ankara sosyal bilimci olsun çamurdan olsun zirvesi 

adana çık aradan

1. nargilesi tömbeki olacak olan zirveymiş.
    (khaki, 28.12.2007 11:13)

2. organizatörünün ve fikir babasının khaki olduğu zirvedir. zatım mı? sadece bir muavin.
    (lord of the words, 28.12.2007 11:18)
  3. sözlükteki kankalarımın -ki topu topu 3-4 tanedir kendileri- ikisinin dahil olduğu ve benim de kuvvetle muhtemel katılacağım zirvedir. an itibariyle üçüncü kankamın da işi çıkmazsa geleceğini duymuş olmamla sevindiğimdir.
    (abdurrahmanshowtv, 02.01.2008 09:05 ~ 11:48)
  4. sosyal bilimlerle ilgili finallerimin azizliğine uğrayacak zirvedir. hay nalet olsun.
    (yorkshire, 02.01.2008 10:50)
  5. yoğun bir katılımla gerçekleşen ilk zirvem. hatta geleceğim demeyen kişiler bile geldiği için sonradan 2 masa daha ilave edildi o derece yani. gündüz saatlerinde yapılması nedeniyle olsa gerek katılım oldukça iyiydi. sohbetlerde cabası. yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler.
    (jassmine, 06.01.2008 01:05)
  6. sosyal bilimci olmasam da katıldığım zirve. ve ankara zirvelerinde içkisiz de olsa muhabbet edilebildiğini gördüğüm zirve oldu benim için. çok farklı insanlarla çok farklı muhabbetler...
    herkese teşekkür etmek gerek tabi ama khaki'ye ayrı bir teşekkür.
    (cisim tamlaması, 06.01.2008 01:11)
  7. organizatörlerden biri olmama karşın elimde olmayan nedenlerle ortamı biraz erken terkettiğim için katılımcıların affına sığındığım zirve. benim açımdan gayet hoştu. ne yazık ki istemeden de olsa çok çaba sarfetmeme rağmen bazı arkadaşlarla yeterince ilgilenemediğim için de muhtemel gönül koymuş arkadaşların anlayışına sığınıyorum. hepinize teşekkürler. khaki'ye, jassmine'e, butterfly'e, power of right'a, toşdidi'ye, karlar kraliçesi'ne ve beraberindeki konuğa, abdurrahmanshowtv'ye, sempatikliği ve tevazusuyla cisim tamlaması'na, bulsaraa'ya, agnodice'ye, finalleri dolayısıyla aramızdan pek bi erken ayrılmak durumunda kalan dzingis'e, ouzbal'a, jemand'a ve getirdiği konuğa, aramıza biraz geç katılan gord10'a ve karizma canavarlığıyla iago'ya, sudan gelen eşek'e ve kendisine eşlik eden konuğa, özellikle ortama renk katan iddialı sohbetleriyle marius'a, cismiyle katılamadığı halde ismiyle aramızda olan robbiefowler'a, yine çok istemesine rağmen aramıza katılamamış one more cup of coffee'ye en içten teşekkürler.
    (lord of the words, 06.01.2008 01:40 ~ 09:07)
  8. - parolayı söyle
    - sudan gelen eşek
    - otur

