anlatım bozuklukları 

adana çık aradan

1. (bkz. anlatım bozukluğu)
    (ascella, 17.04.2004 21:50)

2. aslında vatandaş kaşını gözünü yararak da olsa gayet güzel anlaşıyor
    bu okumuşların uydurması
    daha doğrusu okuma işnden para kazanmak isteyen ama yeterince bu alanda ehlileşmemiş umut tacirleri yani dersanecilerin işi. para alırım öss satarım diyenlerin işi.
    ilginçtir birçok muteber yayını inceledim bu konuyu hepsi ama hepsi hem yanlış sınıflandırmışlar ve hem eksik anlatmışlar. yanlışlar bir kenara her önüne gelen şeyinin keyfine göre aynı konuya değişik isimler vermiş ya da aynı konuya giren örnekleri farklı başlıklar altında anlatmış.
    buna rağmen sırf bu entel uydurması yüzünden tonlarca para kazanıyorlar kan emiciler tüyü bitmiş ve bitimemiş yetimlerin sırtından.
    (bilge, 21.01.2007 20:58)
  3. dilin en önemli görevi onu kullanan insanlar arasındaki anlaşmayı sağlamaktır.
    söylenmek istenen her şey, açık, yalın ve anlaşılır biçimde dile getirilmelidir.
    iyi bir cümlede kelimeler yerli yerinde kullanılmalı, gereksiz kelimelere yer verilmemeli, anlatılmak istenenin dışında bir anlam çıkarılmasına mahal verilmemelidir.
    eğer konuşmada ve yazmada açıklık, yalınlık ve anlaşılırlık yoksa ortada bir anlatım bozukluğu var demektir.
    anlatım bozuklukları ile ilgili soruların doğru çözülebilmesi için kelimelerin anlamları, ekler, kelime türleri, cümlenin öğeleri, cümle çeşitleri konuları iyi bilinmelidir.
    dil yanlışlarının önemli sebeplerinden biri gramer (dil bilgisi) bilgisinin eksikliğidir.
    günlük konuşmalarımızda hâliyle anlatım bozuklukları yapılacaktır. bunlar toplumdaki yerimize ve aldığımız eğitime bakılarak hoş görülür ya da görülmez.
    her insan yeterli dil eğitimi almadığı için gerek konuşurken gerek yazarken birçok yanlışlık yapmaktadırlar.
    ama yazılı anlatımda bu bozukluklar asla affedilemez. çünkü yazı dili kültür dilidir. kültür, bu ifade sayesinde kalıcılaşır. eğer bu ifadede de bozukluklara yer verilirse insanlar arasında anlaşma eksikliği ortaya çıkar
    (fakespeare, 10.02.2007 19:56)