görseller
ankhankh

belki ilginizi çeker
  1. · tutankamon
  2. · death
  3. · ankh
  4. · i heard it through the grapevine
  5. · death
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · lost
  8. · kulplu haç
  9. · antik mısır
  10. · beraber uyuyan arkadaş diyalogları
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · beşiktaş
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · vay canına
  9. · ilkokul laflamaları

ankh  

1. eski mısır'da sonsuz hayatın simgesi, dişi+erkek sembollerinin birleşik hali anlamlarında kullanılan üst yarısı elips olan haç
    (arkeopteriks, 08.06.2004 19:50)
  2. hayatı simgeleyen mısır hiyeroglifi karakteri. tanrılar veya tanrısal güçlere sahip olduklarına inanılan insanlar ile birlikte betimlenmişlerdir. (parmak uçlarında gösterecek şekilde, kutsarcasına) ellerinde ve göğüs üzerinde tutularak uyuyan, ama her an uyanmaya hazır bekleyen mumyalar üzerinde görülebilir (national geographic).
    ankh, mısır mezar taşlarındaki yazılarda bolca bulunan bir karakterdir aynı zamanda. ölümün ardından gelen hayatı, tanrısal güçler ile birlikte gelen hediye şekli ile sembolize etmesi ayrı bir özelliğidir. madalyon olarak da kullanılmışlığı vardır, ellerinde ankhları sokakta gezen iman adamlarını görebilirsiniz eski mısırda*.
    bu sembolün modifiye hali, simya'da da bakır'ı, astrolojide venüsü (e haliyle de) biyolojide kadın'ı sembolize eder.**
    çizgi roman sandman'de de genellikle mezarları gösteren bir işaret olmuştur ve aynı zamanda morpheus'un güzeller güzeli (sadece dünya güzeli değil, her iki alemin de güzeli) ablası death'in armasıdır. (bkz. death)

yaşamın sembolü ankh böyle bir şey işte (kısaca anlattık)

ek : daha önce bir nick* için demiştim bu sözü*, bu da iki olsun "umarız ki nickinin ağırlığını taşıyabilir".
    + sana ne lan
    - hee valla bana ne
    (azureel, 13.09.2004 12:23)
  3. ankh sembolü üst tarafı yassı bir daire olan bir haç şeklindedir ve ebedi hayatı remzeder.
    (tikac, 13.09.2004 13:06)
  4. yaşını asla göstermediğinden kendinden küçük insanların ilgilerine maruz kalan, ancak oldukça görmüş geçirmiş, kültürlü ve de yaşlı bi insan olduğu muhabbet ettikçe açığa çıkan insan.7:45 vapur çileme ortak olmuş yol arkadaşı.getirdiği simit,patatesli poğaça gibi bilumum unlu mamülün tadı hala damağımda.üstüne bir de 20 dakikalık matrak muhabbet değmeyin keyfimize.birkaç seneye sığdırdıklarımızı anlat anlat bitmez.bu yüzden taksit taksit gelicek hepsi.
    nedendir bilinmez mavi göz fetişimizden tutun,yabancı aktör seçimimize kadar aynı zevklere sahip olduğum kişi.
    (amorph, 13.09.2004 21:48 ~ 11.12.2004 23:53)
  5. kendisiyle birlikte starbucksda bardaklara isim yazılması sorunsalını sonuna kadar yaşadığım kişi. şimdi ben sana ne diyim yaw adaş ne biliyim sinema diyim, bijuland diyim, kadıköy diyim, johnny depp diyim, brad pitt ve fıstık ezmesi kaşığı diyim, dersanetayfa diyim, alışveriş diyim, defter çılgınlığı diyim ne mutlu hayatımı kaplamışsın ben farketmeden daha ne diyim.**
    (telperion, 19.09.2004 22:30)
  6. 21 yıl önce bugün doğmuş insandır. mutlu yıllardır. iyiki doğmuştur. falandır.**
    (telperion, 24.09.2004 11:28)
  7. biz acımasız arkadaşlarının bitmek bilmeyen buyrukları altında ezilerek msnine bir türlü hakim olamamış arıdır bu. vallahi içim acıyor ama hepsi senin iyiliğin için be ankh.
    (telperion, 03.10.2004 14:07)
  8. birlikte defalarca ocean s twelve izlenilesi insan.neden mi? çünkü kimse bizim gibi hakkını vererek izleyemez o filmi.
    (bkz: ocean s eleven)

