ankara metrosu   

adana çık aradan

1. kızılay-batıkent arasında gidip gelen metrodur. kızılay-söğütözü, söğütözü-çayyolu, batıkent-sincan, ulus-keçiören hatlarının inşaası sürmektedir halen. yolların -özellikle eskişehir- içine etmiştir bu inşaatlar.
    (creepingdeath, 07.07.2004 13:12 ~ 13:13)
  2. (bkz. ankaray)
    (creepingdeath, 07.07.2004 13:24)
  3. hergün kullanmak zorunda olduğum güzel sistemdir. kanımca tek sorun güvenliktir. aşırı yetersiz, ankaragücü taraftarı her maç sonrası geleneksel olarak olay çıkartır, güvenli elemanı azlığı sebebiyle müdahale edilemez, çevik kuvvet gelene kadar ölen ölür kalan sağlar bizimdir.
    (shagrath, 12.01.2007 02:07 ~ 14.02.2007 15:03)
  4. içinde namaz da kılınabilen bir tuhaf meterodur, tüm ankara ulaşım sisteminin gerizekalılığı burada da kendini gösterir; bolca kağıt israf ederek hala "egokart" kullanılmaktadır burada da. i.melih gökçek bu satırları okuyorsa çok yabancısı değil, takım arkadaşlarının bir uygulaması var şehr-i istanbul'da;
    (bkz: akbil)
    (sirona, 09.04.2007 20:05)
  5. ankaraya yeni gelmiş insanlar için yer yön gösteren tabelaları inanılmaz derecede yetersizdir. ellerinde valizlerle bi sağa on beş adım, bi sola yirmibeş adım atan yüzlerce şaşkın gördüm. ya da o kadar şaşkındım ki herkesi kendim gibi sanıyordum o ara.
    (ynitm ynits, 09.04.2007 20:22)
  6. koca koca lcd ekranların sebil olduğu metrodur.

(bkz: ayranı yok içmeye)
    (me vale madre, 09.04.2007 20:24)
  7. ankara metrosu, türkiye'nin ilk tam otomatik ve en uzun hattı. gerçek anlamda metro, türkiye'de ilk kez ankara'da inşa edildi.yapımına 1 nisan 1993 yılında başlanan ankara metrosu, 28 aralık 1997 tarihinde de işletmeye açıldı.
    batıkent ile kızılay'ı birbirine bağlayan bölümü günde ortalama 150 bin kişi taşıyor.
    ayrıca raylarda, koruma altına alınmış olsa bile, 750 volt elektrik bulunuyor.düşen eşya için raylara inmek yerine hattın elektriğini kestirebilirsiniz.
    (bkz: http://www.ankarametrosu.com.tr/...)
    (etranger, 09.04.2007 21:27 ~ 21:48)
  8. keçiören'e uzanan kısmının 2005 yılında bitmesi gerekirken hala bitirilemeyen metro.
    (minik kus, 08.06.2007 09:59)
  9. batıkent sincan çayyolu kızılay hattının yapımı hala sürmekte olan metro. eskişehir yolu trafiğinin içine eden de, bitmek bilmeyen bir çalışması var ki, kimi zaman o şehirler arası 4-5 şeritli yol tıkanıyor. özellikle armadanın karşısındaki inşaatı içler acısı, metronun üstünde buluna alışveriş ve kongre merkezinin projesi de bir o kadar kötü, yola taşmış durumda. yarısı izinli yarısı izinsiz bir şantiye burası bir de.. e doğal olarak adamlar bitiremiyorlar. trafik sıkışmış onlara ne. zaten konumu yanlış.(armada varan ulusoy a 4.)
    ayrıca bu alışveriş ve kongre merkezinin içeriği iyi hoş; 248 tane mağaza, 10 sinema salonu, 700 ve 575 kişi kapasiteli konferans salonları, toplantı salonları var. iyi de o bölge bu yoğunluğu kaldırabilecek mi? otoparkı var iyi güzel ama o otoparktakilerin 3 şerite düşen trafiğe, birden katılmaları ne kadar mantıklı? o otoparkın projesi de sakat *, boşalması çok uzun sürüyor.
    sonuç olarak metro yapılmış yapılmamış hiç kar etmeyecek. otobüse binen adam metroya binecek. arabası olan yine arabaya binecek.
    (ivy, 08.06.2007 10:40 ~ 10:41)
  10. armada karşısındaki metro inşaatı yıllardır çamur, toprak, rezalet halinde olan ve hala sürünmeye devam eden metro hattı. halbuki bu inşaat başlamadan önce orası güzeldi. hatta ulusoy'un kafesinde otururdunuz ağaçların altında, önünüzde sadece eskişehir yolu vardı. şimdiki görüntüdense, o uçsuz bucaksız heyecansız dümdüz eskişehir yolu tercih edilirdi kesinlikle. bu inşaat yüzünden eskişehir yolunda çektiklerimiz tabii apayrı bir konu. milli kütüphane sonrası başlayan trafik sıkışmaları ve bir anda koskaca eskişehir yolu trafiğini armada'nın arkadasından bir asfaltı bile olmayan daracık ve tuhaf sokaklardan geçirmeye başlamaları olmaz olsun bu metro dedirtir adama. insanlar evlerinin önünü süpürürlerken bir anda önlerinden çift katlı otobüsler, egzozu patlamış dolmuşlar, arabalar geçirmeye baslamışlardır bu metro inşaatı yüzünden. yıllardır bitmeyen, şimdi bitiyor, yok olmadı bu yaz başında bitiriyor denilen metro inşaatları ankara'nın son yıllardaki gerçeğidir.
    (bioluminicence, 08.06.2007 11:10)
  11. ankara'nın ulaşımını büyük ölçüde rahatlatan toplu taşıma aracıdır. çalıştığım mekanda büyük ölçüde yorgunluğnda etkisiyle enstrumanımla bitse de gitsek ritimleri attığım, karlı bir gecede kızılaydan batıkente kadar 23 dakika boyunca iğrenç sesli 2 kızı dinlemek zorunda kaldığım toplu taşıma aracıdır.
    (of pof, 16.08.2007 17:55 ~ 17:55)
  12. *
    dikimevi
    kurtuluş
    kolej
    kızılay
    demirtepe
    maltepe
    tandoğan
    beşevler
    bahçelievler
    emek
    aşti

