17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 365 tane
günün başlıkları: 365 tane
- ·blind guardian (2)
- ·
- ·
- ·türkiye kupası (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yalnızlık (4)
- ·
- ·
- ·
- ·gülse birsel (10)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
anlamlı facebook iletileri
- facebook platformunda, durum belirleyicisine yazılan anlamlı cümlelerdir..
bkz; "şimdi sen ölüyorsun libyalı çocuk. senden 10 sene önce öldü ıraklı çocuk. senden 40 sene önce vietnamda nepalde yandı bir çocuk. senden 66 sene önce hiroşimada şeker yiyemeden öldü bir çocuk. senden 90 sene önce anadoluda beşikte öldü bir çocuk. şimdi sen ölüyorsun libyalı çocuk. keşke, ama keşke hiç bulmasaydı parayı lidyalı çocuk..." - avucundaki salçalı ekmeğe burnu değen çocuklar gibiydik hala. işte sırf bu yüzdendi, sevmeyi bile elimize yüzümüze bulaştırmamız.
- birinden çalarsan hırsız olursun, herkesten çalarsan zengin!
- kimse sana özgürlük veremez.
kimse sana eşitlik veya adalet
ya da başka bir şey veremez.
eğer insan isen, sen alırsın.
çocuklara
yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına! - çevreye ve insana zarar vermemek için kurşunsuz demokrasi kullanınız!
- (bkz: yaran facebook yorumları)
- demokrasi geliyormuş, kaçın "çocuklar"..!
- sen şimdi gidiyorsun ya siktirip git..
- "bazı kızların, şövalye sandıkları adamların, aslında alüminyum folyo ile kaplanmış denyo olduklarını anlamaları baya uzun zaman alıyor." bir arkadaşım paylaşmış az önce. doğrumudur bilmem...
- " kaçan bir gol kadar üzülmedik,
çocuklar ölürken o siyah libyada.." - beni anlayacağın günler gelecek. beni de göreceksin. benimle tamamlanacak bir şeye benziyorsun çünkü.
(bkz: küçük iskender) - değer verdik yeteri kadar şimdi herkes ederi kadar.
- şüphesiz dedi, şüphesiz senden yumuşak ve zayıfları da var.fakat onlar hadlerini biliyorlar...sen cüssene bakmadan kâinatı fethe kalkmışsın... dolduracağın çukurun dışında işin ne?
erzurumlu tahsin (ahmet hamdi tanpınar) - "yorgunsun akan sudan daha çok yorgunsun, yalnızsın bir damla kadar göl içinde yalnızsın..." bu cümle beni anlattığı için midir bilmem çok anlamlı gelir bana.
pilli bebek - eylül akşamı - ekmeğim, aşım helal olsun yiyene, içene..
ama hakkım helal değil,
dost gibi görünüp kuyumu eşene..! - bizim aşkımız pimi çekilmiş bomba gibiydi ve patladı sonunda..bir can kaybı var 'ben', bir de mal kaybı var 'sen'.
- sigara olmasaydı, 20. yüzyıl'da hayranlık duyduğumuz sanat eserlerinin hiçbiri olmazdı.. bence, sigara içmeyenlerin, sigara içenler tarafından üretilmiş eserleri satın alması yasaklanmalı...
(joe strummer)
(şuan facebook iletimde yazıyor) - ve pişmanlıklar eyvah'larını giydirirken kat kat, hayat son hamlesini yapar
şah ve mat..! - oyuncak sepetinde veya karşı arsada, şuralarda bir yerlerde çocukluğum olacak, sen görmedin mi anne?
- yoksulduk.oturduk ve allah'ı paylaştık.
- belki de hayal kurmanın da sigara ve alkol gibi yaş sınırı olmalı...
- kan kokusu alan köpekbalığından daha tırsılması gereken bir şey varsa o da şüpezis ki petrol kokusu alan amerika'dır.
- kuyunun dibinde kurbağalar, sanır ki gökyüzü kuyu ağzı kadar..
- doğduğumda siyahtım. büyürken siyahtım. güneşe çıktığımda siyahtım. korkunca siyahtım. hastayken siyahtım.. öldügümde hala siyahım...
ve sen beyaz çocuk... doğduğunda pembesin.
büyürken beyazsın.
güneşe çıktıgında kırmızı.
üşüdüğünde mor.
korktuğunda sarı.
hastayken yeşil.
öldüğünde de gri'sin.
sen şimdi bana renkli mi diyorsun???
zenci çocuğun yazdığı şiir.. - 'sana dilsiz dudaksız sözler söyleyeceğim bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim bu sözleri sana, herkesin içinde söyleyeceğim ama senden başka kimse duymayacak kimse anlamayacak...' (mevlana)