not: elbette ocean's eleven dört kişi seyredilince tadı bambaşka
    olacaktır.hemen alınmasın birileri lütfen. (bkz: ascella)
    telperion zaten alınmaz.
    (amorph, 16.12.2004 14:51 ~ 17.12.2004 11:17)
  9. evini istila ettiğimiz misafirperver arkadaş.içimizdeki en marifetli olanı bence.
    kanıt no1:tiramisu
    kanıt no2: kısır
    kanıt no3: mozaik pasta
    son iki kanıtı tek başıma test edip onaylamıştım.
    (amorph, 27.01.2005 17:53 ~ 10.05.2005 22:34)
  10. koynunuzda taşıdığınız zaman insanların çok büyük bir kısmı tarafından hristyan mısın sorusu size yöneltilir.. iki yüz, üç yüzüncü sorgudan sonra kolye artık kıyafet içerisine yerleştirilir, ender zamanlar dışında güneş ışığıyla görüşemez..
    (eglaia, 21.03.2006 01:56)
  11. festival arkadaşım, benim gibi film manyağı, allak bullak olmuşken çabucak toparlanmamı sağlayan, gözüm gönlüm açılsın diye güzel fotoğraflar yollayan, düşünceli insan, ha bir de viyana sakinlerinden.
    (amorph, 09.04.2006 20:52 ~ 20:54)
  12. ilk bakışta böyle güleç yüzlü, uslu, sempatik bir kızcağız. ama maskenin ardında türlü hinlik, şeytani düşünce fink atıyor. nur yüzüne, saf duruşuna kanıp bakkala waffle almaya yolladık. zehirlemeye kalktı bizi. her ısırıkta kıs kıs gülüyor bir de utanmadan. arsız işte.
    (spyder, 27.05.2006 22:58)
  13. dedikleri kadar varmış.

güleç yüzünün arkasındaki şeytani, cin beynini farketmek bana da nasip oldu. yeşili seven, yeşile gönül veren bir insan. sinema, müzik konusunda genel kültür sahibi gözükse de kendisi de diğer kızlar gibi birtakım ortak özelliklere sahip(dedikodu? yok canım). türlü cinlikler, dalavereler ile artislik yapmaya çalıştı şahsıma. "bunlar böyle bak hehehe", "ben bunlar gibi değilim hehehe", "ben bu oyunu çok iyi oynarım hehehe" sözcüklerine şunu demek istiyorum:

ben yer miyim be ankh?
    (man on the moon, 28.05.2006 21:59)
  14. turkish jethro tull diyebileceğiniz, soft tadda bir klasik rock soundunu flüt ile süsleyen ankaralı grup.
    (vikartindur, 08.06.2006 09:11)
  15. çok ukaladır bazen, dövesim gelir o derece.
    - bir şeyimi de eleştirme be kardeşim.
    anlayamadığım nokta o kadar didişmemize rağmen hala konuşmamız görüşmemiz. alışkanlık mı oldu bilemiyorum ki?
    çok mu ahım şahım insanlarız, ya da çok mu uyuşuyoruz: hayır, yok öyle bişi!
    bence daha çok deli deliyi görünce çomağını saklarmış durumu bizimkisi. ben deliyken o alttan alır, sabreder; o sinirliyken de ben uysallaşırım. ama bence beni fazla sevmiyo yine de. yani karaca ve muygu dururken en manyağını niye sevsin? belki de seviyodur, yoksa niye benle festival filmlerine gelsin, öncesinde burger king de intihar edercesine tıkabasa yemek yememe eşlik etsin? ya da bi saniye, yoksa ben sadece yalnız kalınca yanında dolaştırdığı bi kukla mıyım? yok yok, öyle diil, abartıyorum tabiki.
    bu "çifil insanı" kafa yapımın uyuştuğu nadir insanlardan. birlikte hem evde kalacağız hem de eve çıkacağız inşallah. (bkz: evde kalmak) (bkz: eve çıkmak)
    varsın bensiz tatile gitsin ve sarhoş olsun. ama o elmalı votkayı içemezsiniz umarım.
    neyse her şeye rağmen, şu bitirmeyi ve okuluyla ilgili tüm ıvırı zıvırı atlatıp huzura ermesini ve çok fazla eğlenmesini istiyorum ben bu kızın.
    (amorph, 09.06.2006 22:43 ~ 22:44)
  16. bodrumda keyif yapan üç insandan biri. her gün arıyorlar fazla özletmeden kendilerini. ama özledim yine de orası ayrı.
    (amorph, 16.06.2006 12:43)
  17. yaşam, yaşamın anahtarı anlamındadır.

(bkz: tutankamon)
    (tazmanya canavarı, 13.04.2008 20:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil