel" hayatınızı taciz ediyorsa bu anlayışsız bir sevgili olduğunun kanıtıdır.
- (bkz: poison)
- (bkz: seviyeli ilişki/5)
- kısa bir süre sonra sevgili statüsünden çıkarılacak olan kişidir.
- sevgili kelimesini hakedip etmediği tartışılır kişi.
- ah anlayışsız sevgilim.
hem anlayışsız hem de "sevgi"li olman ne kadar ironiktir
bilmez miyim...
ama senin belki bir gün değişir diye,
defalarca anlama ihtimalin üzerinde durur, zaman kaybederim.
deli miyim neyim?
kelimelerin yerlerini değiştirerek kurdum o cümleleri,
usanmadan denedim; belki dinlediğin ana denk geliverir biri...
planım tutmadı,
çünkü sen cümleleri uzun kuran biri olduğumdan, sadece bir kısmını yakaladın hep,
anlamlar kaydı.
dırdır dedin, bütün çalışmalarımı heba ettin.
ne kadar dikkatli olduysam da böyle basit önyargılarında tökezledim.
sanki sana anlatıyor değil seninle savaşıyor gibiydim.
empatiden bihaber bitanem; mazur gör benim alınganlığımı.
küçük bir kız olmak değil, rolüne girmek geçebilir içimden bazen.
sürekliliğinden korkma; o gelip ele geçirdiğinde beni,
sadece biraz uyum sağla.
inan benden bağımsız çalışıyor; seni çaktırmadan sözlü yapıyor.
ama aldığın düşük notlar benim haneme yazılıyor.
kucağıma yatmayı seversin, bilirim.
e bunu bazen ben de isterim.
müşterek olsun diye hesapladığımdan değil;
bu otomatiğe bağlı bir takas aslında derim.
sevgilim, senin detay dediklerin
benim için ana hatlara giden başlıklar olabilir. zaten bu esaslar hep görecelidir;
var gel dalga geçme zaaflarımla,
sorgulama yaşadığım aşkı ayakkabılarımla.
ben empati kurarım ikimizin yerine;
ağlayıveririm en ufak jenerikte.
bunu üzüldüğümden değil, o coşku duygusunun önüne geçemediğimden yaparım.
naapiym benim duvarlarım daha ince...
- önce "ben" diyen sevgilidir.
xy: bugün ne yaptın ? (gülümseyerek)
xx: bugün ann....(çat diye lafı kesilir)
xy: yaaaa, hede hödö işim var acayip sıkıştım, çok gerginim bu aralar.
xx: hımm...sen sıkma canını, haftasonu güzel program yaparız, kafan dağılır.
xy: iyi olur..
sessizlik....xx kişisinin o gün ne yaptığı karşı tarafın umrunda olmayıp, formalite icabı sorulmuştur, işin en üzücü tarafı formalite icabı dinlenmesi gereken cevap bile dinlenmemiştir.
böyle bir insan çekilir mi ne kişiliksizlik diyenlere ise kalbine söz geçirememek, beyniyle karar verememek diye cevap veririm.
- anlayışsız sevgili yoktur, anlayışsız insan vardır zannımca. çünkü anlayışsızlık yapı meselesidir. ister sevgili olsun ister dost farketmez adam anlayışsız gelmişse ve anlayışsız gitmeye kararlıysa yapacak birşey yok.
- sevgiliyse,yani kelimenin karşılığı varsa o ilişkide anlayışsız olması pek mümkün olmasa gerek.anlayışsızsa sevgili değildir,başka birşeydir adı...
- sizin anlayış gösterdiğiniz konularda anlayışsız davranıyorsa hiç çekilmez. bencil insanla uğraşmak zordur. yol verin gitsin.
(bkz: şahika)
(bkz: yol ver!)
- anlayışsızlık da sınırları kesin çizilemeyen bir kavram olduğu için iki ucu bokla bezenmiş değnektir. örneğin bir erkek, sevgilisinin diğer erkeklerle fazla samimi olmasını istemez, kızın yetişme tarzı, hayata bakış açısı sebebiyle, kız erkeği bu düşücelerinden ötürü "anlayışsız" görür fakat erkeği bu isteğinden dolayı anlayışsız görmek de bir anlayışsızlık değil midir?
(bkz: başka sorum yok sayın yargıç)
|