|
|
- adı aydınlıkevler olmasına rağmen aslen subayevleri mahallesinde bulunan okuldur.yeni adı aydınlıkevler anadolu lisesidir.
- efsanevi bir müdürü vardır bu okulun benim bildiğim kadarıyla 18 sene müdürlük yapmıştır bu okula
habip kızılkaya bir boksör edasıyla dolaşırdı kolidorlarda korkmamak elde değildi
ama okulu disipline sokan tek kişidir biz son zamanlarında okula geldik abuk subuk bişey yapaken yakalarsa şöyle yakandan tutar bi silkeler kendine geitrirdi insanı.
2001 senesinde mezun olduktan sonra habipte emekli olmuştur ve okulun civisi çıkmıştır.
ayrıca yılmaz erdoğan da bu liseden mezun olmuştur duyduğuma göre habip zamanın yaşayanlardan biridir
benimde çok güzel 3 senem geçti bu okulda bowman kapsülüğü ile birlikte okuduk 2 sene aynı sınıfta.
ben şimdi liseyi nerde okudun deyince birisi, aydınlıkevler anadolu lisesinde diyorum ama bir ayrıntıyı atlayarak tabi bizim zamanımızda anadolu lisesi değildi mlo diye ilginç bir sistem vardı bir yararını göremediğimiz ne işe yaradığını anlamadığımız sadeec açılımını bildiğimiz bir isimdi işin janjanlı hali halbuki bildiğin düz lise.
burada yazarak bitmeyecek bir cok hatıram ve bu hikayelerde ki hocaları ve kişileri tek tek yazmayacağım buraya.
bu okulun bana kazandırdığı çok önemli arkadaşlardır yanıma kar kalan sözlük isimleriyle bowman kapsülüğü ve dendy lise bittikten sonra hiç ayrılmadım ikisindende.
- anadolu lisesi sınavına girdiğim okuldur..ozamanlar daha oks yoktu..ama çile aynıydı tabii..neyse konuyu dağıtmayayım sınavı kazanıp güzel bi anadolu lisesine (ankara atatürk lisesi) kayıt olmama imkan verdiği için her zaman iyi andığım lisedir..
(bkz: yaşlanıyorum galiba) (bkz: ankara atatürk lisesi)
- annemin, benim ve kuzenlerimin mezun olduğu lise. hatta hepimizin beden hocaları baha ve melahat hocaymış. emekdar müdürü habib hoca haricinde, bekir, ismail (tarih) ve irfan (müzik) hoca da oldukça meşhurdu zamanında. çoğu zaman hababam sınıfını aratmazdı bu lise, her hafta muhakkak bişiler çıkartıp sıra dayağı yerdik. şimdi anadolu lisesi olmuş, herhalde değişmiştir. aynı zamanda bu liseden mezun olan ünlüler arasında lütfullah kayalar, yılmaz erdoğan, ve ebru şimşek vardır. vizontele tuuba'nın başında görünen lise de bizzat bu lisedir.
|