aldığım nickin, tanımadığım insanlarla dolu bir masaya benim de rahatça oturabilmemi sağlayacağını açıkçası daha önce düşünmemiştim. böylece bu parola sürdürdüğüm hayat dahilinde karşılaşamayacağım güzel insanlarla tanışmamı sağlamış oldu. "sudan", "gelen" ve "eşek" kelimelerin kombinasyonunun kişisel tanıtım safhasında bizleri gülümsetmesi de cabası. asosyal kişiliğimle bu zirveye katılmak benim için başta zor olmuş olsa da, böylesine sıcak yazarların yardımıyla kısa sürede ve rahatça ortama adapte olarak gerginliğimi üzerimden atmak harikaydı. erken kalkmak, güzel bir sohbeti masada bırakmak kötü olsa da bir dahaki zirvede introyu aşmış sosyal bilimciler olarak bir araya gelmeyi diliyorum. bu zirveyi organize ettikleri için lord of the words ve khakiye, varlıklarıyla ortamı güzelleştirdikleri için gelen tüm arkadaşlara ve bunların benim tarafımda oluşmuş olmasını sağlayan nickime teşekkür ediyorum.
    (sudan gelen eşek, 06.01.2008 03:28)
  9. (bkz: geldim, gördüm, sevdim.)
    (karlar kraliçesi, 06.01.2008 03:50)
  10. geçerken uğrayacak olmama rağmen hasbelkader popomun donmasından mütevellit iştirak edemediğim hadise...
    (aldirakli, 06.01.2008 04:05)
  11. iki yıllık sözlük serüvenimde, "zirve" merakımdan katıldığım, 1 saatlik misafirlik süresince karşı duvardaki ortostat müsveddesi burcum simgesi balıklarla hayal alminde kulaçlarken, gider ayak kafe wc'sinin "temizlik var ıh ıhh" uyarısından sonra gazi kütüphanesine kadar mesane sancıları çeke çeke gideceğimi hiç düşünemediğim zirve olmuştur.
    lord efendinin sıccak tebbessümü ile, masaya ilk oturuşumda el yordamı aradığım klavyelere gerek kalmadı. vakit olsa da az daha kalabilseymişiz.
    (jemand, 06.01.2008 04:37)
  12. bi ben bir de robbiefowler katılamamış bu zirveye belli ki..
    sözlük dünyasının buluştuğu zirve, zirvelerin zirvesi..
    (dirtypain, 06.01.2008 04:42)
  13. katılabildiğim için kendimi şanslı hissettiğim, erken ayrılmak zorunda oluşum nedeniyle üzüldüğüm, khaki ve lord of the words başta olmak üzere tüm dostlara teşekkürü bir borç bildiğim güzel ötesi zirvedir.
    (abdurrahmanshowtv, 07.01.2008 08:48)
  14. fiili olmasa da tüm dostlarımın buluştuğu, gönülden gönüle katıldığım zirvedir. bir sözüm vardır bilirsiniz hep söylerim*:
    "beni görmek demek yüzümü görmek demek değildir, usulca bir bob dylan atılır winamp listesine, herkes mırıldanır nakarat kısmında, beni görmek budur!"
    sizi görmek güzeldi.
    (one more cup of coffee, 07.01.2008 08:57)
  15. ankara'da yaşayan bir sosyal bilimci olmama rağmen (yüksek lisans oluyo mu?) katılmayı nedense düşünmedim bile, çamur kısmına takıldım heralde..

not: işbu giri laf atmak veya taş atmak amacıyla yazılmamıştır. genel olarak zirvelere (ve bugüne kadar da katılmışlığım yoktur) karşı bir soğukluğun ifadesidir. çamur kısmı espriydi be dostlar..
    (only ash remains, 08.01.2008 10:27 ~ 12:52)
  16. şittttt bi kaç foto daha koysanıza bakarım canım sıkılıyor. yalnız herkes yok burada. mamak'ta oturan biri olarak çok kırıldığım bir zirve. beni niye çağırmadınız bebişlerim? ahhhh yaaaaaaa itü sözlük 5.yaş zirvesinden önce bol bol zirvelere katılmak istiyorum. kendi grubum olacak benim de. 5.yaş zirvesine çetemle geleceğim.

harbiden bir daha beni de çağırın. iş başka dostluk başka. söz uçar yazı kalır kayser sozer unutmaz. ayar vermek başka ilişki kurmak başka. sözlükte yaşananlar sözlükte kalır. medeni insanlarız sonuçta.

ya bi zirve yaptınız ortalığı ayağa kaldırdınız be! gidin zirvetöre yazın aslanlarım. sonra da ayar verince ben kötü oluyorum. yok herkesle teker teker ilgilenememiş, acaba ayıp mı olmuşmuş, hoş sohbet yazarmış flan filan, ahahahahahahha ne ulan bunlar? sözlüğün ilk zamanlarında yapıyorduk biz bunları, 3 sene önce, konsomatris gibi masa masa gezerdim. şaka lan şaka. bi daha beni de çağırın. mamak'ta kime sorsanız biat eder bana.

heeee, bak orada herkesin fotosu yok, bi daha söylemem. gidin koyun birazdan bakacağım. vakit geçer.
    (kayser sozer, 09.01.2008 00:48 ~ 00:55)
  17. mamakta oturanların degil de bent deresinde ona buna para karşılıgı verenlerin kapsam dışı oldugu zirvedir. öte yandan mamak'tayım diye laf ebeligi yapan zırtapozlardan birinin bentderesinde ikamet ettigi bilgisine sahibiz. o nedenle ne olur ne olmaz diyerekten mamaktakileri de kapsam dışı bıraktık. tüm masum mamak ahalisinden özürü de bir borç biliriz. sevehe'nin kallavisinden oynat ugurcum.
    (lord of the words, 09.01.2008 00:54)
  18. bu ayıp bizim.

ama ben dedim, ne kadar kulampara varsa çağıralım ağızlara ciklet olmaktansa yüzümüzü kızartalım dedim dinlemediniz.
    illa ki diktiniz başınızı "olmaz olmaz"
    "bok var olmaz olmaz"
    yersiniz ayarın hasını
    ben de bi daha böyle olursa katılmıycam aranıza.

