görseller
ankaray 

belki ilginizi çeker
  1. · buraya bakarlar
  2. · kayseray
  3. · sana söylüyorum kırmızılı sarı çizgiyi geçmesene
  4. · dikimevi
  5. · ankara da otobüs biletlerinin ikilik satılması
  6. · bir metroda yaşanabilecek en dumur olaylar
  7. · metrobüs freni
  8. · hayat ne tuhaf ankaray filan
  9. · yaran diyaloglar
  10. · metroda bakacak yer bulamamak
gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · beşiktaş
  3. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · amerikan doları
  9. · day o

ankaray  

sayfa  / 2
  1. ankarada bulunan hafif raylı sistem.. isminin ankaray olması zaman zaman yanlış anlaşılmalara neden olmaktadır..
    (kerdem, 05.05.2004 01:18 ~ 01:19)
  2. dikimevi-aşti hattı arasındaki raylı sisteme verilen ad. ankarada açılan ilk hafif raylı sistem.
    (creepingdeath, 07.07.2004 13:26)
  3. ankara'da iken arkadaşımın 3 kez ankaraya bin, beşevlerde in demesine rağmen anlamadığım, ankara'ya nasıl binilir yaw diye direttiğim, anlayınca utandığım hafif raylı metro.
    (bkz: füniküler sistem)
    (lightblue, 17.05.2005 22:17)
  4. 15.00-17.00 saatleri arasında beşevler durağında binilmesi imkansız olan hafif raylı sistem.adındanda belli olacağa üzere ankaradadır aşti ile dikimevi arası sefer yapar kızılaydan metroya aktarma yapilabilinir.
    (rüzgarakarşı13metreişeyenadam, 08.10.2005 23:59 ~ 09.10.2005 00:01)
  5. hakkında bu kadar övgü duduğum aslında pek de matah bişye olmayan, başkentin türk malı raylı sistemidir. klimalı olmayıp havalandırma pencerelerinin olması yaz aylarında ayrı bir işkencedir.kışın sıcaktır ve arkadaşlarımla karşlıklı koltukalrda aşti-dikimevi seferleri yapardık hiç inmeden, paramız yoktu, öğrenciydik. ankaraya açtı bize sıcak kucapını. iyi varsın ankaray!! (bkz: bokunu çıkarmak)
    (betty blue, 10.10.2005 23:07)
  6. sabah yedi akaşam 17.30 saaatleri arasında işkenceye dönüşebilen raylı sistem.
    (ya hu, 10.10.2005 23:13)
  7. ilk hizmete açıldığında makinistin her "demirtepe" dediğinde yerimden irkildiğim metro.sonra allahtan bayan sesi koydular bizde mutlu mutlu seyehat ettik...
    (novordsec, 11.10.2005 02:34)
  8. ilk binişimde bayaz çizginin üzerinde durduğum için makinistin gelirken bol bol korna çaldığı, ancak çaylak olduğum için tabii ki bana çalındığını anlamadığım, daha sonra tam yanımdan geçerken elindeki anahtarla tak tak cama vuraraktan beni korkuttuğu, daha sonra iner de döver* diye içeri kaçtığım raylı sistem...
    (mclaren, 08.12.2005 19:50)
  9. bilkent'te tunus servisini kaçıran öğrencinin can dostu. geçen mavi dolmuşlardan birine binilir, aşti'de inilir, oradan ankaray'a binilir ve ver elini kızılay.
    (twinkle, 30.12.2005 11:29)
  10. son seferinin saat 24.00'da olduğu, bu seferle gitmek istediğinizin tam tersi istikamete giderseniz maceradan maceraya koşacağınız toplu taşıma pıtırcığı.
    ayrıca oturma yerlerinin renginin değiştirilmesini talep ediyoruz buradan ailecek.

(bkz: yetkililere sesleniyorum)
    (somnambule, 29.05.2006 15:28)
  11. duraklarda ve durak girişlerinde, her daim, serin denizlerden kızgın kumsallara doğru esermişcesine, o tatlı meltem esintisini tadabileceğiniz, her ankaralının durmadan, bir oraya bir buraya taşındığı sistem.
    (adanus, 25.07.2006 11:08)
  12. müthiş anonslar yapılan yerdir.

(bkz: sana söylüyorum kırmızılı sarı çizgiyi geçmesene)
    (tebetha, 25.07.2006 12:06)
  13. hafif raylı bir tren sistemidir.

ilk aşama ankara'nın batısında bulunan söğütözü'ndeki aşti'yi, kızılay üzerinden, doğudaki dikimevi'ne bağlar. taşıma kapasitesi tek yönde ve saatte 3 dakikalık dizi aralığı ile 16 000 yolcudur. daha fazla araç ile taşıma kapasitesini tek yönde ve saatte 25 000 yolcuya yükseltmek, 2 dakikalık dizi aralığı ile mümkün olacaktır.
    ankaray araçları işletimde azami 80 km/saat ve ortalama 35 km/saat seyir hızlarında gidecek şekilde tasarlanmıştır. araçların cer sistemi, elektriksel fren esnasında üretilen enerjiyi güç ağının beslenmesi için tasarlanmıştır.

