|
|
- birşeyler düğümlenirse boğazında; ama dökülemiyorsa kelimelere, bir sızı oluyorsa burnunda hissettiğin.. kimi zaman bir damla gözyaşı ile terkediyorsa bu duygu seni.. ya da sinir küpü olup kalıyorsan ortada.. anlatmak isteyipte susuyorsan.. anlatamıyorsan şimdiki ben gibi.. öyle işte..
- anlatmak zordur bazen.söylenecek onca şeye rağmen konuşamazsın hani.kelimelere kaldırabileceğinden fazla anlamlar yükleyip omuzlarında taşırsın ezilircesine.ellerin ellerine gider, susarsın... konuşamazsın.anlatmak zor.hadi anlattın diyelim ya karşındakinin anlaması? en iyisi susmaktır bazen.omzundaki yüke rağmen...
- konuşmanın zor olduğu zamanlardır. cümlenin içindeki özne, nesne ve yüklem durmadan yer değiştirir. hangisini nereye koyacağınızı bilemezsiniz. nerden, nasıl başlayacağınızı.. başlarsanız nerde duracağınızı.. sesinizin çıkmayacağından korkarsınız nedensizce ya da en önemli yerinde konuşmanızın sesinizi yitirmekten.. bir başlayabilsem ve hiç durmadan sonuna kadar gidebilsem... ama zordur bazen; tek bir cümle bile kurabilmek anlatmak istediğinize dair.
- varsa yüreğinin tam ortasında bir acı, susmalı insan işte o an..harfler birleşip bir kelimeleri oluşturmuyorsa, kelimeler birleşip cümleleri yaratmıyorsa çekilmeli kabuğuna insan. gözlerinle ifade etmeye çalıştığın o yüreğindeki fırtınalar bir bir dökülüyorsa gözlerinden acın tazelenir ve susarsın yine o an. anlatması zor olan şeylerin anlaşılması da mümkün değildir işte bu yüzden. sır gibi sakladığın yürek çarpıntıların katlanır bir defter yaprağı gibi, büyür büyür ve baş edilmez duygular yaratır bir an. anlatamazsın düğümlenir boğazın, baş etmek zordur kimi zaman,nefes alamaz daralırsın çoğu zaman. o zaman anlar insan omzunda biriken yükleri bişey söyleyemez susar ve anlatamaz o an...
(ink, 04.05.2007 22:43 ~ 23:18)
- seni son defa
gördüğümde
bir merhaba bile bana
demedin
çaresizdim sen gidince
çok zor oldu sensizliğe alışamadım
anlatmak zor
kolay değil
vurdun içten beni
kalbim yaralı şimdi
anlatmak zor
kolay değil
bir kez daha böyle
sevemem ki ben kimseyi
.. şeklinde sözlere sahip olan bir şarkı.90 ların sonunda çıkmıştı.bugünlerde değişik bir versiyonunun klibi kral tv de yayınlanmakta.
- 90'ların sonlarına doğru, bir yaz mevsiminde, mustafa sandal'a alternatif olarak ortaya çıkan inan isimli bir şarkıcının seslendirdiği şarkıdır.
yıllar sonra tekrar, biraz daha hareketlendirilerek ve aynı görüntülerden oluşan klibiyle yayınlanması ile aklımızdan hiçbir zaman çıkmayacak şu anımızı canlandırmıştır bizde,
şımarıklık kelimesinin vücut bulduğu, kendisini dünyanın en güzel kızı zanneden komşumuzun kızı bizi evine, çaya davet etmiştir. sohbet konusu her zaman ki gibi kendisidir, güzelliği ve erkeklerin aklını başından alan cazibesidir. sohbet ilerledikçe bize radikal bir kararını açıklar, bu arada fon müziğimiz 'anlatmak zor' isimli bu şarkıdır.
- teyzem beni ikna etti valla, 'madem türkiye'de ailen izin vermyor, ben de seni fransa'ya götürürüm, orada girersin güzellik yarışmasına, oooo.... oradaki kızlardan daha da güzelsin hem kesin alırlar seni yarışmaya' diyor teyzem, benim de aklım yattı valla, aa.. çayınız bitmiş dur doldurayım da anlatmaya devam edeyim.
bu sırada ağzını kıpırdatarak birşeyler söylemeye çalışan ablamı, tüm dikkatimle incelememe rağmen ne söylemek istediğini anlamamışımdır, anlamadığımı farkeden ablam bunun üzerine, bayan 'güzellik kraliçesi'ninde duyacağı bir sesle, bana ne söylemek istediğini açıklamıştır:
+ anlatmak zor var ya,
> hee..
+ onu söyleyen adammıyorum
kısa bir zaman parçasının ardından mesaj tarafımdan alınmış ve
> haaaa....
şeklinde onayımla yerine ulaşmıştır.
hala ablamla aramızda bir anlaşma şekli olagelmiştir bu şarkı ve şarkıcı.
(bkz: bu da böyle bir anımdı)
|