belki ilginizi çeker
  1. · una calle nos separa
  2. · ayla dikmen
  3. · amlamazdın
  4. · ıssız adam
  5. · popüler kültür
  6. · bora ebeoğlu
  7. · havuçlu tarçınlı kek
  8. · ben varım
  9. · seda sayan
  10. · yağmurda kahve içip müzik dinleyerek camdan bakmak
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · beşiktaş
  3. · zongul ducks
  4. · apertura 2009
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · aşk ı memnu
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · cezmi ersöz
  9. · günün ilk başlığı

anlamazdın  

sayfa  / 2
  1. son çağan ırmak filmi ıssız adamın teaserında dinlediğimiz ayla dikmen parçasıdır;

"sevilirken bilmedin mi
    ben söylerken gülmedin mi
    falımızda hasret var
    ayrılık var demedim mi?

anlamazdın, anlamazdın
    kadere de inanmazdın.
    hani sen acı veren
    kalpsizlerden olamazdın

dilerim ki mutlu ol sevgilim,
    ben olmasam bile hayat gülsün sana
    günahım boynunda
    ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda

kalbim bomboş kaldı sanma,
    acılar geçer zamanla
    aşka tövbe demem ben
    görürsün sevince yeniden"
    (fani, 09.11.2008 16:35)
  2. aşağıdaki adresten dinlenebilecek şarkıdır. ama önce ıssız adam filminin finalini görün derim ben.

http://www.alkislarlayasiyorum.com/...
    (diazepam, 14.11.2008 14:58)
  3. güç bela bulup indirdiğim; talep edene atabileceğim parçadır.
    (fani, 14.11.2008 20:33)
  4. ıssız adam filminin bana kattığı en güzel şeylerden biri...
    (karmakarışık, 17.11.2008 15:04)
  5. filmin* dvdsi falan çıkınca, son sahne her izlendiğinde insanı hüzünlendirecek bir parça olacak, eminim. şimdi sinemaya gidip 50 kez para verip, izleyip içlenemem. çıksın hele bir dvdsi o son sahneyi defalarca izleyecek, ve orayı en güzel şekilde tamamlayan bu parçayı da defalarca dinleyeceğiz.

ulan çağan ırmak, ulan!
    (sycrone one, 18.11.2008 00:43)
  6. ilk iki saniyesinde sanki kalbimin üzerine balyozla vuruyorlarmış gibi hissettiren şarkı.
    (asymmetry, 18.11.2008 14:07)
  7. ayla dikmen'in 1976 yılında çıkardığı lp'inde bulunuyormuş bu şarkı.
    (ichgeheindaskino, 18.11.2008 18:32)
  8. akşam akşam uykulu gözlerle 745 kez dinlediğim şarkı.
    (robi ve cuma, 18.11.2008 23:10)
  9. film görüntüleri eşliğinde orjinal video klibi yayınlanmış şarkı.

http://www.youtube.com/...
    (asymmetry, 29.11.2008 21:46)
  10. ıssız adamın belki de günümüze en büyük armağanı rahmetli ayla dikmen şarkısı. bu film ve tesadüfler olmasa dinlemekten mahrum kalacacağımız, çabucak tüketilmemesi için dozunda alınması gereken değer.
    olmaması gereken bir zamanda kim bilir kaç hikayenin fon müziği olacak, kimler yıllar sonra anılarına dokunduğunda arkada şarkının melodisini hatırlayacak bilinmez ama daha şimdiden boğazlarda düğüm olmuş, yüreklere oturmuştur.

"sevilirken bilmedin mi
    ben söylerken gülmedin mi
    falımızda hasret var
    ayrılık var, demedim mi?"