ankaray sistemi, 1992 ve 1995 yılları arasında ankaray konsorsiyumu tarafından, anahtar teslim sistemi ile yapılmıştır.
    (gunship, 09.01.2007 16:37)
  14. "özçam temizlikten ahmet bey tandoğan istasyon amirliğinde bekleniyorsunuz" şeklinde anonslarıyla meşhurdur. yurtdışındaki örneklerinden çok daha temiz ve kullanışlıdır.
    (yurttakalan, 12.01.2007 01:48)
  15. ilk binenler için acayip tehlikeli olan ulaşımı kolaylaştıran sistem. metro'ya oranla aşırı hızlı şekilde kalkışı dengenizi kaybedip vagonun başından sonuna kadar havada seyahat etmenizi sağlayabilir
    (shagrath, 12.01.2007 02:00)
  16. çok iyi hatırlıyorum; zamanında üniversite hazırlık sınavı yapılmıştı da türkçe sorularının birinde imla kuralına dair yanlış şık hangisi diye bir soru vardı. o zamanlar da ankaray daha yeni, biz de ankara'lı değiliz haliyle bilmek için gazeteleri takip etmek lazım. neyse şöyle bir yazım vardı
    ........ ankaray'ı ........
    sadece test çözüp dünyadan bi haber yaşayan inekler, hali ile yanlış yapmıştı. cümleyi tam hatırlayamıyorum ama, cümlenin bütününden kastedilen raylı sistemdi; ankara şehri değil. yani, yanlışın olduğu şık başkası idi ve sınav sonrası bu montofon inekleri bayağı bir itiraz etmişti, " yok biz nereden bilelim ? ankaralı mıyız" diye. ama iyi kapak olmuştu. gazete okuyun oğlum, kızım. hayat her gün çözdüğün 100 testten ibaret değil. anla bunu. bugünkü hayat dersimiz, ankara civarından geçip ineklere dokundurmak üzerine idi efendim
    (tekmeleyen kuş, 12.01.2007 02:05 ~ 02:08)
  17. isimini bulmak için hiç kasılmayan toplu taşıma sistemidir.
    (jkfl, 12.01.2007 02:12)
  18. şenlik çıkışı tandoğan durağından son trene binmek üzere beklenirken,fenerbahçenin şampiyon olmasından dolayı gerçekleşen tezahüratlara anonsla karşılık veren görevlilerin bulunduğu görülmüş dumura uğranmıştır.
    (rhododendronluteum, 15.05.2007 23:34 ~ 13.03.2008 18:42)
  19. beytepe den kızılay a bi biletle gitmek istenirse başvurulan şey.230 a binilir.beytepe den demirtepe durağına kadar itiş kakış gelinir.demirtepe de otobüs boşalır.ve koştur koştur 45 dk lık sürenin geçmemesi için demirtepe den ankaray a binilir.
    (hürrem, 30.06.2007 00:56)
  20. bir arkadaşım, 23:00 sıralarında beşevler' den iki kız arakdaşıyla bineceği vakit, arkadaşlarının içeri girebildiği fakat kendisinin dışarıda kaldığı bir durumda, makinistin kendi kapısını açarak " gel genç buradan bin, açtırma şimdi bana kapıyı tekrar, bir sürü dalavere oluyor sonra" diye bağırması sonucu koşarak, cümle sahibi makinistin yanında seyahatini gerçekleştiri metro hattı.

devamında, makinistin kendi kapısını yolculuk boyunca açık tutuğunu ve pantolon paçalarını dizlerine kadar sıyırıp, malumatlı yerlerini havalandırdığını gözlemlemiştir. bu vesileyle muhabbet edilmeye, dahi koyulaşmaya başlar. nedir ne değildir derken, arkadaş durumu anlatır içeri de iki kız arkadaşının bulunduğunu ve inecekleri durak evvelinde önce kendi evinden bir şeyler alması gerektiği için arkadaşlarına durumu nasıl izah edeceği konusunda yakınır makiniste. tutar makinist arkadaşlarının ve kendinin adlarını sorar, cevap itibariyle isimlerin gül ve pınar olduğunu öğrenir, eline aldığı mikrofonla anonsa başlar:

"gül ve pınar hanım, ali bey önce evinden bir kaç zerzavat alacakmış, dikimevi değil de, kolej durağında inesiniz, aman unutmayın!"

abi ne ettin sen?
    ne o genç karizman mı sarsıldı?
    abi, yeni tanıştık kızlarla daha ya, bize gitmek için bir bahane uydurayım dedim, bu şekilde hangi bahane geçerlilik sağlar!
    ne bilim genç, hem başka karı mı yok ya, iyilik edek dedik sana!

not: anonsa ektir!
    (yeşilşair, 30.06.2007 10:51)
  21. henüz tünel' in içerisinde seyredilirken, insanın kendisi küçük duruma düşmüşçesine utanmasına mahâl veren yurdum insanı: /ki buna sebep veren şeyler arasında payımız var(!)

"müsait bi yer kaptaaan!"
    (yeşilşair, 30.06.2007 10:53)
  22. (bkz: kayseray)
    (endoplazmik retikulum, 16.10.2007 10:14)
  23. son duraklarda (dikimevi,aşti) binen bazı şaşkınların ne tarafa gideceğini kestiremeyip ters yöne oturup hareketten sonra koltuk değiştirmelerinin beni çok eğlendirdiği toplu taşıma hedesi. seviyorum ama faydalı bişiy.yersen.aaah şey binersen.
    (cam eldiven, 13.02.2008 02:43)
  24. metroya göre daha hızlı ve daha sert frenleri olan ulaşım aracının adı.
    (beyourself, 06.05.2008 14:30)
  25. özellikle aştide dikkat etmek gerekir dışardan gelen güruha dayanamayıp gerisin geriye emek istasyonuna kadar aynı yolu gitmek zorunda kalabilirsiniz
    (çamaşır suyu, 06.05.2008 16:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil