evet artık istanbul'dan ve izmir'den gelenlerin hepsinin öğrendiği üzere ankara'da deniz yok. yok efendim bu saatten sonra ağlanıp sızlamanın faydası olmaz bize kalan sadece bu şehirden nefret etmektir.
(eloli, 16.11.2008 09:22 ~ 11:54)
(mkopaw, 16.11.2008 10:11 ~ 10:11)
olsa olsa şunlardır;
köprülü kavşaklar
(nenya, 24.11.2008 21:13)
pek çok kafası uyuşmayan insanın bir arada toplanmış olması,özellikle yontulmamış kişilerin oldukça fazla oluşu,insanlarının çoğunun karakter bakımından zayıf kişilikli olması insani yönüyle nefret kaynaklarından sadece birkaçıdır.az daha unutuyordum tabii ki bir de beceriksiz bir belediye başkanı............
(persa, 24.11.2008 21:27)
doğma büyüme bir ankaralı için denizin olmaması genel olarak bi sorun yaratmamakla beraber sulak yerde yetişmiş insanlar için tam tersidir.bugüne kadar tanıdığım sulak bölge insanları özellikle ki izmir ve istanbullular bu konunun genelini oluşturur.belki deniz kadar olmasada ankaranın havası da gene şikayet konusudur kışın hissedilen o ayaz da bi nefret sebebidir.
aslında herşeyden nefret etmek için bir bahane mutlaka vardır.yeri gelince belki de bu dünyada en çok sevdiğiniz insanlardan biri olduğunu düşündüğünüz sevgilinizden bile nefret edebiliyorsanız herşeyden edebilirsiniz.bence bir şehirden nefret etmenin nedenleri kesinlikle o şehirde yaşadıklarınızla yani sizinle ilgilidir.
(bkz:
soğuk)
(bkz:
düz insan)
*
(bkz:
sevdiceğin başka şehire gitmesi)
ama ben çok seviyorum ankarayı o ayrı..
- lan mahmut sizin bu ankarada da deniz yok lannn
+napcan halim idare ediyoz ama bak düzenli şehir zart zurt...
-lan mahmut sizin bu ankarada eğlence de yok lannnn
+ee memur şehri halim normaldir
-lan mahmut sizin bu atakuleside hiç hoş durmuyor ne o öyle yırtık dondan çıkar gibi lannn
+eben halim
-efendim
+ananıda al git diyom allahsız
siyasetçileri, insanı, sokakları, mekanları veya havası bile yeterli olabilir nefret etmek için..
ps: bence istanbulunda pek bir farkı yoktur. tek farkı mekan kıtlığı yoktur ve artı olarak bir denizi vardır ama bunlar ankaradan nefret ederken istanbulu sevmemi sağlamaya yetmiyor maalesef ama izmir güzeldir.
hayatı boyunca deniz kenarında doğmuş, büyümüş, yetişmiş insanlar için bir eziyettir. bu söylenince tepki veriliyor ama öyle
*
"öyle deme, ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
bu kadar insanın neden ankara'yı sevdiğini anlamadan
ankara'da yaşamak "
**
her birey için farklıdır.benim için eski sevgililerimdir.nasıl bir tesadüftür ki eski aşkı,eski eşi ankarada olan kişilere denk gelmişim.şimdi birisi ufacık bir ankarada şuyum var dese tereddüt içinde bakarım kendisine.kopulmuyor bu şehirden,eskilerinden.
belli saatten sonra sokakta istediğiniz kadar rahat dolaşamazsınız. elbette dolaşırsınız ama içinize sinecek şekilde olmaz. ayrıca gece saat 12 den sonra ulaşım aracı bulmak imkansızdır. eliniz mahkum gece tarifesi ile taksiye bineceksinizdir.
renksiz ve ruhsuz bir memur kenti, bozkır kasabasından bozma zorlama başkent olması. iklimi. kızılayda yarım saat dolmuş bekleyip 5 dakka gidip küçükesatta inen gerizekalılar.
ayrıca konuyla ilintili harika bir engin ardıç yazısı ki, okumadan geçmeyiniz
http://www.habervitrini.com/...(maktul, 03.02.2009 18:23 ~ 18:23)
550 hödüğün meclisimizde bulunmasıdır.
sevgilinizin ankara'yı sizden çok sevmesi ve size tercih etmesi....
ankara üniversitesi kazanılır.kayıtlar neyim herşey yapılır.okullar açılalı 2 hafta olmuştur ve mırıltılar başlar.1 ay sonra istanbul a kesin dönüş yapılarak,üniversite yaşamı sona erdirilir.
not:istanbul da yaşıyorsanız,ankara size işkence gelebilir.
bütün adam kayırma,torpil,haksızlıklardan tutalımda siyasetten dolayıdır ki herkesin birbirinin kuyusunu kazma havasına kapıldığı kasvetli bir ortam olduğu için bir kişi ankaradan nefret edebilir.
ankarayı sevip birde bunu savunabilen tiplerin ankarayı fazladan yaşanılmaz kılmaları büyük bir olasılık olduğundan nefret edilebilir. gerçi zaten sevilmiyordur ankara ve bu adamlar sayesinde iyice nefret edilir..