*kızılay - sıhhiye - ulus - atatürk kültür merkezi - akköprü - ivedik - yenimahalle - demetevler - hastane - macunköy - ostim - batıkent

ayrıca: (bkz: ankaray yeşil metro kırmızı)
    (kl7mu, 13.03.2008 18:02)
  13. ömür biter bu metro bitmez dedirten ulaşım aracı. i.melih gökçeğin kendimi bildim bileli yılbaşına bitiriyoruz, yok yıl sonuna bitiriyoruz diye vaatlerde bulunup da, istanbula geldikten sonra kavuşmanın hayal olduğu metro.
    (karmapolisimge, 13.03.2008 18:58)
  14. bahçelievler'de oturuyorsanız ve sakarya'da net piknik'e, kumsal'a, konur sokak'ta mülkiyelilere içmeye gidecekseniz, masanıza sizi 8 dakikada ulaştıran güzelim icat.
    dönüşte ehliyeti kaptırmama güvencesidir de aynı zamanda. ancak saat 00.00'dan sonra çalışmaması, belediyenin muhabbete taş koymasıdır.
    (cohen, 04.04.2008 16:11)
  15. istanbul metrosunda yürüyen merdivenlerde yürüyenler soldan gider, sağda yürüyen merdivenlerde yürümeyenler konaklar. ankara metrosunda tam tersidir.
    (bkz: yürüyen merdiven kültürü)
    (inthepainofsalvation, 04.04.2008 16:16)
  16. kişide, tek seferde üç farklı vasıta ile yolculuk etmişlik hissi uyandırabilen ankaraya has bir demiryolu taşıtıdır.

bu metro yol boyunca kimi zaman yer altında; kendi yolunda ilerlerken, kimi zaman da yol hizasında; karayolu taşıtlarıyla ve gökyüzünde; havayolu taşıtlarıyla aşık atarcasına * yoluna devam eder.

bir de batıkent durağına varmadan hemen önce hafifçe sağa yatmak gibi bazı cambazlıklarda bulunur ki yolcularına adeta bir sirk havası yaratır.

metrodan inen kişi kendisini sirkte kanatlı bir araba metrosuna binmiş gibi hissedebilir.
    (molly, 16.09.2008 18:29)
  17. annelerin nasihatlarında mutlaka adı geçer. yazın ortasında bile olsanız "üstüne bir şey al metro soğuktur" der.
    (bi sor neden yazıyorum, 16.09.2008 18:34 ~ 18:35)
  18. sincan eryaman çayyolu gibi duraklarının ta 2004 te bitmesi gerekirken hala bitmediği
    öğrencilik hayatımda büyük ihtimalle evimden okuluma metroyla gitmenin nasip olamayacağı bir yapı
    ha olan yerlerini kullanmıyormuyum
    kullanıyorum
    ama keşke öbür tarafları da bitirseler..
    (ceza aka keskinkılıç, 16.09.2008 18:40)
  19. bu metroya güleryüzlü kimse binmez. sanki herkes metroya binmeden az evvel birbiriyle kavga etmiş gibidir. hele de sabah saatlerinde kullanıyorsanız metroyu... zaten vaktin büyük kısmı yerin aktında geçer, bir de o asık suratları görmek iyice basar insana. neyse ki mp3 çalar diye bir şey icat edilmiş.
    (berkcel, 16.09.2008 18:51)
  20. karayalçından kalan melihin 15 yılda üzerine 1 mt bile ekleyemediği faydalı ulaşım aracı
    (xlasss, 16.09.2008 18:52)
  21. bu metro havalandırma deliklerine metro kartı sıkıştırıp bunları kelebek gibi çırpıştıran, ya da pervane gibi döndürebilen sivri zekalılar mevcuttur. bazıları bu kadar yaratıcı olmadıkları için kartı sadece havalandırmada düşmeden duracak şekilde koymakla yetinirler. bu yüzdendir ki eğer tavanda metro kartı görürseniz, "nası çıktı la bu buraya" diye şaşırmayın, sizden önce orada bir boş insan vardı.
    (berkcel, 16.09.2008 18:56 ~ 17.09.2008 00:21)