basistleri murat'ı her daim tv makinası'nda görebilme şansına sahip olduğumuz bir grup. yeni kerem tüzün geliyor dememe sahip olan grup. okan bayülgen'in desteğini arkalarına almış, albüm ilüstrasyonlarını sadi güran'ın yaptığı değişik bir tarzı olan grup.
animasal adlı masal gibi şarkıları olan çok şirin bir albüm çıkartmış aslında yeni olmayan bir grup.
kesin artık ağlamayı ıslandım yeteri kadar bir damla yağmur anlattı beni bana diye bir cümle geçmektedir albümün 2. şarkısı yağmurla gelenin içerisinde.zannımca her bir şarkı içinde farklı bir masal var bu albümde ki ben bu şarkıda masalımı bulmuşum demekten alamıyorum kendimi.yazarın özel ricasıdır deneyin göreceksiniz.
kuklalar isimli şarkının girişi white stripes'ın ismini hatırlamadığım bi şarkısından araktır. hatta bi kaç şarkının girişi de portishead'in şarkılarından bazılarıyla fazla örtüşüyor, ya da bana fazla yakın geldi. ha sever miyim? severim. gayet hoş müzik yapan insanlar, en azindan çoğu kişinin beceremediği kaliteli işler oluşturdular bu vakte kadar.
bu pek hoş müzik yapan grupta mızıkasına üfleyip bi yandan da ritm gitarını tıngırdatan sevimli insan tuncay'dır. severiz ailece.
.. ama tuttum ben hatun kişinin vokalini.
anima, zannedersem latincedemi ne ceset sertliği anlamına da geliyor.
not: anita blake'in bir romanında kullanılan bir kelimeydi ve sayfa altında anima kelimesi için böyle bir açıklama geçiyordu. aklımda kalmıştı, yazdım oldu bitti.
canlı performansı oldukça kaliteli olan, dünyalar tatlısı bir vokaliste, hatta dünyalar tatlısı bir davulcuya... hmm ulan dünyalar tatlısı bir basçıya ve aynı şekilde iki gitariste sahip olan güzide müzik grubu.
suşenlik 2006da coşmuş coşturmuş grup. canlı performansları müthiştir. özgün müzikleri ile gönlüme taht kurmuşlardır. özellikle araya giren mızıka müthiş cuk oturmuştur.
animanın yeni şarkısı "o kadar mutluyum ki"
böyle ironik ,garip, güzel, tatlı, şirin bir şarkı daha yok...
o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirm
şu an başka hiçbiryerde olmak istemezdim
burda herşey harika
aradığım ne varsa hepsi bu dünyada
inanasım gelmiyor gerçek olduğuna
bu kadar güzel olacağını tahmin edemezdim
kendimle barışacağımı hiç beklemezdim
herşeyin bir anlamı var
lalalala
sonsuza kadar içinde yaşayacağımız bir dünyamız var
o kadar mutluyum ki ağlayasım geliyor
tüm bu saçmalıklar insanı büyülüyor
sizinle herşey çok güzel
burda hayat sahiden de mükemmel
o kadar şahane bir hiski nerdeyse kırıyor insnanın kalbini
brrrrrrr
bu kadar güzel olacağını tahmin edemezdim
kendimle barışacağımı hiç beklemezdim
herşeyin bir anlamı var
lalalala
sonsuza kadar içinde yaşayacağmızı bir dünyamız var
bizim dünyamız
hep aynı
ah bu dünyamız hep aynııı.......
bir kere dinledikten sonra durup dururken beşiktaş-maslak minibüsünde söylemeye başladım..evet o bendim...
nefes bar'a konsere geldiklerinde barda epği topu 30 kişi kadardık. sanki eşe dosta çalıyorlardı ve sanki ailemden birileriydiler; ki aile sevgisi konusunda fazla anlamlı deneyimleri olmayan bir insan olarak aile hissini hissettiren nadir anlardan biriydi şahsım için. (kişisel giri olmaktan bir ani dönüş yapalım) ceylan'ın sarı saçları, bassist murat'ın şarkı söylerkenki halleri, yeni şarkıları ve sakin keyifli gülen yüzleriyle bir de sona "bana sorma" yı eklemeleriyle kalbimizden vurmuş, bize yeryüzünde bir cenneten çalınmış gece armağan etmişlerdir. türkiye'deki en yaratıcı müzik gruplarından biridir. mutlaka dinlenmelidir.
birbirinden ayrı, güzel ve sürükleyici şarkıları olan bir grup. dnlemek için bu kadar beklediği için kendimi cezalandırıyorum. eğer gerçekten dağılmışlarsa cezalandırılma sırası onlarda.
benzersiz demek fazla yüceltici olur; ama 'taklitsiz' müzik yapan hoş bir gruptu, dağıldı.
sona iki kala, bana sorma, elveda, kuklalar vs. gibi başarılı sözler içeren güzel şarkılara imza attılar. ceylan dışardan ne kadar itici gözükse de(bence) sesi de aynı ölçüde kulağa hoş gelmektedir. ironik, taşlamalı şarkılar söylerken bile pozitifliklerini hissettiriyor.albüm içindeki illustrasyonları ceylan ile birlikte olan sadi gürcan yapmıştır. ayrıca kendisi bant dergisinden de takip edilebilir.
şimdilerde gruptan birkaç ismi (ceylan, murat vs.) friendly fire'da cover yaparlarken izlemekte ve dinlemekteyiz.