|
|
- haklı olan insanlara hak vermemektir.
(viola, 21.10.2004 22:41)
- tdk ya göre hoşlanmamak, ilgilenmemek olarak geçse de misal; dostunun ne yaptığını anlamamak örneğini verirsek beynin algılayamaması, davranışlara anlam verememesi olarak açıklanabilir.
- bilmemekten kaynaklanır çoğu zaman.
- -neden beni anlamıyorsun?
-ben söylediğin her şeyi anlıyorum. sadece anlamamazlıktan geliyorum.
-ora nere lan?
-de bi siktir git.(chixculub, 07.12.2004 20:16 ~ 06.10.2006 21:43)
- a) anlatmaya çalışan tarafın sosyal beceri eksikliğinden ,
b) anlamaya çalışan tarafın kafasının basmamasından ,
c) işbu şahısların farklı dünyaların insanları olmalarından kaynaklanabilecek durum.
- belki de insanları bir türlü anlamayışımızın,günün birinde beklenmedik bir biçimde bizi şaşırtmalarının nedeni,hep bir bütün olarak bize verdikleri görüntüyle yetinip farklı parçalardan oluştuklarını unutmamızdır.
(mabel, 26.04.2007 22:02)
- kimi zaman bir eziyettir,gönülsüzce lakin bilinçli olarak yaptığın iştir..kaçınılmazdır..
- anlama kapasitesinin az olmasından kaynaklanan bir durum. ama her anlamayanın yanında bir de anlatamayan vardır muhakkak.
(bkz: ben)
(bkz: sen)
- (bkz: kafası basmamak)
(heidi, 15.11.2007 23:25)
- okuduğunu bile anlamamak, kelimelerin belleğinize çarpıp dönmesi buna karşın çevirmek, çevirmek, çevirmek...
(bkz: çevirmek cehennemdir)
- en tabii durum..
anlamak yok çocuğum anlamış gibi olmak var ,
akıl için son tavır saçlarını yolmak var..
- bildiğiniz yumrudur, içinize oturan.
hele bir de sevdiğiniz bir kişiyi anlayamıyorsanız.. dinlersiniz, anlamak için elinizden gelen tüm çabayı gösterirsiniz ama bi işe yaramaz. çünkü insanın kaderidir anlaşılmamak. aslında siz de o da bilmektesinizidir, anlamamanın normal olduğunu. ve insanın ne yaparsa yapsın birbirini tam olarak anlayamayacağını. zira insanın kendisini anlaması bile imkansızdır çoğu zaman. ama işte bütün bu bildiklerinize rağmen, sevdiğiniz birini anlayamadığınız zaman içiniz acır. çünkü anlaşılmamanın verdiği acıyı iyi bilmektesinizdir ve sizin onu anlayamadığınız zamanlar onun bu acıyı çekmesine katlanamamaktasınızdır. ama insan acizdir, ne kadar anlamayı denese de anlayamaz bazen. kabullenmek gerekir. belki de uyumak.. ne de olsa uyuyunca geçer. di mi?
- daha da kötüsü için (bkz: yanlış anlamak)!
|