ulan lord
    demedim ha demedim mi?
    ele güne rezil olmak var, gel bu yavruyu da aramıza alalım elalem ne der demedim mi?
    uzat elini çek çıkart batağından bu zirve vesile olur demedim mi?
    dedim bal gibi biliyosun ama işine gelmedi
    bak alınan alınana,
    mamağa gidiş yok bundan sonra bunun belalıları napar adamı bildin mi sen?
    (khaki, 09.01.2008 01:12 ~ 01:14)
  19. diger organizatöre ulan "yavru"nun araya alınacak hali mi kalmış? her tarafı eprimiş bunun, üstüne deste deste para versen çağırmazem dediğim zirve. naparsan yap dikiş tutmaz gari o yavru. beyin, kafa, sinapsları her ne boksa işte kısa devre yapmış bir kere. araya alına alına bi hal olmuş. yavru gidip münasip yerlerine çaput mu baglar yoksa fantezilerine uygun ucuz yollu bi beyzbol sopası mı alır bilinmez ama. çaresi kendine kalmış. yok arkadaş herkesi de temize çıkaramayız ki!
    (lord of the words, 09.01.2008 01:19 ~ 01:26)
  20. an itibarıyla bi sağ bi sol omzuma yakın aralıklarla ıslak öpücükler kondurup karın boşluğuma üçlü priz değdirerek katıla katıla gülüyorum. fotolara bakıyorum da. öylesine yoğun bi devinimli tandans yaratan buluşma anı. ahahahaa ne konuştunuz da çok eğlendiniz yahu? sosyal bilimciler zirvesi he! markisizim, bernard, hegel, kant filan tartışıp birbirinizi etkilemeye çalıştınız di mi? ahhhhhaaa şu an önümde canlandırabiliyorum bütün bir zirveyi. çok sıkıcısınız yahu. mekan da iğrenç. fotolardan birbirinizi sevmediğiniz belli oluyor ayrıca. ama ilk zirve bu olur, gittikçe açılacaksınız.

yüzünüz. bakışlarınız. hepsi önümde şu an. ilk hanginiz geldi bakıyım? tanışırken o melül gülüşünüz bile zihnimde. el uzatış anındaki saygılı-görgülü-bilgili pozlarınız… ilk kim dedi bebişim “merhabe ben bık bık” diye? sonra hanginiz girdi ilk olarak hayatın anlamsızlığına. dikkat çekmek için neler yaptınız diyeceğim ama kimin dikkatini çekecektiniz ki? peki giderken “en kısa zamanda mutlaka görüşelim” sözleriyle sarılıp öpüşürken sırtınızı sıvazlayan oldu mu? “ya ben gidiyorum ama aklım sizde” şeklinde duygusal vedalar yaşandı mı?

asla. sakın. bunları ayar olarak almayın lütfen. hatta bu durum sizi daha da kenetlendirecek birbirinize. ben cidden sizinle aynı zirvede olmak istiyorum. dediğim gibi yazı başka ilişki başka. sözlükte yaşananlar sözlükte kalır. var mı bilmiyorum, ama bu sözlükte elit, güzel, kafa, hatun bir yazar varsa, okur da olabilir, bi şekilde bana ulaşsın. onunla beraber bu tür zirvelere gitmek istiyorum.

yaaa bunlar şimdi teoriydi zarttı zurttu filan konuşur biz de çok eğleniriz canım. izleriz filan. ahhhaha sabırsızlanıyorum yaaaaa.
    (kayser sozer, 09.01.2008 01:22 ~ 01:26)
  21. güzelim zirveydi helak oldu.
    ulan lord,
    çağırsaydın iştahlışını meraklısını
    yüz verip yumuşatsaydın, iki tatlı sözle gönlünü alsaydın bunların hiçbiri olmayacaktı.
    bi tatlı pıt yapsaydın yanağına da onun omuzları heyecandan titreyip, bir dahaki dokunuş neresine gelecek diye zevk çığlıkları arasında kıvranırken biz rahat rahat takılsaydık.
    ertesi gün zirveye katılmayanda bok püsür vardır diye tırmansaydı senin evin camına
    yedin ulan güzelim zirveyi.
    (khaki, 09.01.2008 01:29)
  22. mamakta yaşayan bir yazar olarak lord of the words tarafından özel davetiye ile çağrıldığım, önce 6 ocak 2008 olarak kararlaştırılan zirve tarihinin benim işlerim ve yoğun tempom nedeniyle (mamak çöplüğünde çalışıyorum) 5 ocak 2008 tarihine çekildiği zirve. şahsıma gelen zirve davetiyesi şu şekildeydi;

'sayın jassmine hanım. bizler ankaranın elit semtlerinde oturan yazarlar olarak aramızda halktan birilerini görüp duygularımızı tatmin etmek istiyoruz. limuzin sizi evinizden 15:00 da alacaktır. aramıza katılarak kendinizi bir günlüğüne de olsa özel hissetmek ister misiniz?'
    (jassmine, 09.01.2008 10:53)