anket düşmanlığı popülizmi 

adana çık aradan

1. gittikçe daha fazla sözlük yazarında görülmeye başlanan,ekşisözlük'ün jargonunu olduğu gibi kullanma hastalığı.ekşisözlük'te anketlere karşı çıkılıyor dur ben de burada aynı jargonu kullanayım ben de karşı çıkayım ben de ekşisözlük jargonuna dahil olayım hastalığı.
    *
    (innuendo, 12.05.2004 20:50)
  2. popülizm değil, hulusi'nin en çok hangi çikolata markasını sevdiği pek çok insanı ilgilendirmiyor cevabını alabilecek düşünce

(bkz. sözlükle anket defteri arasındaki fark)
    (nienna, 12.05.2004 20:56)
  3. 3 kelime ile giri girmediği zaman sözlüğe fazla vakit ayırdığını düşünen,açtığı anketlerin gerekli olduğu konusunda kendini dahi kandırmış,boş beleş* saçmalıklarla sözlüğü dolduranların arkasına sığınmaya çalıştığı iddia.

anket başlık ve girilerden neden bu kadar haz alınmaktadır o da ayrı bir merak konusu. ekşi sözlük sözlük alanında bu ülkede ilk olduğundan ekşi sözlüğün güzel hasletleri takdir edilebilir bunda hiçbir sakınca yoktur.ancak anketlere kıl olmak ekşi sözlük jargonundan değil her okuma yazması olan, doğru düzgün giri okumak isteyen sözlük kullanıcısının fikrinden gelmektedir;keza ekşi sözlükte de "insanlar" yazmaktadır,ortalama aynı entellektüel seviyede ve zekada insanlar başka sözlüklerde bulunabilir. "verilesi erkekler","dinlenesi şarkılar" gibi başlıkların altındaki anket giriler ekşi sözlük okuyan ve orada yazan insanlar tarafından önemsenmediği ve hor görüldüğü gibi,bu gibi boş beleş* cevapları merak etmeyen biz arıları da rahatsız etmektedir.
    (palanthaser, 12.05.2004 21:09 ~ 05.02.2007 19:49)
  4. kim neyi beğeniyor kim neyi seviyor bunu öğrenip insanlarla mesajlaşmak adına bir bahanesi olmasını isteyen zihniyetin bu platformun bir bilgi kaynağı olmasını değil de bir kişisel zevklerimizi coşturalım alanı olmasını istemesine karşı gösterilen haklı tepkidir.''anaaa bak şevki abi şu nikin altından karı çıkacak galiba bak ihsan oktay anar adında birini seviomuş aabii gel yazalım en baba yazarlara bizde bişiy yazalım aabi puçovski miydi neydi hani şu kasabası var hani azmış bi karı var onu anlatıo naci abi vermişti hustler yerine bunu okuyun diyerek onu yazalım abi belki sonra karıya da yazarız sonra gider kendine bizzar yazarız belki abiii'' şeklinde diyaloglara sahne olabilecek platformların oluşmaması adına oluşan bir tepkidir aynı zamanda.sadece mesajlaşma bahanesi de değildir bunun altında yatan neden.asıl neden bu platformun bilgiyle beslenmesi gereken ve belli kültürel birikimlerin buraya yatırıldığı bir ortam olduğu gerçeğidir.ekşi sözlüğün içindeki elitleşmeye kıl olan insanların en çok saldırdıkları nokta da zaten ankete karşı duydukları sempatidir.
    (sandman, 13.05.2004 01:21)
  5. öncelikle anket diye tabir edilen şey nedir...
    sözlük formatına gayet uygun, kimi zaman bilgileri bir araya topladığından (misal ağlatan şarkılar) bilgiye ulaşımı kolaylaştıran, kimi zaman geyiklere malzeme olarak sözlüğe ayrı bir renk katan (misal yasaklanması gereken şeyler) bir başlık türü.

peki nedir bu anket düşmanlığı?

valla ben de kendime hep bu soruyu hep soruyorum. bakıyorum sol framee, yok "eski sevgilinin halasıgile oturmaya gitmesi", yok "hoşlanılan kızın amuda kalkması", yok "atı alıp üsküdarı geçerken selam eden kız modeli"...( bu arada hoşlanılan kız, kız modeli vs... buradan da müşteri portföyümüz hakkında biraz bilgi çıkartabiliriz heralde). ayrıca yok müslüman olup namaz kılmamak, ayağında converse ile komünist bildiri dağıtmak gibi güzide başlıklar var ki sözlüğün abesini forumla ilişkilendirmekten öteye geçememekte.

he bir de bıkmadan usanmadan misal "ispanyolca şarkılar" adlı başlığın altına (bkz: ispanyolca anketler), "ortadan yok olan ünlülerin" altına (bkz: ortadan yok olması gereken anketörler) gibi şeyler yazan cengaverler var! anket doldurmaktansa defalarca yapılmış iğrenç espriyi " bakın ben anket doldurmuyorum, dolduramı da kınıyorum" tadında oraya yazanlara diyecek birşey bulamıyorum, sözlüğün ebesiyle mutlu günler geçirmelerini diliyorum sadece...

hmm şimdi düşünüyorum , "eski sevgilinin yürürken karıncanın üzerine basması" başlığının altına kaside düzen ve bundan gocunmayan sevgili yazarlar anket tabir edilen bu başlıklardan niye bu derece tiksinirler? acaba gün boyu girdikleri girilerle sözlüğü vikipedi kıvamına getiriyorlar da mantar gibi türeyen anketler onların yollarına taş mı koyuyor? anket başlıklarının çoğunun altında ya bir araya toplanmış bilgi ya da tadına doyulmaz geyik var, peki forum tadındaki başlıkların altında ne var? ben söyleyeyim: bolca "forum malzemesi".

itü sözlüğün sözlük olmasından yola çıkarsak acaba anket düşmanlığının derinlerde yatan sebep ne olabilir? ben yazarların çocukluğuna dönerek bu soruya bir nebze olsun cevap buldum:

(bkz: başlık)

not: eklemeden geçemeyeceğim , benim şahsen anketten anladığım şöyle birşeydir:

en lezzetli çikolata diye bir başlık açmak, yazarların bu başlığın altına ülker , kinder , nestle şeklinde giriler girmesi, en sonunda bu girileri sayarak "hmmmm en güzeli nestleymiş, gidip bakkaldan kapıp geleyim bir tane" demek...
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 21.07.2006 18:52 ~ 22.07.2006 00:13)