her dinleyişinizde ağzınıza sıçıp, aşka dair ne var ne yok ağzınızdan burnunuzdan getirse de koruyunuz.
    (tayyizemane, 29.11.2008 22:07)
  11. şu sıralar istiklal caddesinin bir çok yerinde bıkmadan usanmadan defalarca çalınan ayla dikmen şarkısı.
    (bkz: bokunu çıkarmak)
    (hafizamikaybettimhukumsuzdur, 30.11.2008 15:40)
  12. istiklal caddesini göremeyenlerin bile loopta dinlediği şarkıdır,
    sinema çok etkili bir silah derlerdi de "anlamazdım"
    (excalibur, 01.12.2008 14:25)
  13. tüketim toplumunun son kurbanı.
    ne güzel eskide kalmıştı, tadı da bazılarının damaklarında sadece.
    70'li yıllarda iletişim araçları bu denli gelişmiş olmadığı için bu şarkıyı ve başka güzel şarkıları kimse bitirememişti.
    ne güzel onlara da el attık.
    artık kusmuğa bulanmamış tek güzel şarkı kalmayacak.
    üzerine kusmadığımız tüm şarkıları bulup çıkaralım arşivlerden.
    istiklal ceddesi'nde sabah akşam çalınsınlar. söz veriyorum. ilk ben kusarım.
    ağzımızdan fışkıran bezelyelerle çiçek yapalım.
    (dendelis, 01.12.2008 14:34 ~ 14:42)
  14. şaane bi ayla dikmen şarkısı.anlamadığım şey ise vay efendim millet bu şarkıyı ıssız adamla öğrendi,tüketim toplumusunuz hocu tribi.e abi bi şekilde haberimiz olucak şarkıdan,bi yerde duyucaz,bi yerde okuycaz görücez ki dinliycez,doğumumdan 10 yıl öncesinin şarkısını nerden biliim başka türlü,hayır ecnebilerin şarkıları gibi sözlüklerde haklarında başlıklar da düzülmüyor,arkadaşımız hocu şöyle bi şarkı var diye iş atmıyor,radyo çalmıyor ki haberimiz olsun.
    ıssız adam soundtrack iyle keşfettiğim ve iyi ki keşfettiğim şarkı.
    (darksideofthemoon, 12.12.2008 20:48 ~ 20:50)
  15. bir bahane parçasıdır söylesem seni anlamazdın neden böyle yaptığımı demek için yazılmıştır
    (hexametaphosphate, 12.12.2008 20:53)
  16. insanı hayallere daldıran bir parçadır.defalarca dinlenmesine rağmen hiç sıkmayan bir şarkıdır.
    (dolmakalem, 01.01.2009 22:48)
  17. kült bir parçaydı. ta ki popüler kültüre kurban edilene kadar. bir anda bu şarkıyı televizyonlarda dinler olduk. cep telefonlarımıza melodisini indirir olduk. sözlerini ezberledik ve bu şarkıyı bilmeyen arkadaşlarımızla dalga geçtik. illa bir şey vasıtasıyla mı hatırlanacak bazı şeyler ? play list inde serdar ortaç murat boz un arasına bu şarkıyı da ekledik. aferin bize ! böyle devam edicez !
    (pakanajuhla of boreat, 01.01.2009 22:53)
  18. teyzemden aldığım son bilgiye göre apartmanından evlenen genç bir çiftin düğününde ilk dans parçası olmuş. ne diyeyim, bir yastıkta kocasınlar. öyle bir ihtimal olsun en azından.

tamam filmi sevdiniz, şarkıyı beğendiniz ama bir sözlerini okur değil mi insan sevgili teyzemin apartmanında yaşayan ve yeni evli çift? kafa bulup postmodern mizah yaptıysanız da yedim bu giriyi ekmek arası patates yaptım, sözüm söz.
    (iao, 01.01.2009 23:02 ~ 23:02)
  19. -anlatsam anlamazdın...
    -anlatamadığını ve anlatamadığın onca şeyin yarattığı boşluğu farkına varırdın. keşke deneseydin...
    (şekila tat, 03.01.2009 02:32)
  20. şu sıralar msn iletilerinin vazgeçilmezi haline gelmiş şarkı.

gördüğüm son bomba:
    hni sn acı vrn kalpszlrdn olmzdn dilrm ki mtlu ol svglm bn olmsm bile hyt gülsn sna günhm bynna aqlyn 1 çift göz brktn arknda

(bkz: yaran msn iletileri)
    (yanlış ayın delisi, 04.01.2009 10:52)
  21. telefonumda dostum aradığında çalan, her aradığında da ona hatırlattığım özel şarkıdır. ne zaman anlayacak, o zaman değiştireceğim şarkıdır. (bkz: anladın sen onu)
    (jungle, 08.01.2009 18:50)
  22. ıssız adam'ı henüz izlememiş biri olarak çok acayip olduğunu düşündüğüm şarkı.

"hani sen acı veren
    kalpsizlerden olamazdın"

"günahım boynuna
    ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda"

sanki sözleri hiç olmasaydı da sadece müziği dinleseydim, yine bu sözlerle anlatılanı anlayacaktım. bu yüzden acayip, bir o kadar da güzel şarkı. çok güzel...
    (yilan tislak, 10.01.2009 00:11)
  23. izlenmese de olur bir filmin hepimize hatırlattığı, dinlenesi güzel şarkı.
    (feklavye, 10.01.2009 08:55)
  24. ıssız adamın müzikleri harika diyip duran kitle sayesinde meraktan hepsini indirdiğim şarkılardan biridir.

gayet de normal bence bi uçukluk manyaklık yok o şarkılarda.abartmayın. sakin olun.
    (butterflyeffect, 10.01.2009 09:40)
  25. ıssız adam sondtrack'larından en popüler olan eski şarkı.
    (absltlfe, 10.01.2009 09:48)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil